Korona Virüs Gün Gün Yaşananlar ,Evreleri ve İyileşme Süreci

Korona virüs Kaç gün sürer, Korona Virüs Evde gün gün nasıl ilerliyor, Covid olduktan sonra neler yaşanıyor , Korona virüs evreleri iyileşme süreci , Covid 19 Evde Nasıl Geçiyor, Covid için Evde Hangi İlaçlar Kullanılır, Devletin verdiği Korona ilaçları Kullanılır mı?

Korona Virüs Gün Gün Yaşananlar

Evet olmaz dedik ve sonunda ailecek korona olduk. 2 sene boyunca kendimizi koruduk.Ne doğru düzgün Avm gezdik ne toplu taşıma kullandık nede eve misafir aldık. Eşimde bende kendimizi koruduk fakat sonunda covid 19 virüsü bizi de buldu. Öncelikle sizlere korona virüs ile nasıl tanıştık onunla başlayalım. Aslında Korona virüs gün gün belirtileri neler nasıl ilerliyor ağır korona geçirmek nasıl bir süreç hepsini size birebir bizzat yaşayan biri olarak anlatacağım. covid karantina süreci nasıl geçti neler yaptım nasıl bu dönemi atlattık.

Bu yazıma da büyük ihtimal sizde corona olduğunuzda google üzerinden arama yaparken denk geleceksiniz. Genel olarak Korona virüs Kaç gün sürer, Korona Virüs Evde gün gün nasıl ilerliyor, Covid olduktan sonra neler yaşanıyor , Korona virüs evreleri iyileşme süreci yada korona virüs gün gün nasıl geçicek gibi aramalardan bizi bulmuş olabilirsiniz.

korona-virus-pozitif-evde-ilerleme-sureci

Şimdi gelelim öncelikle neden korona testi olduğuma çalıştığım şirkete bir arkadaşımızda korona testi pozitif çıktı bende onunda kısa da olsa bir çalışma yapmıştım maskeli olsak ta şüphelendim. Fakat virüs kapacağım hiç aklıma gelmedi.2 Adet Sinovac Aşımız olduğu da içimi rahatlatıyordu. Fakat hep bir gün denk gelicem diye de düşünmüyor değildim. Özellikle yakın arkadaşlarım 2-3 kez direkten döndüğümü sonunda yakalanacağımı hep söylediler. Neyse Arkadaşın pozitif haberinden sonra test yaptırmaya gittim. Fakat test yaptırmaya giderken hafif bir sırtımda ağrı başlaması bende bir şüphe oluşturdu.

Acaba demeye başladım. Sonrasında ise eve geldiğimde ateş ölçer ile ateşimi ölçtüğümde 37.5 derece ateşi gördüm. Anladım ki covid virüsü bizi buldu. Sonuçlar daha çıkmamış olsa da korona virüs testim pozitif çıkacağı kesin gözüyle bakıyordum. O gün tabi ki eşimde test yaptırdı. Onunda sonuç pozitif olacaktı çünkü aynı belirtiler onda da mevcuttu. Lafı fazla uzatmadan o akşam hafif ateş ile birlikte E-nabiz sisteminden sonucu gördüm ve hızlı bir şekilde karantinaya girdik.  Bu yazıyı okuduğunuzda korona virüs bulaştıysa nelerle karşılaşacağınızı ve ağır korona nasıl geçiriliyor çok net bir şekilde öğreneceksiniz. Yazımızı çevrenizdekiler ile de paylaşırsanız seviniriz.

korona-virus-covid-oksuruk-nasil-gecer

Evet artık sonunda pozitif vakayım ve 14 gün boyunca karantinada olucam. Hemen Hayat Eve Sığar uygulamasına girdim ve karşımda 14 gün karantinanın başlangıç gününde olduğumu gördüm. Evet ilk başta aklınıza hemen entübe olan insanlar geliyor ya ilerlerse diye düşünüyorsunuz. Evet bu düşünce biraz korkutucu. Ama eşim ve ben hızlı bir şekilde bu durumu kabullendik nereden nasıl bulaştığını sorgulamak yerine nasıl daha hızlı iyileşiriz diye plan yaptık.

