Largopen Fiyatı 2024, Ne İşe Yarar? ,Largopen Kullananlar ve Yorumları

Bakteri ve Enfeksiyon Hastalıklarında Kullanılan Largopen Fiyatı 2024, Largopen İşe Yarıyor mu,Largopen Kullananlar ve Yorumları ,Largopen Ne İşe Yarar, Largopen Faydaları, Largopen Nasıl Kullanılır? Largopen Bakteri ve Enfeksiyon Hastalıklarında Kullanımı

Largopen Tablet Nedir?

Largopen tablet, bir antibiyotik çeşidi olup penisilin grubunda bulunan enfeksiyonların tedavisi amacıyla kullanılan bir ilaçtır. Uzuvlar ya da iç organlarda oluşan iltihaplanmalara karşı reçete edilmekte ve de kullanılmaktadır. İçeriğinde bulunan amoksilin trihidrat etken maddedir.

Doktor kontrolünde önerilen doz ve de sürelerde kullanılması gerekmektedir. Aksi halde tedavinin tamamlanması sağlanamaz ya da aşırı doz kullanımında olumsuz sonuçların doğmasına neden olabilir. Karton kutuda, tablet şeklinde bulunan bir ilaçtır.

Google üzerinde genellikle Bakteri ve Enfeksiyon Hastalıklarında Kullanılan Largopen Fiyatı Nedir, Largopen Ne Kadar, Largopen Ne İşe Yarar, Largopen İşe Yarıyor mu, Largopen Ne İçin Kullanılır, Largopen Kullananlar ve Yorumları, Largopen Sgk Karşılıyor mu? Gibi Bir çok soru mevcut. Largopen ile ilgili tüm detayları sizin için hazırladık.

largopen-ne-ise-yarar

Largopen Nasıl Kullanılır?

Largopen nasıl kullanılır sorusunun cevabı, tabletin içerisinde yer alan prospektüste yer almaktadır. Bu nedenle doktorunuzun reçete ettiği şekilde kullanımı önerilmektedir. Bu nedenle muhakkak doktorunuzun tedavi esnasında önerdiği direktiflere uyulması gerekmektedir. Reçetede yer alan kullanım talimatlarına uyulmadığı takdirde tedaviyi olumsuz etkileyebilir ve sağlığa zarar verebilir.

İlaç, ağız yolu ile bir bardak dolusu suyla günün aynı saatinde alınması gerekmektedir.

Genel olarak doktorunuz Largopen’i nasıl ve ne kadar süre alınacağını belirleyecektir. Ancak başka bir şekilde önerilmediği durumlarda günde 2 kez 500 mg ya da günde 3 kez 250 mg alınması şiddetli enfeksiyon durumlarında önerilmektedir.

Alt solunum yolu enfeksiyonlarında ise günde 2 kez 1 g ya da günde 3 defa 500 mg alınması gerekmektedir.

Bel soğukluğunda 3 g tek doz, mide ülserinden günde 4 defa 500 mg, oniki parmak bağırsağı ülserinde de günde 2 defa 1000 mg alınması önerilmektedir. Kalp içi zarı, diş çekimi gibi işlemler için de bir saat önce 3 g, 6 saat sonra da 1.5 g alınması önerilmektedir.

Doktorunuzun belirttiği süre içerisinde ilacı kullanmaya devam etmeniz gerekmektedir. İyileşme hissetseniz dahi ilacı kullanmalısınız. Tüm rahatsızlıklarınız geçse bile doktorun söylediği süreyi tamamlamalısınız.

Kullanmanız gerekenden fazlasını kullandığınız durumlarda mutlaka doktorunu zile görüşmelisiniz. Gerekli destekleyici tedaviyi almanız için bu son derece önemlidir. Eğer ilacınızı almayı unuttuysanız da bir sonraki doz zamanı yakın değil ise hatırladığınız anda alarak, sonraki dozunuzu da vakti geldiğinde almanız gerekmektedir.

Largopen Ne İşe Yarar Ne İçin Kullanılır?

Largopen ne işe yarar, ne için kullanılır sorusu da merak edilen konular arasındadır. Bakterilerin neden olduğu bazı enfeksiyon hastalıklarının tedavi sürecinde kullanılan bu ilaç:

  • Bademcik iltihabı
  • Bronşit
  • Zatürre
  • Alt solunum yolları
  • Akciğer enfeksiyonları
  • İdrar yolu enfeksiyonları
  • Böbrek enfeksiyonları
  • Bel soğukluğu
  • Yumurtalık ve prostat iltihabı
  • Cilt enfeksiyonları
  • Düşük sonrası enfeksiyonlar
  • Kalp içi zarı enfeksiyonları
  • Diş abseleri
  • Karın zarı iltihabı
  • Mide ülseri ve oniki parmak bağırsağı ülseri tedavilerinde kullanılmaktadır.

