Narcos Dizisi Konusu , Yorumları Türü ve Yeni Sezon Tarihi…

Narcos Dizisi Gerçek Bir Hikayeden Uyarlanmış Özel Bir Dizi… Dünyaca Ünlü uyuşturucu Kaçakçısı Kolombiyalı Pablo Escobar ‘ın Hayatını Kolan Alan Dizi İlk Sezonu İle İnanılmaz Bir Fan Sayısına Ulaştı…

Narcos, bir zamanların meşhur uyuşturucu kaçakçısı, Kolombiyalı Pablo Escobar’ın hayatını konu alan, gerçek bir hayat hikayesinden esinlenerek televizyona yansıtılan bir dizi. Dizide uyuşturucu ile mücadele dairesinde çalışan ve aslen Meksikalı olan ajan Javier Pena’nın Pablo Escobar’ı yakalama görevini yerine getirmek için Kolombiya’da verdiği mücadeleyi konu edilmiştir

Dizi ilk sezonunu on bölümle tamamladı. Suç ve dram içeriği barındıran dizi konu alınan Pablo Escobar’ın hayatı ve yaptıklarıyla bile oldukça dikkat çekici. Onunla ilgili bazı belgesellere şahit olmuşuzdur. Ama dizi kurgusu ile izlemek çok ayrı bir görsellik sunuyor.  Sadece Kolombiya’nın değil, A.B.D., Meksika gibi ülkelerin hatta Asya ülkelerinin bazılarının da uyuşturucu organizasyonunu yönettiği söylenen Pablo’nun o dönem, dünyada ilk on zengin adamdan biri olduğu söylenir.  Kolombiya’da askeri, adalet organlarını ve neredeyse devleti ele geçirebilecek güce ulaşan Pablo’nun hikayesi izlenmeye değer. Akıcı, etkileyici senaryosu ile sıkıcı gelmeyecektir. İlk sezonu için bu ifadeleri kullanmak yanlış olmaz sanırım. İlk sezonun ardından konunun devamı geleceğinden ikinci sezon bekleniyor. Narcos dizisine konu ve etkileyici bölümler bulmak zor olmasa gerek. Özellikle suç, mafya ve gerilim severler için çekici bir dizi. Her bölüme bir Pablo Escobar anısı koysanız bile izlenir.
Henüz yirmili yaşlarında uyuşturucu kralı olan, ABD uyuşturucu trafiğinin yüzde seksenini elinden geçiren, kızı üşüyor diye dağ evinde iki milyon doları şöminede yakan, Kolombiya ile ilgili her şeyde söz sahibi olmayı başaran bu adam üzerinden hikaye üretmek zor olmasa gerek. Adamları ve kendisi tarafından öldürülen insan sayısı halen tespit edilmemiştir. Böyle bir karakterin diziye aktarılması, son dönemlerdeki dizlerde pek de rastlanılmayan bir karakteri hayatımıza getirmiştir. Kaldı ki Pablo gibisi gerçek hayatta da henüz yok. Çok gaddar bir mafya lideri olan Pablo, özellikle yoksul kesim tarafından oldukça fazla sevilmekteydi. Cenazesine yirmi beş bin kişinin katılması sanırım buna bir işaret. Dizinin senaryo yazarları ve yönetmeni sanırım kurgu konusunda çok da zorlanmadılar. Çünkü ellerindeki hammadde oldukça sağlam. Kısacası dizinin izlenme durumları nedir bilmiyorum ama izlenmesi gereken diziler arasında olduğunu biliyorum. İnsanlara biraz belgesel biraz da gerçek yaşam sunumları yaşatan Narcos başarılı olmuş veya başarısı geç anlaşılan bir yapıt olacaktır.

Dizinin başrol oyuncusu ise Wagner Moura. Aktörü Elysium ve Elite Squad gibi yapımlardan hatırlarsınız. Dizide diğer oyunculuklar ile ilgili çok şaşırtan performanslar görmezsiniz. Ancak Wagner, Narcos dizisi içerisinde Pablo Escobar olmuş. Gerçek hayatına aksettirmiş midir bilmem ama aktörlük konusunda Pablo’yu bu kadar kendi gibi aktaracak başka bir oyuncu olabileceğini zannetmiyorum. Brezilyalı aktör için Pablo Escobar’ı oynamak bile bir kariyer parlamasıdır. Ama o bunu abartarak Pablo’laştı. Narcos izlendikçe etkisinden kurtulamayacağınız diziler arasına girmiştir. En azından ben ve benim gibiler için çoktan bunu başardı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.