gungun-korona-virus-belirtileri

Korana Virüs İyileşme Süreci

Korana Virüs 1. Gün

Korona virüs bulaştığı birinci günde aslında kendinizi grip gibi hissediyorsunuz. Özellikle sırt ağrılarınız artıyor. Öksürük hafiften başlıyor. Öksürük tamamen kuru. Hafif bir öksürük oluyor. Burun akmıyor. Boğazlar sadece kuru devamlı sıvı almak gerekiyor. Baş ağrısı oluyor. Diyorsunuz ki korona dediğinizde bildiğin gripmiş. Fakat ilk gece anlıyorsunuz ki korona grip değil gerçekten çok ciddiye alınacak bir virüs. Sizi halsiz bırakıyor nefessiz bırakıyor. Gece su gibi terleyip titretiyor. Ben 37 yaşıma kadar böyle hiç grip olmadım hatta bu şekil hiç hastalanmadım öyle düşünün. Sağlık durumumda son derece iyidir. Sigara kullanmam.

Sağlık bakanlığından arandım. Ortalama yarım saatlik bir görüşme yaptık. Bana covid ilaçlarını kullanıp kullanmayacağımı sordular. Kullanıcam derseniz hemen ilaçları gönderiyorlar. Fakat kullanmıcam derseniz karşımdaki doktor bizde tavsiye etmiyoruz dedi.Tamamen size bağlı. Korona için kullandığım ilaçları da ayrı bir makalede ayrıntılı bir şekilde yazıcam. Fakat ilaçların ve desteklerin isimleri söyle;

Korona Virüs İçin En Etkili Zararsız İlaçlar

Ateş düşürücü ve Ağrı Kesici Parol Günde 3 Adet Tok Karna

B12 vitamini desteği için Benexol B12 Günde 1 Adet Tok Karna

C Vitamini desteği için Redokson C Vitamini Takviyesi Günde 1 adet halsizlik olursa gecede kullanılabilir aç karna

D Vitamini desteği için ise Devit Damla Tok Karna

Ciğerleri temizleme ve balgam atmak için ise Kekik yağı istediğiniz zaman 2 damla içerek kullanabilirsiniz.

ve son olarak Kan sulandırıcı olarak Ecopirin ilacını hergün tok karna 1 adet kullanmanız gerekmekte.

Yukarıdaki ilaçlar hem sağlık bakanlığınız önerdiği hemde kendi doktorumun önerdiği ilaçlardır. Tabi ki korona olduğunuzda herkes size farklı bir şey kullan diyecektir. Fakat yukarıdaki ilaçlar gayet yeterlidir.

Korana Virüs 2. Gün

Korona virüs 2. günde kendini daha çok belli etmeye başlıyor. İlk başta gelen acaba entübe olur muyum yoğun bakıma alırlar mı korkusu yine insanı sarabiliyor. Soğuk soğuk terlemeye başlıyorsunuz. Bacaklarınızın eklem yerlerinde ağrılardan ayakta durmakta zorlanacaksınız. sırt ağrısı bir taraftan sizi yatmaya zorlayacak . Ateşiniz arada 37.5 civarında olacak . Ateş düşürücü aldığınızda ise ateşiniz hızlı bir şekilde düşüyor. Ama işte 2. gün gerçekten hasta olduğunuzu anlıyorsunuz. Vücudunuz tamamen virüse teslim oluyor. İştah tamamen kapanmış durumda yemek yemek zorla ilaç içmek için sadece.

korona-virus-covid-ates-kac-olmali

Korana Virüs 3. Gün

Evet korona virüs 3. günü geçtiğimizde hafif bir rahatlama geliyor. Oh iyileşiyorum diyorsunuz hatta daha iyi hissediyorsunuz fakat sevinmemek gerekiyor. Sinsi bir şekilde virüs sizi bekliyor. Ateşiniz tuhaf bir şekilde bir çıkacak bir düşecek . Diyeceksiniz ki nasıl bu kadar hızlı değişiyor. Maalesef bu lanet virüs bu kadar değişik. Ama 3. gün rahat geçiyor diyebiliriz.

Korana Virüs 4. Gün

korona virüs 4. gün olduğunda yine hafif bir ateş ve öksürük sizi karşılıyor. Geceleri kullandığınız ilaçlarında etkisi ile terleme ve üşüme devam ediyor. Bazen tuvalete kalktığınızda sanki buzdolabına girmiş gibi olacaksınız. Gündüz ise öksürük artıyor ve nefes almanın zorlaştığı günler başlıyor. Nefes alırken öksürmek çok zormuş sizi tıkıyor ve bu süreç ortalama olarak 4-5 dakika sürüyor devamlı öksürme durumu yaşanıyor.

