Maine Coon Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

Maine Coon

Büyük ebatları, insancıl ve sakin sevgi yumakları olarak bilinen Maine Coon kedisi Norveç Orman kedisi ile yerel kedilerin çiftleştirilmesi ile meydana gelmiştir. Ancak bu kedi ırkının asıl çıkış hikayesi net değildir; yani asıl kökenleri bilinmemektedir. Uzun ve parlak tüyleri, şaşırtıcı derecede iri ebatta olmaları, parlak tüyleri ile dikkat çeken bir cinstir. Merhametli, sadık ve çok konuşkan bir mizaca sahip olan Maine Coon’lar çok hareketli olmayan bir ırktır. ABD’nin kuzeydoğusuna özgü bir cins olan Maine Coon’lar ülkemizde yeni yeni popülerlik kazanmaya başlamıştır. Eğer gösterişli tüylere sahip büyük boy bir kedi sahiplenmek istiyorsanız Maine Coon’lar sizin için ideal bir kedi olacaktır.

Maine Coon kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Maine Coon kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Maine Coon kedisi alacaksanız Maine Coon Kedisi Özellikleri Neler, Maine Coon Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Maine Coon Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Maine Coon Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Maine Coon Kedisi Tüy Döker Mi?, Maine Coon Kedisi Eğitimi, Maine Coon Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Maine Coon Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Maine Coon Kedisi Özellikleri

Asil ve gösterişli Maine Coon özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Yuvarlak gözlere ve dik kulak yapısına sahiptir.
  • ABD’nin kuzey doğusunda çok popüler olan bir kedi ırkıdır.
  • Deseni tüy yapısına sahip olan Maine Coon’lar pek çok farklı renkte olabilir. Karşımıza en sık tekir gibi karma renkli ve kahverengi tüylü türleri çıkmaktadır.
  • Dünyanın en büyük kedilerinden olan bu kedi cinsinin gövde uzunluğu bir metreyi bulabilmektedir.
  • Oldukça kaslı ve gelişmiş bir gövde yapısına sahip olan bir türdür.
  • Bacaklarının kalınlığı bu cinste ilgi çeken ilk özelliktir.
  • Dişileri 7 kilo civarındayken Maine Coon cinsi erkekleri 10 kilo kadar ağırlığa ulaşabilir.
  • Gözleri bakır, altın ya da yeşil renklerinde olabilir.
  • Kalın ve sık tüylü yapısı ile soğuk iklimlere karşı oldukça dayanıklı olan kedilerdir.
  • Gövde yapıları 3 – 5 yıl arasında oturduğundan oldukça geç olgunlaşan kediler olarak karşımıza çıkar.
  • Çok aktif olmayan bu kedi ırkı çok fazla oyuna ve egzersize ihtiyaç duymazlar. Egzersiz ihtiyaçlarının bu kapsamda ortalama olduğunu söyleyebiliriz.

maine-coon-fiyati

Maine Coon Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Cins kedi olması nedeniyle bu cinsin yakalandığı genetik bir rahatsızlık yoktur. Bu bakımdan pek çok cins kediye göre Maine Coon bakımı son derecede kolaydır. Genel olarak sağlıklı bir vücuda sahiptir Bu cinsin bakımı ile ilgili en çok zorluk yaşanabilecek konu çok tüylü olmasıdır. Tüyleri uzun ve sık olduğundan yapacağınız haftalık 2 – 3 tarama ile kedinizin ışıl ışıl tüylere sahip olmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca düzenli fırçalama dökülen tüy miktarını da ciddi anlamda azaltacaktır. Çok hareketli olmadıklarından obeziteye yatkınlık gösterebilirler. Son olarak kalın kürk yapısı kış aylarında çok bunalmalarına yol açabilir ve tüy dökümü artabilir.

maine-coon-bakimi

Maine Coon Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Maine Coon’ların mizaçları ile ilgili olarak şunları söyleyebiliriz:

  • Son derecede zeki kedilerdir.
  • Sakin ve huzurlu bir mizaçları vardır.
  • Oldukça sabırlı ve kibar olduklarından çocuklu aileler için idealdir.
  • Diğer evcil hayvanlar ile de çok iyi geçindiklerinden evinde ayrıca kedi bakmak isteyenler için doğru seçim olacaktır.
  • Sahiplerine çok bağlı olan Maine Coon karakteri oldukça insancıl ve sevgi doludur.
  • Çok geveze olan bu kedi cinsi sürekli mırıldanarak ve miyavlayarak iletişim halinde olurlar.
  • Çok kibar ve nazik kediler olan Maine Coon’lar kin tutmayan ve agresif davranışlar göstermeyen bir kedi ırkıdır.
  • Büyük boy bir kedi olduğundan çok küçük alanlardan ziyade daha geniş mekanlardan hoşlanırlar.
  • Evlerine hemen bağlanırlar ve ailesine sevgi göstermekten hiç çekinmezler.

maine-coon-omru-ne-kadar

Maine Coon Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama olarak yaş aralığı 12 – 17 yıl arasında değişmektedir. Herhangi bir hastalığa yatkınlık göstermediğinden sağlıklı bir fizyolojisi vardır. Düzenli veteriner ziyaretleri, düzenli tarama ve egzersiz ile kedinizin sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Hastalanmadıkları ya da obzetiye yakalanmadıkları sürece 17 yaşına ulaşabilen türlerdir.

Maine Coon Kedisi Tüy Döker Mi?

Çok sık, uzun ve kalın tüy yapısına sahiptir. ABD’nin kuzeyi anavatanları olduğu için Maine Coon ırkı kürk ve tüy yapısı buranın zor, soğuk iklimine uygundur. Bu nedenle çok tüy dökmeye yatkın bir türdür. Özellikle mevsim geçişlerinde ve sıcakların iyice bunalttığı yaz aylarında tüy dökümünde artış gözlemlenebilir.

maine-coon-kac-yil-yasar

Maine Coon Kedisi Eğitimi

Son derecede sakin, zeki ve meraklı bir kedidir. Bu nedenle eğitimi oldukça kolaydır. Temiz bir cins olduğundan tuvalet eğitimi ve tüy temizliği konusunda sizleri yormazlar. Ancak egzersize aşırı düşkün olmadıklarından vereceğiniz diğer komutlar için ilgisini çekecek oyunlarla eğitimini tamamlayabilirsiniz.

Maine Coon Kedisi Fiyatları 2024

Çok değerli ve pahalı bir kedi ırkı olan Maine coon fiyatları 2024 yılı için 13.000 TL ile 21.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Bu kedi ırkını sahiplenmek istiyorsanız bütçenizi ayarlamanızı öneririz.

maine-coon-mizaci

Yavru Maine Coon Kedisi Fiyatları 2024

Yavru Maine Coon yetişkinlerle karşılaştırıldığında daha çok alıcı bulmaktadır. Bu nedenle yavru kedilerin fiyatı yetişkin kedilere göre bir miktar daha yüksek olabilmektedir. Kedinin yaşı arttıkça talep edilen ücret genelde azalma eğilimi gösterir. Eğer daha uygun fiyatlar ile bu kedi ırkını sahiplenmek istiyorsanız yavru Maine coon fiyatları daha yüksek olduğundan yetişkin kedileri tercih etmenizi tavsiye ederiz. Ortalama fiyatları 18.000 ile 20.000 TL arasında değişmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir