Mide Yanması ,Ağrısı Tarih Oluyor!Tamamen Bitkisel Çözüm

Günümüzde Artık Fast Food Kültürü Nedeniyle Neredeyse Herkesin Mide Sorunları Var. Mide Yanması ,Ağrılar, Ekşimesi Hepsi Hayatı Zindan Etmekte…. Bunun En Güzel Çözümü Bitkisel Yollarla…

Mide Yanmasına Bitkisel Öneriler

Mide yanması; günümüzde yaş grubu gözetmeksizin birçok insanın şikâyet ettiği sağlık sorunlarının başında gelmektedir. Bazı insanlar bu sorunu her gün yaşarken bazıları da ayda birkaç kez mide yanmasıyla karşı karşıya kalmaktadır. Genel görülme oranı %30-%40 arasındadır. Aslında yanan çoğumuzun sandığı gibi midemiz değil yemek borusu ve gırtlağımızdır.

Temel nedeni; aşırı mide asidi üretimi olmakla birlikte tükettiğimiz yiyecek ve içecekler, stres, enfeksiyon ve daha birçok rahatsızlık mide yanmasına neden olmaktadır. Çoğunlukla yemek sonrasında görülür. Kronik bir hastalık söz konusu olmadığı sürece sindirimi zor besin seçimi veya çok yağlı ve baharatlı beslenme şekli nedeniyle yanma hissi olabilir. Fakat bu şikayetiniz süreklilik gösteriyorsa yapılacak ilk ve en doğru yol bir doktora görünmek olacaktır. Mide yanmasına çözüm olan tedavi yöntemlerinin en çok bilineni ilaçla tedavidir. Fakat bu ilaçları kullanırken mutlaka doktorunuza danışmalı ve ilaçların kullanım sürelerini belirlemeniz gerekmektedir. İlaçla tedavi yanında günümüzde birçok insan bitkisel çözümlere de başvurmakta, uzman ve doktorlar da hastaları bitkisel çözümlere yöneltmektedir.

Bitkisel öneriler; doğru ve bilinçli şekilde kullanıldığı takdirde mide yanması ve ekşimesi gibi sorunları çözmek için kullanılan ilaç tedavilerinin yanında yardımcı bir tedavi yöntemi olarak düşünülebilir. Gerek uzmanların tavsiye ettiği gerekse büyüklerimizin uyguladığı ve bizlere öğrettiği birçok bitkisel çözüm bulunmaktadır. Bunların arasında en çok tavsiye edilen havuç suyudur. Bunun nedeni havucun içine bulunan maddelerin vücuttaki besin akışını dengeleyip ekşime ve yanma gibi mide problemlerini engelleyip önüne geçmesidir. Havuç suyu dışında en çok bilinen yöntemlerden biri de bitkisel çaylardır. Kekik çayı ve zencefil çayı başta olmak üzere ada çayı, ıhlamur, rezene ve yeşil çay en çok kullanılan bitkisel çaylardır. Civanperçemi, ebegümeci, kantaron gibi bitkilerde mide yanmasına çözüm  olarak kullanılan diğer bitkilerdir. Güçlü bir mide koruyucusu olan meyan kökü de yapılan son araştırmalara göre midedeki aşırı asitlenmeyi azaltmaktadır. Bunların dışında daha birçok bitkisel çözüm bulunmaktadır. Bu yazımızda en çok bilinen ve kullanılan bitkisel çözümleri yazdık.

Bütün bu önerilerin yanında alacağımız birkaç basit önlemle mide yanmasını önleyebiliriz. Sindirimi kolay besinler seçmek, aşırı yağlı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmak, aşırı çay ve kahve tüketmemek vb. birkaç basit önlemle bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Yazımızın başında belirttiğimiz gibi mide yanması sorunu yaşıyorsanız izleyeceğiniz ilk ve en doğru yol bir doktora görünmek ve doktorunuzun size önerdiği tedavi yöntemini uygulamak olacaktır.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.