Korana Virüs 5. Gün

Herkesin 5. gün geçsin rahatsın dediği güne geldik. Ama hiçte rahat değil bu dönemde araştırdığım kadarıyla daha öksürük ve halsizlik pik yapmamış durumda. Virüs ateşe öksürüğe bu 5 günde zemin hazırladı Bundan sonrası için aslında sıkıntı dönem daha yeni başlıyor. Ateş beşinci günde kalmıyor. Sadece öksürük devam ediyor. Kuru öksürük ile virüslü gün devam ediyor. Halsizlik ise arada vuruyor.

korona-virus-evdeki-evreleri

Korana Virüs 6. Gün

Aslında korona virüste en tehlikeli gün diyebiliriz. Şayet öksürük artıyorsa ve nefes almanız azalıyorsa kesinlikle Tıbbı Tedavi almanız gerekecek. 112 Acil servisi arayarak ambulans isteyebilirsiniz. Ama şunu da unutmayın nefes darlığı bu hastalığın genel semptomlarından biri. Aslında çok çok nefessiz kalmadıysanız korkulacak bir durum değil. Ama her saniye öksürüp nefes alamıyorsanız kesinlikle hastaneye yatmanız gerekiyor. Bende öksürük nefesi çok fazla kesmeden devam ediyor. halsizlik azaldı ve  terleme azaldı. Vücut ateşim ortalama olarak 37 .2 civarında seyretti.

Korana Virüs 7. Gün

Bu güne denk geldiğinizde artık yavaştan bu iletten kurtulacağınızı düşünüyorsunuz. Fakat 6. gündeki tüm belirtiler aynen 7. günde  devam edecek. Hatta ciğerlerinize fazla inmiş ise öksürük ve nefes almanız daha da azalacak. Dediğimiz gibi yaşınız 50 üzeriyse bu durum gerçekten korkunç olabilir. Ama 40 yaş altı iseniz bir şekilde idare edebiliyorsunuz. Özellikle derin nefes almamaya dikkat etmeye başlıyorsunuz. Ateş ise sinsi bir şekilde hala 37.5 civarında sizi bekliyor. Yani hafif ateş devam.

Korana Virüs 8. Gün

Şimdi aslında hastanelik mi olacaksınız yoksa evde atlatıp geçecek mi konusunda karar vereceğiniz ve kendinizi dinleyeceğiniz gün 8. gün. Gerçek tende hafif öksürükte azalma varsa yırttınız demektir. Fakat aksine daha çok artmış ise maalesef hastaneye yatmanızı gerektirecektir. Bende öksürük azaldığı için artık yırttığımı düşündüm.

korona-virus-evreleri

Korana Virüs 9. Gün

Öksürük hala nefes kesecek şekilde devam ediyor. Fakat ateş ve halsizlik azalmış durumda oluyor. Genellikle yeme içme yerine geliyor. İştah düzene giriyor. Tat alma ve Koku alma yavaş yavaş geliyor gibi.

Korana Virüs 10. Gün

Evet beladan kurtulma zamanı yaklaşıyor. Öksürük azalmaya başlıyor. Halsizlik tamamen azalmış durumdaki. İştah tamamen yerinde artık kurtuldum diyebilecek durumdasınız ama sevinmeyin ateş yine sizi köşede bekliyor. 37 üzerinde ateşiniz olacak . Ufak bir açık vermenizi bekliyor şerefsiz virüs:) Fakat aldığınız ilaçlar ve takviyeler ile bu lanet virüsü nakavt ediyoruz. Artık sizi yenemeyeceğini anlıyor ve sizi terk etmeye başlıyor.

Korana Virüs 11-14 Gün

Evet artık koronadan kurtulma dönemine geldiğiniz. Özellikle Bu dönemde dahada rahatlıyorsunuz. Hatta karantina neden bu kadar uzun sıkıldım diyebilirsiniz. Fakat bu günlerde de dinlenmeye dikkat edin çünkü bu şerefsiz virüs hala pusuda bekliyor ve sizin en ufak açığınızı bekliyor. Bu nedenle çok dikkat edin ilaçlara ve Vitamin desteklerini kullanmaya özen gösterin.

corona virüs-iyilesme-sureci

Yukarıda yaşananlar tamamen gerçek ve başımdan geçmiş bir covid karantina süreci. Herkese acil şifalar dilerim. İnşallah bu lanet virüs size uğramaz. Ama şunu kesinlikle unutmayın ki bu virüs bir şekilde sizi bulacak. Hazırlıklı olmanızı tavsiye ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.