Meme Büyütme Estetiği Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Meme Büyütme Estetiği Sonuçları Kalıcı Mıdır?

Kadınların kendilerine olan özgüvenlerinin artmasını ve her zaman güzel hissetmesini sağlayan etkenlerden biri de dolgun göğüs hacminin olmasıdır. Bu nedenle uygulanan meme büyütme odaklı estetik operasyonların amacı kalıcı sonuçlar elde edilmesine yöneliktir.

Silikon protez ve yağ enjeksiyonu uygulaması ile kalıcı meme büyütmesonuçlarını elde edebilirsiniz. Yağ enjeksiyonu sonrasında belirli bir oranda yağ kaybı olur. Ancak yeterli miktarda enjekte edilirse ömür boyu dolgun göğüs hacmi oluşturulabilir.

meme-buyultme

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Yaşın ilerlemesi ile meme dokusunun sarkması, emzirme nedeni ile meme hacminin belirli bir kısmının kaybedilmesi, kanser tedavisi nedeni ile meme dokusunun çıkartılması ve genetik olarak meme hacminin olması durumlarında meme büyütme estetiği uygulanır.

Doğru teknik ve tecrübeli hekim tarafından uygulanan işlem sonucunda mükemmel başarılar elde edilir. Doğal ve istenilen ölçüde meme dokusuna sahip olmak mümkündür.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Protez yerleştirilmesi, dolgu ve yağ enjeksiyonu olmak üzere farklı teknikler ile meme büyütme işlemi yapılabilir. En sık tercih edilen teknik silikon protez yerleştirilmesidir. Yuvarlak ve damla olmak üzere iki farklı protez kullanılır. Meme büyütme estetiği için kullanılan Protezler kadının vücut yapısına uygun olacak şekilde tercih edilmelidir. Aksi halde istenilen doğal görüntü yakalanamaz.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

İlk önce rutin kan tahlilleri ve mamografi çekilmelidir. Meme küçültme öncesi bilinmeyen herhangi bir hastalık ve kitle olup olmadığı araştırılmalıdır. Kan tahlilleri anestezi hekimi tarafından değerlendirilir ve kişinin anestezi için uygun olup olmadığı değerlendirilir.

Kan sulandırıcı kullanan kişiler meme küçültme öncesi ara vermelidir. Alkol ve sigara gibi zararlı maddeleri bırakmalıdır. Ameliyat günü hastaneye aç gelinmeli ve tetkikler aç karnına uygulanmalıdır.

Meme Küçültme Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu ameliyat sonrası da hemen ağrı oluşmaz. Anestezinin etkisi ile ağrı hissedilmez. İlk 2 gün hastane yatışı gereklidir. Ameliyat sırasında takılan drenler 3 gün sonunda çıkartılır. İlk 3 hafta mutlaka sporcu sutyeni giyilmelidir.

Doktorun reçete ettiği antibiyotikler düzenli ve eksiksiz kullanılmalıdır. Sıraladığımız bu durumlara dikkat ederseniz meme küçültme ameliyatının iyileşme sürecini sorunsuz geçirebilirsiniz.

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun estetiği için iki burun deliği arasında bulunan cilt tabakası kesilir. Buradan burun içerisine girilir. Kemik ve kıkırdak yapısından meydana gelen deformasyonlar giderilir. Burunda bulunan sorunlara göre ameliyat süresi değişiklik gösterir.

Ortalama 2-3 saat arasında değişiklik gösterir. Operasyon sırasında burun içerisine tampon yerleştirilir. Bu tamponlar 1 hafta sonra çıkartılır.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Hyalüronik asit dolgu uygulaması ve rinoplasti işlemidir. Dolgu uygulamasının kalıcılık süresi ortalama 18-24 aydır. Bu süreleri aşınca dolgu eriyerek yok olur. Burun deformasyonu az olan ve cerrahi işlem yaptırmak istemeyen kişiler için uygulanır.

Kemik eğriliği fazla olan ve kıkırdak sorunları ilerlemiş kişilere uygulanmaz. Rinoplasti işlemi kemik ya da kıkırdak nedeni ile burun fonksiyonlarında sorun olan kişilere uygulanır. Tecrübeli hekim tarafından yapıldığı sürece ömür boyu kalıcıdır.

Burun Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doktor kontrolleri aksatılmamalıdır. Bir haftanın sonunda tamponlar çıkartılır. Doktorun reçete ettiği antibiyotikler eksiksiz kullanılmalıdır. İlk 3 gün soğuk kompres uygulanır. Ödemin azalması için önemlidir. Kan sulandırıcı ilaçlar bir süre alınmamalıdır. Pansuman ve tampon çıkarma işlemleri mutlaka doktor tarafından uygulanmalıdır. Kalıcı burun estetiği isteyen kişilere tavsiye edilir.

Burun Estetiği Fiyatları

Operasyon fiyatları sabit ücretler değildir. Bu nedenle hastane araştırması yaparken fiyat ve performans karşılaştırması yapılmalıdır. Hastanenin donanımı, başarı oranı ve daha önce uygulanan işlemlerin sonuçları analiz edilerek burun estetiği işlemine karar verilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.