Metro Çalışma Saatleri – Metro Kaçta Açılıyor Kaçta Kapanıyor

İstanbul Neredeyse Dünyanın En Büyük İllerinden Biri. Hatta 65 Ülkeden Daha Fazla Nüfusa Sahip. Bu Kadar Kalabalık Olunca Ulaşımda En Büyük Problemlerden Biri Haline Geliyor. Son Dönemlerde Yapılan Metro Çalışmaları İle Bu Konuda Güzel Adımlar Atılmış Durumda… İstanbul Metrosu Kaçta Açılır Kaçta Kapanır , Metronun Son Gece Seferleri Kaçta ,Metro Sabah Kaçta İlk Seferini Yapıyor Gibi Bir Çok Sorunun Cevabı Özel Haberimizde…

Büyük illerin trafiğinin en güzel çözümüdür Metrolar. Hele ki İstanbul gibi bir ilde yaşıyorsanız ve nüfusunuz gayri resmi rakamlarla 20 milyon civarında ise kaçınılmaz bir ulaşım yoludur metro. Hem yerin altında olması hemde hızlı Seyahat imkanı ile metrolar en çok tercih edilen ulaşım araçlarıdır. İstanbul’da metro 2017 yılından sonra çok daha gelişecek. yeni yapılan metro çalışmaları ile İstanbul’un trafiği rahatlaması amaçlanıyor. son dönemlerdeki sıkıntılı bomba v.s eylemleri nedeniyle de metro istasyonlarında güvenlik üst seviyeye çıkarılmış durumda. Metro çalışma saatleri de 2016 yılı itibariyle yeni bir düzenleme yapıldı.
istanbul-metrosu-kacta-aciliyor

Aslında İstanbul gibi bir metropol de metroların 24 saat çalışması gerekir. fakat hem güvenlik açısından hemde yolcu sayısının çok az olması nedeniyle 24:00 da seferler sona ermekte. Sadece Yılbaşı ve Özel sebeplerden dolayı bazen seferler 24 saat çalışabilmektedir.

İstanbul metrosu gün içinde çok aktif olarak kullanılmaktadır. Ortalama sefer süresi ise 4 dakika 1 olarak düzenlenmiştir. Fakat yüksek kullanım olan saatlerde bu süre 2.5 dakikaya kadar düşmektedir. Anadolu yakasında metro seferleri 6 dakika olarak ayarlanmıştır.


İstanbul Metro Çalışma Saatleri : 

İstanbul Metrosu Sabah 06:00 ‘ da açılarak ilk seferini yapmaktadır.
İstanbul Metrosu Gece 24:00 son seferini yapar ve 00:30 ‘da kapanmaktadır.


 

İstanbul Metro Ağ Haritası:

istanbul-metro-haritasi-2017

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.