Doktorunuzun yapılan tetkikler ve de testler sonucu size teşhis koymasının ardından reçete ettiği takdirde satın alabileceğiniz bir ilaçtır. Türkiye sınırları içerisinde reçetesiz antibiyotik satışı yasaktır. Bu nedenle reçete olmadan satın alabilmeniz mümkün değildir.

Largopen İçeriği Nedir?

Largopen içeriği, amoksisilin bulunan ve bakterilerin sebep olduğu hastalıklarda kullanılan bir antibiyotik çeşididir. Her kutusunda 16 adet tablet bulunmaktadır ve beyazımsı, arka yüzü L baskılı tablet görünümünde bir ilaçtır. Amoksilinin dışında talk, magnezyum stearat, mısır nişastası da bulunan diğer bileşenler arasında yer almaktadır.

largopen-fiyati

Largopen Yan Etkileri Nelerdir?

Largopen yan etkileri, faydaları nelerdir? Largopen, diğer antibiyotikler gibi hastalıkların tedavi sürecinde kullanılan bir ilaç olarak yan etkiler de gösterebilmektedir. Bunun nedeni ise her bir insanın anatomisinin farklılık göstermesi ve ilaç içerisinde yer alan maddeler ile etkileşime giren insan bedeni ortaya zaman zaman olumsuz sonuçlar çıkartabilmektedir. Largopen yan etkileri ise aşağıdaki gibidir:

  • Karın ağrısı
  • Kurdeşen
  • Nefes almada güçlük
  • Yüz, dil, boğaz ve dudaklarda şişlik gibi alerjik etkiler bulunur.
  • Mide bulantısı
  • Deride döküntü
  • İshal gibi yan etkileri bulunmaktadır.

Bu gibi yan etkiler görüldüğünde mutlaka ilaç kullanımı kesilmeli ve ilaç ile birlikte ivedilikle doktora başvurulması gerekmektedir. Yan etkilerin görülmesine rağmen ilacın kesilmemesi ciddi organ hasarlarına neden olabilmektedir. Bu nedenle olası bir yan etki görüldüğü takdirde ilaç kullanımı bırakılmalıdır. Doktorunuz yan etkilere göre gerekli yan tedavi için size uygun bilgileri ve de ilaçları verecektir.

Largopen Faydaları Nelerdir?

Largopen  faydaları nelerdir? Largopen bakterilerin neden olduğu enfeksiyon hastalıkları tedavisinde kullanılmaktadır. Bu nedenle de vücudu harap eden ve hastalığa sebebiyet veren enfeksiyonun kısa sürede giderilmesini sağlamaktadır. Enfeksiyona sebep olan birçok hastalıkta kullanılan bu antibiyotik, ancak ve ancak doktor onayı ile reçete ile satılmaktadır.

Olası alerjik durumlarınız var ise, örneğin penisilin gibi, ya da böbrek, karaciğer rahatsızlıklarınız var ise kullanmadan önce doktorunuza belirtmeniz tavsiye edilmektedir.

Bel soğukluğu, lohusa dönemi enfeksiyonları, düşük sonrası enfeksiyon, alt solunum yolları gibi durumlarda kullanımı yapılabilmektedir. Enfeksiyonun hızlı bir şekilde ortadan kalkmasını sağlayarak vücudu zararlı bakterilerin yol açmış olduğu hastalıklardan kurtulmanızı sağlamaktadır.

Largopen Kullanıcı Yorumları

Largopen kullanıcı yorumları genel olarak olumludur. Antibiyotik çeşidi bir ilaç olduğu için reçeteli olarak satışı yapılmaktadır. Bu nedenle uzman doktorlar tarafından reçete edildiği için ilaç hakkında da genellikle olumlu pek çok yorum yapılmıştır.  Sıklıkla reçete edilen bir ilaç olarak doktorlar tarafından önerilmektedir.

Doktorların kişilerin özel, hastalık durumlarını anladıkları ve bu koşullara göre ilaç uyguladıkları görülmektedir. Kişiler bu şekilde detaylı bir durum değerlendirmesi yapamadıkları için bir doktora başvurmaları gerekmektedir. Bu nedenle kulaktan dolma bilgiler ile uzman doktora danışmadan, antibiyotik kullanımından kaçınmak gerekmektedir.

