Migren Aşısı 2018’de Geliyor… Migren Ağrıları Tarihe Karışıyor

Migren Ağrısına Son… Migren Aşısı Geliyor… Migren Aşısı Ne Zaman Piyasaya Çıkacak? Migren Aşısı Migren Hastalarının Yeni Umudu Oldu… Migren Aşısı Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Çekmeyen bilmez ama Migren Atakları hayatı zindan eden ağrıların başındadır. Fakat 2016 yılından beri test edilen ve başarılı sonuçlar alan Migren aşısı Türkiye dahil 16 ülkede bir çok hastada test edildi. Kanada menşeili Migren aşısı olan CGRP Neredeyse %100 başarı elde etti.  Migren aşısının genel adı ise CGRP aşısı olarak geçmekte.

İlk dönemde aylık olarak yapılacak olan migren aşısı ileri dönemlerde ise 3 aylık periyotlar ile yapılması planlanıyor. 2018 Ocak ayında Sağlık Bakanlığının onayı ile satışa sunulacak.

migren-asisi-ile-migren-tedavisi

Migren aşısının en önemli özelliği ise hiçbir yan etkisi olmaması. Migren aşısının etken maddesi ise bitkisel otlardan ve bir kaç kimyasalın birleşiminden oluşmakta.

Migren aşısının etkisi ise migren atakları başlamadan yok etmesi ve ağrının tekrarlamamasını sağlıyor. Migren hastalarının yaşam kalitesini arttıracak bir buluş olarak görüşmekte.

migren-asisi

Türkiye’de yapılan denemelerde ise 10 hastadan 9 unda başarılı sonuç verdiği belirtiliyor.

2017 yılının son aylarında ise FDA tarafından onaylanması da bekleniyor.

Yorumlar
  1. Türkbükü emlak dedi ki:

    Dört gözle bekliyoruz bu aşıyı.

  2. Aslan Çiçek dedi ki:

    çok ivedi bu aşıyı bekliyoruz hergun ızdırap çeken miğren hastalarımızı kurtaralım. bu ağrıyı çekmeyen bilmez saygılarımla.