Öksürük Nasıl Geçer? En İyi Etkili Öksürük Şurupları ve Hapları

Öksürük Nasıl Hızlı geçer? Öksürük Tedavisinde En Etkili Şurup ve İlaçlar, En Etkili Öksürük Şurupları, Reçetesiz ve Tavsiye Edilen Öksürük Geçiren Şuruplar ve İlaçlar…

Kış aylarının gelmesi ile birlikte öksüren insan sayısında bir hayli artış gözlenmekte. Tabi ki öksürük ile birlikte hastalıklar daha çok yayılmakta. Özellikle çocuklarda öksürük çok zor geçmektedir. Hem bağışıklık sistemleri daha zayıftır hemde daha fazla mikroba mahzur kalırlar. Aynı şekilde yetişkinlerde öksürük maalesef bazen tüm kış sürebilmekte. Aslında öksürüğün başlangıçı boğazda gıcık sonrasında gelen öksürüktür. Ayrıca balgamlı öksürükte kış aylarında üşütme terleme ve hasta insanlardan bulaşan mikroplar ile bedene yerleşir.

Aslında günümüzde öksürük şurupları ve hapları son derece etkili ve hızlı bir şekilde öksürüğü kesebiliyor. Fakat düzenli kullanmak ve doktorun dediği gibi hastalık döneminde hareket etmek gerekiyor. Piyasada bir çok öksürük şurubu mevcut. Tabi ki bazıları hepsinden çok daha etkili ve hızlı etki vermekte. Maalesef günümüzde bazı doktorlar ilaç firmalarından aldıkları çekler nedeniyle kalitesiz ama pahalı öksürük ilaç ve şuruplarını yaza bilmekte.a

Öksürük Nasıl Geçer?

Öksürük ilaçları öksürüğü kesmek için en iyi yöntemdir. Ayrıca boğazları sıcak tutmak ve sıcak bitkisel çaylar da öksürüğü azaltacaktır. Aşağıdaki tavsiye ettiğimiz öksürük şurup ve ilaçlarını doktorunuza danışarak alabilirsiniz. Yan etkileri oldukça azdır ve en etkili öksürük şurubu ve ilaçlarıdır.  Piyasada neredeyse 100 den fazla öksürük şurubu vardır. Bir çoğunun içeriği ise aynıdır. Bu nedenle en çok tercih edilen ve kullanıcılar tarafından yorumlanmış en etkili ve hızlı öksürük şurubu listesini hazırladık.

En İyi Öksürük Şurup ve Hapları

Sinecod Öksürük Şurubu ve Hapı

Sinecod Novartis firmasının öksürük ve soğuk algınlığı durumlarında kullanılması için ürettiği bir ilaçtır. Son dönemlerde çok fazla satışı olmaktadır. Kullananlar son derece memnundur. Hatta kış ayları başlarken bazı eczanelerde yok satar. Bulunması yoğun grip dönemlerinde zorlaşır. Reçetesiz alınabilir ve yan etkisi bakımından en az sorun çıkaran öksürük ilaçlarından biridir. Fiyat olarak en pahalı öksürük şurup ve haplarındandır.

Sinecod Öksürük Şurubu ve Hapı Kullanımı: tok karna günde 3 kez kullanılması gerekmektedir.Şişe ve haplar bitene kadar kullanılmalıdır. 

Sinecod (Hap) 50 mg 20 Tablet Fiyatı : 15.5 TL
Sinecod Şurup 7.5 mg – 100 ml Fiyatı : 7.01 TL

 


Benical Öksürük Şurubu ve Hapı

Benical öksürük şurubu ve hapını duymayan sanırım yoktur. Doktorlar tarafından en sık yazılan ilaçtır. Bayer firmasının üretimidir. En etkili öksürük şurubu olduğu iddaa edilmekte. Kullanan herkeste neredeyse öksürük azalmış. Ayrıca tablet olarak satılan formu ile çok etkili bir şekilde grip soğuk algınlığı ve öksürük ile baş edebilirsiniz. Aynı dönemde şurup ve tabletin kullanılması tavsiye edilmemektedir. Aşırı öksürük varsa benical öksürük şurubu öksürüğünüzü kesmeye yardımcı olacaktır.

Benical Öksürük Şurubu ve Hapı Kullanımı: Günde 3 kere tok karna alınması gerekir. Şişe ve haplar bitene kadar kullanılmalıdır. 

Benical Şurup Fiyatı : 6,60 TL
Benical Cold 20 Tablet : 3,54 TL

 


İburamin Cold Öksürük Şurubu ve Tablet Hapı

Türk ilaç firmalarından berko ilaç tarafından üretilmektedir. İbuprofen desteği ile son derece etkili bir öksürük kesici şuruptur.  Tadı hafif ekşidir. Kullanan tüm hastalar son derece olumlu yorumlar yapmaktadır. En çok yazılan öksürük ve soğuk algınlığı şurubudur. Fiyat olarak öksürük şurupları arasında en pahalısı diyebiliriz.

İburamin Cold Öksürük Şurubu ve Hapı Kullanımı: Günde 4 kere tok karna alınması gerekir. Şişe ve haplar bitene kadar kullanılmalıdır. 

İburamin Cold 24 Tablet Fiyatı 8.49 TL
İburamin Cold Şurup 100 ml Fiyatı 7.01 TL

 

 


Brodil Öksürük Şurubu 

Belkide en eski ve en bilindik öksürük şuruplarından biridir. 2000 li yıllarda en çok yazılan öksürük şurubudur. En etkili öksürük şurupları arasındadır. Bir çok kişi tadını çok sevmektedir. İçimi kolaydır ve yan etkisi oldukça azdır. Çocuklarda öksürük tedavisinde kullanılır. Fiyatı gayet uygundur ve reçetesiz olarak eczanelerden temin edilebilir.

Brodil Öksürük Şurubu Kullanımı: Günde 4 kere tok karna alınması gerekir. Şişe ve haplar bitene kadar kullanılmalıdır. 

Brodil Şurup 150 ml Fiyatı 5.65 TL

 


Prebron Öksürük Şurubu

Son dönemlerin en çok tercih edilen öksürük şuruplarındandır. Tadı oldukça güzeldir. Etkisi çok hızlı olduğu söylenmektedir. İlk 5 kullanımdan sonra etkisini gösterdiği belirtiliyor. Yan etkisi oldukça azdır. Fiyat olarak çok uygundur reçetesiz olarak eczanelerden alınabilir.

Prebron Öksürük Şurubu Kullanımı: Günde 4 kere tok karna alınması gerekir. Şişe ve haplar bitene kadar kullanılmalıdır. 

Perebron Şurup 50 mg 120 ml Fiyatı 4.01 TL

 

 

 

Yorumlar
  1. Adem dedi ki:

    Geceleri çok oksuruyorum. Ciğerlerim açıyor artık doktora gittim bişe çıkmadı ama hergece öksürük krizine yakalaniyorum. İlaçları deniyelim bakalım

  2. FERİHA GÖKÇE dedi ki:

    En tesirli öksürük surubunu almak istiyorum

    1. MEVLÜT tutepe dedi ki:

      Banical alın en etkilisi hapida şurubuda çok etkili tercih ederim

  3. MEVLÜT tutepe dedi ki:

    Banical alın en etkilisi hapida şurubuda çok etkili tercih ederim