Munchkin Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

Munchkin Kedisi Özellikleri Neler, Munchkin Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Munchkin Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Munchkin Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Munchkin Kedisi Tüy Döker Mi?, Munchkin Kedisi Eğitimi, Munchkin Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Munchkin Kedisi Fiyatları 2024 Munchkin Kedisi Apartmanda Bakılır mı?

Munchkin Kedisi

Gövdesine oranla bacakları çok daha kısa olan Munchkin ırkı son derece oyuncu, enerjik ve hareketli bir kedi ırkıdır. Ana vatanının İngiltere ya da Amerika olduğu düşünülen Munchkin 1930’lı yıllarda ortaya çıksa da, savaş sonrası soylarının tükenileceği düşünülürken ABD’de tekrar keşfedilmiştir. İlk olarak 1930’lu yıllarda İngiltere’de kayıt altına alınan bu kedi cinsi 1983’te Louisiana/ABD’de bir köpek saldırısından kurtulan kediler aracılığı ile keşfedilmiştir.

Munchkin kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Munchkin kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Munchkin kedisi alacaksanız Munchkin Kedisi Özellikleri Neler, Munchkin Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Munchkin Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Munchkin Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Munchkin Kedisi Tüy Döker Mi?, Munchkin Kedisi Eğitimi, Munchkin Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Munchkin Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Çok sevimli ve sempatik görünen Munckin ülkemizde en çok sahiplenilmek istenen kedi ırkları arasında yer almaktadır. Cüce kedi ya da sosis kedi isimleri ile de bilinmektedir. Diğer cins kedilere kıyasla çok daha sağlıklı bir vücuda sahip olan Munchkin’ler çok özel bakım gerektirmeyen ve hastalık eğilimi olmayan kedi sahiplenmek isteyenler için idealdir.

Apartmanda bakabileceğiniz çok ideal bir kedi türüdür. Çok fazla miyavlamaz komşularla sıkıntı çıkarttırmaz.

Munchkin Kedisi Özellikleri

İsmini Oz Büyücüsü filmindeki Munchkin’lerden alan Munchkin kedi cinsi özelliklerine değinmek gerekirse:

  • Orta boy kedi sınıfına girseler de bacak yapıları kısa olduğundan çok daha minyon görünürler.
  • Ağırlıkları 4 kg’a kadar ulaşabilir.
  • Hem yaşam alanlarına hem de sahiplerine son derecede bağlıdırlar.
  • Diğer kediler ve evcil hayvanlar ile çok iyi anlaşırlar.
  • Çok fazla miyavlamayan sessiz kediler olduklarından evde bakımı son derecede uygundur.
  • Pek çok farklı renkte ve desende tüylere sahip olabilirler.
  • Meraklı, çok zeki ve dikkatli bir kedi ırkıdır.
  • Oyuncu ve hareketli yapıları ile vakit geçirmeye doyamayacağınız bir kedi cinsidir.
  • Sık tüy yapısına sahiptirler.
  • Bu kedi ırkının kuyruğu vücuduna oranla daha büyük olup hareket halinde daima dik durumdadır.
  • Beyaz, abanoz, lavanta, çikolata, siyah, tarçın, leylak gibi pek çok farklı renkte olabilirler.

Munchkin Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Genel olarak Munchkin bakımı özel bir ihtiyacı olmadığından oldukça kolaydır. Uzun tüylü olan kedilerin birkaç kez taranması; kısa tüylülerin ise bir kere taranması tüy bakımı için yeterli olacaktır. Ağız sağlığı için kedi diş fırçaları kullanılması; lordoz sorunu yaşamamaları için gün içinde bir kez bile olsa hareket edeceği oyunlar oynaması önerilir.

