Lise Mezunu Banka Personel Alım İlanları ve Başvurular Nasıl Yapılır?

Türkiye’de Bir Çok Banka Lise Mezunu Personel Alımı Yapmakta. Çok Bilinmese de Bankalarda Yüzlerce Lise Mezunu Personel Çalışmaktadır. Bankalar Hergün Neredeyse Lise Mezunu Personel Alımı İçin İlan Açmaktadır… Sizin İçin Özel Haberimiz…

Lise mezunları için banka alımları aslında hayal değil. Çünkü bazı bölümlere 4 senelik mezun fazla gelebilmekte. Tabi ki akla ilk gelen kötü pozisyonlar yemek dağıtım yada bulaşık gibi bölümler gelebilir. Bu bölümler de alımlar tabiki yapılıyor. Fakat ofislerde yardımcılar ,idari bölüm elemanları gibi bir çok bölüme lise mezunu personel alınmaktadır.Ayrıca bankaların teknik bölümleri gibi bir çok bölüme de lise mezunu personel alımı yapılmaktadır.

Günümüzde bir çok bankanın neredeyse her gün personel alımı açılmaktadır. Aslında takibi de zor değildir. Fakat en mantıklı olan bankaların web sitelerinde bulunan insan kaynakları bölümlerindeki başvuru formlarını doldurmanız. Günümüzde aslında nitelikli personel bulmak ta bankalar için çok zor. İnsan kaynakları bölümleri genellikle bu data bankasından faydalanmaktadır.
banka-personeli-olmak

Lise mezunları için bankalar ayrıca sınav ile de alım yapabilmekte. Sınavlar ise yine web sitelerinde yayınlanmaktadır. Sınav gözünüzü korkutmasın çünkü basit sorulardan oluşmaktadır. Fakat bu sınavlardan sonra yapılan sözlü sınavlar dikkat istemektedir. Sözlü sınavlarda davranışınızdan tutun konuşmanıza hal ve hareketlerinize kadar bir çok konuda sizi test ederler ve başarılı olursanız işe alınırsınız.
banka-lise-mezunu-personel-alimi

Bankalar call centerları içinde genellikle lise mezunu personel tercih etmektedir. Bankaların müşteri hizmetleri bölümünde maaşlar diğer bölümlerdeki kadar yüksek değildir ve genellikle üniversite mezunu insanlar çok fazla müşteri hizmetleri personeli olmak istemez olanlarda kısa süreli olarak çalışırlar. Bu nedenle genellikle lise mezunu tercihleridir.
lise-mezunu-banka-personel-alimi-call-center

Bankalarda çalışmak aslında bir nevi statü değişikliği demektir. Hayatınız baştan başa değişir. Söz gelimi idari işlerde sadece ofis boy olarak bile çalışsanız kıyafet yada yaşam tarzınız da olumlu yönde değişmektedir. Hayatınız artık daha düzenli ve çok büyük yanlışlar yapmadığınız sürece ve işinizi düzgün yaptığınız sürece işiniz garanti olacaktır….

Bankalar lise mezunu başarılı çalışanlarına bir çok eğitim hakkı da vermektedir. Ayrıca kendini geliştirmek isteyen lise mezunlarını destekleyerek açıktan üniversite okumaları konusunda da yardımcı olabilmektedir.

2017 yılında ise bankaların büyüme hedefleri doğrultusunda daha çok personel alımı ilanları olması bekleniyor. Bu sayede şansınız daha fazla olacaktır.

Size tavsiyemiz kesinlikle bankaların web sitelerinden insan kaynakları bölümlerini devamlı takip etmeniz. Ayrıca bir çok bankanın kariyer.net yenibiris.com gibi sitelerde ilanları da bulunmaktadır. Bu ilanları da takip edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.