Mavi Rus Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

Mavi Rus Kedisi Özellikleri Neler, Mavi Rus Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Mavi Rus Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Mavi Rus Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Mavi Rus Kedisi Tüy Döker Mi?, Mavi Rus Kedisi Eğitimi, Mavi Rus Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Mavi Rus Kedisi Fiyatları 2024 Mavi Rus Kedisi Apartmanda Bakılır mı?

Mavi Rus Kedisi

Yeşil gözleri, kendine özgü tüy rengi ve büyüleyici güzelliği ile Mavi Rus kedisi adından da anlaşılabileceği gibi anavatanı Rusya olan bir kedi cinsidir. Sakan olan bu kedi türü İngiliz denizciler tarafından çok beğenildiği için Arhangelsk’e götürülürler. Çok soğuk bir coğrafyada yaşadıkları için tüyleri çok kalın ve sık bir yapıya sahiptir. İki kat tüy tabakasına sahip olan Mavi Rus kedilerinin rengi maviye çalan koyu bir gridir. Çok farklı ve asil bir görünüme sahip olan bu kedi cinsi çok oyuncu, insanlara çok bağlı ama çok hareketli ve yaramaz olmayan bir kedi türüdür. Bağımsızlığına son derecede düşkün olan Mavi Rus kedileri asil, güzel, zeki ve kısa tüylü kedi arayanlar için ideal bir seçim olacaktır.

Mavi Rus kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Mavi Rus kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Mavi Rus kedisi alacaksanız Mavi Rus Kedisi Özellikleri Neler, Mavi Rus Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Mavi Rus Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Mavi Rus Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Mavi Rus Kedisi Tüy Döker Mi?, Mavi Rus Kedisi Eğitimi, Mavi Rus Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Mavi Rus Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

mavi-rus-kedisi-fiyatlari

Mavi Rus Kedisi Özellikleri

Özgür ruhlu ve sevecen Mavi Rus kedisi özellikleri şu şekilde listelenebilir:

  • Yumuşacık tüyleri peluş gibi yumuşak ve güzeldir.
  • Genel olarak maviyi andıran parlak gri renkli tüylere sahip olsa da bazı türlerinde beyaz ya da siyah renkte tüylere de rastlanabilir.
  • Doğduklarında sarı olan göz yapısı zamanla parlak yeşil rengini almaktadır.
  • Erkekler 4.5 – 6 kg arası bir ağırlıktayken; dişileri 4.5 – 5 kg olarak karşımıza çıkar.
  • Kulakları diğer kedi cinslerine kıyasla daha uzundur ve yine uzun bir surat yapısına sahiptir.
  • Bacakları da kaslı ve uzundur.
  • Çıkık elmacık kemikleri ve sağlam çene yapısı ile çok karizmatik görünürler.
  • Orta ebatta olan kedilerdir.
  • Uzun kuyruk yapısına sahiptirler.
  • Güçlü ve kaslı anatomisi ile çok atletik görünürler.

Mavi Rus Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Anavatanları Rusya olduğundan soğuğa ve çevre koşullarına karşı son derecede dayanıklı olan kedilerdir. Çok sık hastalanmadıklarından Mavi Rus kedisi bakımı son derecede kolaydır. Safkan olsalar da herhangi bir genetik hastalığa yatkınlık göstermezler. Tüyleri kısa olsa da sık olduğundan haftada 1 – 2 kez düzenli tüylerini taramanız önerilir.

mavi-rus-kedisi-ozelilkleri

Mavi Rus Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Mavi Rus kedilerinin mizacı ve karakteriyle ilgili özelliklere değinmemiz gerekirse:

  • Çok şefkatli, sabırlı ve nazik olan kedilerdir.
  • İnsanlar ile çok güçlü bağlar kurarlar. Ancak aynı evde yaşadığı insanlara karşı yakınlık gösterirler. Yabancılardan uzak durmayı tercih ederler.
  • En zeki kedi türlerinden birisi olarak karşımıza çıkar.
  • Dişileri erkeklere göre daha sessiz olan Mavi Rus kedisi karakteri oldukça uysaldır. Pek miyavlamazlar ve gürültü çıkarmazlar.
  • Hem çocuklarla hem de diğer evcil hayvanlar ile çok rahat geçinen, uyumlu kedilerdir.
  • Yaşadıkları ortama çok kolay adapte olurlar.
  • Bağımsız doğaları nedeniyle ara ara başına buyruk hareket edebilirler.

Mavi Rus Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama 12 – 17 yıl arası bir ömre sahip olan Russian Blue cinsi kediler, hastalıklara yatkın olmadıklarından ve çok güçlü bir fizyolojiye sahip olduklarından 25 yıla kadar yaşayabilirler. İyi bakıldıkları ve veteriner kontrolüne düzenli gidildiği sürece kediniz size uzun süre refakat edecektir.

mavi-rus-kedisi-bakimi

Mavi Rus Kedisi Tüy Döker Mi?

Kısa tüy yapısı ile Mavi Rus kedileri oldukça az tüy dökerler. Sadece sıcaklarda ve mevsim geçişlerinde dökülen tüy miktarı biraz artış gösterebilir. Düzenli fırçalama ile bu sorunun üstesinden kolayca gelebilirsiniz.

Mavi Rus Kedisi Eğitimi

Çok zeki bir kedi ırkı olduklarından Mavi Rus cinsi ne istediğinizi çok iyi anlarlar. Ancak özgür ve bağımsız doğası nedeniyle eğitimine karşı inatçı bir yapı da gösterebilir. Son derecede temiz ve uysal bir kedi olduğundan ev içerisinde sizi zahmete sokmayacak bir kedi ırkıdır. Tuvalet temizliği, tüy sorunu, yaramazlık gibi konularda endişelenmenize hiç gerek yoktur.

mavi-rus-kedisi-omru

Mavi Rus Kedisi Fiyatları 2024

Bu kedinin yaşına, cinsiyetine, melez ya da safkan kedi olmasına göre Mavi Rus kedisi fiyatları değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak fiyat aralığının 1500 TL ile 3000 TL arasında değişiklik gösterdiğini söyleyebiliriz. Eğer bu kedi cinsini sahiplenmek istiyorsanız bu ücretler karşılığında kedi ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Yavru Mavi Rus Kedisi Fiyatları 2024

Daha sempatik, tatlı ve sevecen göründüğünden yavru mavi Rus kedilerinin fiyatları yetişkinlere kıyasla daha fazla olabilir. Yavru kedilerin ilanlarını inceleyerek bütçenize uygun fiyatlar ile Mavi Rus kedisi sahiplendiren kişilere ulaşabilirsiniz. Yine ücretsiz Mavi Rus kedisi ilanları yayınlayan ücretsiz sahiplendirme ilanlarına da göz atarak; hiçbir ücret ödemeden bu kedi cinsini sahiplenme şansını elde edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.