Munchkin Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Muchkin’ler genel olarak sakin ve uyumlu bir mizaca sahiptir. Bu kedi ırkının karakterini ve mizacını daha detaylı ele almamız gerekirse:

  • Sakin mizacının yanında oldukça oyuncu bir karaktere sahiptir.
  • Sahipleri ile çok yoğun bağ kuran bir mizacı vardır. Bu nedenle her gün ilgilenilmesi ve sevilmesi duygularının incinmemesi bakımından çok önemlidir.
  • Yine Munchin karakter özellikleri bakımından da iyi huylu bir yapıya sahiptir. Etrafa zarar verme ve dağıtma huyları yoktur.
  • Diğer canlılar ve çocuklar ile çok iyi geçindiğinden çocuklu aileler için ideal bir kedi ırkıdır.
  • Çok meraklı olduğundan sahibini ve etrafını izlemekten çok hoşlanır. Genelde iki ayağının üzerinde durarak etrafı izlerken çok tatlı görünür.
  • İlgiye, sevgiye ve sahibi ile bir arada olmaya ihtiyaç duyar. Bu nedenle gün boyu yalnız kalacağı evler için uygun değildir.
  • Sahibine sevgi gösterileri sergilemekten hiç çekinmez. Eğer tam bir ev ve kucak kedisi arıyorsanız Munchkin’ler tam size göre demektir.

Munchkin Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

İyi bir şekilde Munchkin cinsi bakımı yapıldığında kedi 13 – 20 yıl arasında bir ömre sahip olacaktır. Ancak bu kedi ırkında lordoza sık rastlanmaktadır. Akciğer ve kalbe baskı yapan bu hastalık nedeniyle kedilerin bakımında çok özenli olunmalıdır. Lordoz rahatsızlığı dışında bir hastalığı olmadığından pek çok cins kedinin aksine çok daha sağlıklı bir vücuda sahip olan kedilerdir. İyi bakılan Muchkin kedileri 23 yıla kadar yaşayabildiği de görüşmüştür.

Munchkin-kedi-beyaz

Munchkin Kedisi Tüy Döker Mi?

Bu şirin kedi ırkı çok fazla tüy dökmeyen bir kedi cinsi olarak karşımıza çıkar. Ancak mevsim geçişlerinde her kedi gibi tüy dökmesi artış gösterebilir. Ayrıca kısa ve uzun tüylü olarak iki farklı tüy yapısına sahip olabilirler. Uzun tüylü Munchkin kedileri kısa tüylülerle karşılaştırıldığında daha fazla tüy dökme eğiliminde olurlar. Uzun tüylü kediler kendilerini temizlerken çok tüy yuttuklarından sindirim sistemleri zorluk çeker. Bunun önüne geçmek için Munchkin kedi ırkı beslenmesinde malt içeren takviye besinler kullanabilirsiniz.

Munchkin Kedisi Eğitimi

Çok zeki ve hassas kediler olan Munchkinler çok kompleks oyunları bile rahatlıkla oynayabileceğiniz bir kedi ırkıdır. Çok meraklı olduklarından her şeyi çok hızlı kavrayıp öğrenirler. Bu yapısı sayesinde Munchkin eğitimi oldukça kolaydır. Çok sıcakkanlı ve arkadaş canlısı olduklarından eğitimlerine oldukça olumlu tepkiler vereceklerdir. Diğer hayvanlar ile de çok iyi anlaştıklarından diğer canlılar ile birlikte eğitim almaya ve oyun oynamaya yatkındırlar.

Munchkin Kedisi Fiyatları 2024

En çok ilgi çeken popüler kedi ırkları arasında yer alan Munchkin kedisi fiyatları ortalama 9.000 TL – 12.000 TL aralığındadır. Kedinin safkan olup olmadığına, cinsiyetine ve yaşına göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Yavru Munchkin Kedisi Fiyatları 2024

Çok sempatik ve sevecen bir kedi ırkı olan Muchkin’lerin yavruları yetişkinlerden daha çok tercih edilmektedir. Bu nedenle yavrular yetişkinlerden daha fazla ücretler karşılığında sahiplendirilir. Eğer yavru kedi sahiplenmek istiyorsanız; yavru Munchkin kedisi fiyatları için biraz daha bütçe ayırmalısınız. Genel olarak fiyatlar çok değişken olsa da 6.000 TL ile 7.500 TL arasında fiyatlara bir Munchkin kedisine sahip olabilirsiniz.

Munchkin Kedisi Galeri

Munchkin-kedi-kac-yil-yasar

Munchkin-kedi-bakilirmi

Yorumlar
  1. Didem dedi ki:

    Munchkin yavru kedi fiyatı nedir