Kıyıköy Denizi Nasıl? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Suyu Sıcak mı Soğuk mu?

Kıyıköy Denizi Nasıl? Kıyıköy Denizi Kum mu Taşlık mı? Kıyıköy Denizinde Akıntı Var mı? Kıyıköy Denizi Dalgalı mı Durgun mu? Kıyıköy Deniz Sıcaklığı Nedir? Kıyıköy Plajlarına Giriş Ücretlimi? Kıyıköy Denizi Haziran Temmuz Ağustos Ve Eylül Ayında Nasıl Olur?Kıyıköyde Tatil İçin En İdeal Zaman ve Ay Ne Zaman? Kıyıköy Denizi Sığ mı Hemen Derinleşir mi? Kıyıköy Denizi Soğuk mu Sıcak mı? Kıyıköy Denizi ve Sahilleri İle İlgili Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

Kırklareli’ne bağlı küçük ama yaz aylarında nüfusu 5 katına çıkan tatil bölgelerinden biride kıyıköydür. Hem temiz havası hem ormanları hemde serin denizi ile İstanbul ve çevresinin en çok tercih ettiği tatil bölgelerinden biridir. Ayrıca bir çok ormanlık alanı olduğu için mangal keyfide rahatlıkla yapabilirsiniz. Kıyıköy bir karadeniz kıyısı olduğu için dalgası eksik olmaz. Tehlikeli fakat harika temiz bir denizi vardır. İstanbul’a ortalama 1.5 saat mesafededir. Harika bir ormanın içinden geçerek Kıyıköy’e ulaşabilirsiniz. Denizin hemen yanında çok güzel bir göl bulunmaktadır. Hem deniz hem göl keyfi yapabilirsiniz.

Kıyıköy denizi en başta söylediğimiz gibi tehlikeli bir denizdir. Özellikle çocuklu aileler çocuklarına çok dikkat etmesi gerekir. Bazı zamanlarda ise dalga fazla olmaz. Bu dönemler genellikle Temmuz ve Ağustos ayının 15’ine kadardır. Daha sonrasında dalgasız deniz bulmanız zor.

Kıyıköy bölgesinde deniz genellikle tuz oranı azdır.

Kıyıköy’e ilk defa gelecekseniz şu sorular aklınızda olabilir Deniz temiz mi? ,Deniz sığ mı yoksa hemen derinleşiyor mu?,Deniz dalgalı mı durgun mu?, Deniz Soğuk mu sıcak mı?, Denizde Akıntı Var mı? Denizi taşlık mı kumluk mu? Sahil ve Plaj girişleri Ücretli mi?

Kıyıköy sahillerinde deniz ve sahil bölgesi çok temizdir. Belediye burada hummalı çalışmaları vardır ve genellikle plaj bölgesi temizdir. Hafta sonları çok kalabalık olmaktadır. Bazen araç parkedecek yer bulmak bile zordur. Herhangi bir park ücreti ödemezsiniz. Trafiği tehlikeye atmadığınız sürece istediğiniz yere park edebilirsiniz.

Kıyıköy Sahil bölgesi neredeyse tamamen kumluktur. Çok güzel bir kumu vardır. Ayrıca denizin içi de tamamen kumluktur. Rahatlıkla denizde koşabilir oyun oynayabilirsiniz.

Kıyıköy denizinin suyu ortalama sıcaklıktadır. Karadeniz olduğu için ortalama 23 ile 25 derece arasındadır. En güzel zamanı ise Temmuz 15 ile Ağustos 15 ‘i arasındadır. Bu dönemlerde dalgada son derece azdır. Yüzmeye elverişlidir.

Kıyıköy Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Kıyıköy denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bölgede denize girilebilecek en güzel yerlerden biridir Kıyıköy. Bu nedenle çok fazla tercih edilmektedir. Hem piknik  hemde deniz keyfini çıkarabilirsiniz.

Kıyıköy denizi başta da söylediğimiz gibi tehlikeli bir denizdir. Boyunuzu geçen erlere iyi yüzme bilseniz bile gitmemeniz gerekmekte. Özellikle boyunuzu geçen yerlerde akıntı olduğunu düşünürseniz boğulma vakalarının çok olması da bu sebeptendir. Kıyıköyde rüzgar pek eksik olmaz bu nedenle denizin keyfini terlemeden rahatlıkla çıkarabilirsiniz.

Kıyıköy denizi pek sığ bir deniz değildir. Hatta bazı bölgelerde 20 metreden sonra boyunuzu geçebilir bu nedenle fazla açılmamaya dikkat etmelisiniz. İyi yüzme bilmiyorsanız kesinlikle kıyıda yüzmeye özen gösteriniz. Çocuklu aileler ise çocuklarına kesinlikle dikkat etmesi gerekmektedir.

Kıyıköy bölgesindeki Belediye plajlarına giriş ücretsizdir. İstenirse şezlong kiralayabilirsiniz. Ortalama 20 TL ile 30 TL civarında şezlong ve şemsiye kiralana bilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.