Ören Denizi Nasıl? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Suyu Sıcak mı Soğuk mu?

Ören Denizi Nasıl ?Ören Halk Plajlarında Denizi Nasıl? ,Ören Denizi Tuzlu mu? Ören Denizi Sıcak mı?Soğuk mu? Ören Denizi Derin mi Sığ mı? Ören Denizi Temiz mi? Ören Denizi Dalgalı mı? Ören’de Nerede Denize Girilir? Tüm Sorularınızın Cevapları….

Ören Denizi Nasıl ?

Tatil düşünmeye başlamışsanız özellikle de Ege taraflarında sakin sessiz çoluk çocuk bir tatil planınız varsa Ören tam size göre diyebiliriz. Aslında Ören emekli cenneti derler fakat yinede bir çok aile tatili için öreni seçmektedir. Sakin sessiz bir bölge düşünün genelde yazlıkçılar ve ören sahilinde otellerin olduğu sessiz güzel tertemiz doğası ve havası bulunan denizi mavi bayraklı bir tatil beldesi. Balıkesir Burhaniye ilçesine bağlı olan tatil beldesi Ören denizi çok fazla merak edilmekte. Denizi nasıl

Öncelikle tatil anlayışınız ben geceleri barlarda olayım çevrem turist kaynasın kalabalık olsun isterim derseniz ören sizin için iyi bir tercih olmayacaktır. Ören de tatil yapmayı düşünüyorsanız sakin bir kaç gezilecek parkı olan, gelen turistlerin alışveriş yaptığı bir kaç açık pazarı bulunan sessiz sakin şirin bir belde. Çocuğunuzla Eşinizle denizde vakit geçirmek sessiz sakin rahatsız edilmeden geniş kumsalında dinlenmek ve denize girmeyi planlıyorsanız Örene gelmelisiniz.

Ören Denizinde Deniz Salyası Var mı?

Ören denizinde 2021 yazında Haziran ayı itibariyle deniz salyası görünmemektedir. Gönül rahatlığı ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

oren-denizi-taslikmi

Ören Denizi Nasıl? Dalgalı mı? Derin mi? Sığ mı? Suyu Sıcak mı Soğuk mu?

Ören aslında çevresindeki Ayvalık, Sarımsaklı gibi bölgelerin denizine çok benzer.Ören Denizi genellikle dalgalı değildir. Genellikle saat öğlen 15:00 dan sonra hafif bir dalga olmaktadır. Ören denizi suyu soğuk sayılabilecek bir denizdir. Ege denizi özellikleri taşır. Fakat ayvalık kadar soğuk değildir. Yazın Temmuz ve Ağustos ayları deniz için son derece elverişlidir. Hava şartları da bu aylarda son derece güzeldir. Ören denizi sığ bir denizidir. Boğulma olayları çok nadir yaşanmaktadır. Deniz neredeyse 100 metre ilerleseniz bile sığdır boyunuzu geçmez. Çocuklu aileler için ören denizi son derece iyi bir tercihtir. Yüzme bilmeyenler için kesinlikle tercih edilecek bir denizdir.

oren-denizi-temizmi-derinmi

Örende tatil için en iyi zaman ise Ağustos 1 i ile 20 si arasıdır. Deniz en sıcak olduğu zamandır. Ayrıca rüzgar çok fazla olmaz. Eylül ayından itibaren denizde dalga artar devamlı bir rüzgarla karşıla bilirsiniz. Özellikle Eylül 15 inden sonra denizde çok fazla dalga olabilir. Ayrıca rüzgarda çok rahat edemeyebilirsiniz. Tabi ki bazı dönemlerde Eylül ayının sonuna kadar hava gayet rüzgarsız olabilir. Eylülden sonra Ören bölgesinde tatil planlıyorsanız kesinlikle hava durumunu da iyi takip etmeniz gerekmekte.

orende-taitl-yapilirmi

Ören Denizi Kumluk mu? Temiz mi? Tuzlu mu?

Ören denizinin kumsalı geniş ve kumluktur. Aynı şekilde denizin içinde tamamen kumdur. Deniz terliği kullanmadan rahatlıkla yüzebilirsiniz. Sadece bazı bölgelerinde kıyılarda hafif taşlık bulunmakta.

Ören denizi tuzu az bir denizidir. Denizin altında rahatlıkla gözünüzü açabilirsiniz. Akdeniz bölgesi gibi üzerinizde tuz lekeleri kalmaz. Tuz oranı bakımından Türkiye’de en rahat yüzülebilecek denizleri arasındadır.

Ören denizi temizliği konusunda zaten çok fazla yoruma gerek yoktur. Ören bölgesinde neredeyse her denize girilecek alan mavi bayraklıdır. Tüm plajlarda mavi bayrağı görebilirsiniz.

oren-halk-plaji

Ören bölgesinde bir çok plaj bulunmaktadır. Fiyatları son derece uygundur. Şezlong ve Şemsiye kiralama ücretleri ortalama 20 TL ile 30 TL arasında değişmektedir. Plaj halka açıktır. İstediğiniz yerde denize rahatlıkla girebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.