Mr. Robot Dizisi Konusu ,Türü ve İzleyici Yorumları…

Mr. Robot Dram ve Psikolojik Tarzı Amerikan Dizisi… Amerikan Psikolojik Dizileri Arasında İlk 3 İçine Girebilecek Bir Dizi…

Mr. Robot Amerikan yapımı psikolojik gerilim ve dram tarzı bir televizyon dizisi. Sam Esmail tarafından kaleme alınan dizi ilk sezonunu geride bıraktı. İkinci sezon başlangıcı ise 2 Temmuz 2016. USA Network tarafından 27 Mayıs 2015 tarihinde online olarak VOD servisiyle yayınlanan pilot bölümü ile ilgi görmüş ve beğeni toplamıştır. İlk sezonun finalini 2 Eylül 2015 tarihinde yapan dizi, meraklıları için ikinci sezonuna hazırlanıyor.

Dizinin konusuna gelince, Elliot isimli genç bir programcının çağdaş ve kültür erozyonu içerisindeki öyküsünü dram içerikler ile anlatıyor. İletişim konusunda zayıf, sosyal hayatı belli bir seviyenin altında, vasat ve anti girişken bir karakter olan Elliot’un en önemli yeteneği hacklemektir. Sadece bu sayede insanlarla bir bağ kurabilen Elliot kendini Amerika’nın gizli, yeraltı siber savunmacıları arasında bulacaktır. İlginç bir konusu olduğu için herkes tarafından dikkat çekmiştir. İster bilişim dünyasına ilgi duyun ister duymayın dizinin farklı bir albenisi var. Gündemi ve popüler hayatı konu alan dizilerden çok farklı. İlk sezonu ile de tam not aldığını söyleyebileceğimiz Mr. Robot sıkıcı olmayan farklı bir yapım. Çekimleri ve yönetmenlik açısında da farklı görseller sunuyor. Diziyi izlerken farklı bir havası var diyorsunuz. Aslına bakılırsa kült sinema yapımlarından Fiht Club vari bir dizi diyebiliriz. Düzene ve hayatın yanlış giden değerlerine dur diyebilecek bir yazılın güvenlik uzmanımız var bu sefer. Üstelik Elliot da anksiyete ve kronik depresyon hastasıdır. Böylesi bir benzerlik normal karşılanabilir. Hikaye eğer aynı seviyede giderse sıkılmadan dizinin sezonlarının artmasını bekleyebiliriz. Ancak konular birbirinin tekrarı olduğu anda yine bir diziye “elveda” diyeceğiz gibi görünüyor. İlk sezon için izleyiciden tam not alan dizinin başrol oyuncusu Rami Malek. Diğer oyuncular ise, Carly Chaikin, Portia Doubleday, martin Wallström ve Christian Slater. İlk sezonu on bölüm yayınlana dizinin süresi ise ortalama elli dakika civarında. Dizinin bir hayran kitlesi oluşturduğu kesin. Ancak dominant bir dizi olması için ikinci sezonda yayınlanacak bölümleri çok önemli. İzlenmesi gereken en azından bir şans verilmesi gereken farklı bir yapım.

Dizinin başrol oyuncusu olan Rami Malek 1981 yılında Los Angeles, Kaliforniya doğumlu. ABD’li aktörün kendisinden on dört dakika sonra doğan Sami isimli bir de ikiz erkek kardeşi var. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2 ve Müzede Bir Gece serilerinde rol alan oyuncu aynı zamanda Amerika’da birçok televizyon programında yer almıştır. Seslendirme çalışmaları da yapan aktör aslen Mısır kökenlidir. Sherman Oaks, Kaliforniya Notre Dame Lisesine giden aktör Evansville Üniversitesi’nde aldığı Güzel Sanatlar eğitimi ile oyunculuğa merhaba demiştir. Birçok filmde yardımcı ve yan roller alan, tecrübelenerek sanat hayatına devam eden, Rami Male Mr.Robot dizisi ile daha da ünlenmiş durumda.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.