 

Özellikle de her hastalanıldığında direkt olarak antibiyotiğe başvurulması, ileri ki olası hastalık durumlarında antibiyotiklerin yetersiz kalmasına neden olmakta ve bunun yanında fazla ve gereksiz antibiyotik kullanımı iç organların zarar görmesine neden olabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü antibiyotik kullanımında doktorunuzun verdiği reçeteye bağlı kalmalı ve başkalarından tavsiye ile antibiyotik kullanımından muhakkak kaçınılmalıdır.

largopen-nasil-kullanilir

Largopen Aç Mı Tok Mu İçilir?

Largopen tok mu içilir sorusu internet üzerinde sıklıkla araştırılan bir konudur. Yemek esnasında ya da yemeklerden sonra alınabilir. Bu nedenle de aç ya da yok karna içilebilir bir ilaçtır. Tablet, çiğnenmeden su ile birlikte yutulmalıdır.

Doktorun verdiği doza uygun olarak kullanımının yapılmasına dikkat edilmedir. Aynı zamanda ilacı mutlaka yutmalısınız. Çiğnenmemesi gerekmektedir.  Bol su ile kolaylıkla yutulabilecek bir büyüklüğe sahiptir.

Largopen Etkisi Nedir?

Largopen etkisi nedir? Largopen bakterilerin neden olduğu enfeksiyon hastalıklarında kullanılan bir antibiyotik olarak sıklıkla kullanılmaktadır.

Bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları kurutarak, hastaların ve de hastalıkların tedavi edilmesinde kullanılmakta ve kısa sürede vücuttan hastalığın atılmasını sağlamaktadır.

Etkili bir antibiyotik olup, reçete ile doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. olası bir yan etki durumunda derhal bırakılmalı ve doktorunuz ile hemen iletişime geçmeniz tavsiye edilmektedir. Aynı zamanda belirtilenden dozdan fazla kullanılması istenmeyen durumların oluşmasına neden olabileceği için mutlaka ama mutlaka doktorunuzun verdiği ölçüde kullanımının yapılası gerekmektedir.

Largopen Kimler Kullanamaz?

Largopen kimler kullanamaz? Bu ilacın etken maddesine alerjisi olanlar kullanmamalıdır. Özelikle de geçmişte penisilin ya da antibiyotik alerjiniz olduğu biliniyor ise mutlaka doktora söylenmelidir.

Bunlara ek olarak böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan kişilerin de kullanmadan önce doktoruna mutlaka söylemesi gerekmektedir.

İlaç kullanımı sırasında ishal gelişir ise hemen kullanmayı bırakarak acil bir şekilde doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Bu yeni bir enfeksiyonun başlangıcı olabilir.

Aynı zamanda tedavi sürecinde her ne kadar kendinizi iyi hissetseniz de doktorun tavsiye ettiği süre kadar kullanmanız önerilmektedir. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir bu nedenle önerilen doz ve kullanım talimatlarına mutlaka uyulması gerekmektedir.

Son olarak ilaç kullanımı doğum kontrol haplarının etkisini azalttığı için istenmeyen gebelik olmaması için farklı bir doğum kontrol yöntemi ile de korunmaya devam edilmelidir.

Doktora gittiğinizde detaylı olarak hastalık geçmişlerinizi, var olan hastalık ve de kullandığınız ilaçları mutlaka doktorunuz ile paylaşmanız gerekmektedir. Bu sayede istenmeyen sonuçlar ile karşılaşmaktan kendinizi korumayı başarabilirsiniz.

Largopen 2024 Fiyatı

Largopen 2024 fiyatı hakkında net bir bilgi verebilmek pek mümkün değildir. İlaç fiyatları temel olarak ilaç üreticileri tarafından belirlenir. Ancak ülkemizde sigorta şirketleri ve reçeteler aracılığıyla ilaç satın alırken ilaç fiyatlarında farklılıklar gözlemlenebiliyor. Bu nedenle reçeteli ve reçetesiz satılan ilaçların alım fiyatları farklı olabilir. Türkiye Cumhuriyeti’nde kurulan yasalara göre reçetesiz antibiyotik almak yasaktır. Largopen antibiyotik içerikli bir ilaç olduğu için Largopen’in fiyatı kaç mg olduğuna göre de değişebilmektedir. LARGOPEN 1000 mg 16 tablet fiyatı 2024 yılında 73.10 TL ‘dir.

Largopen ilacı ile ilgili fiyat bilgisini en sağlıklı olarak eczanelerden alabilirsiniz. Reçetenizde bulunan mg bilgisine göre size ilacın fiyatı hakkında bilgi verilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.