Orta Kulak İltihabı Belirtileri ,Hızlı Tedavisi ve Doktor Tavsiyesi İlaçlar

Orta Kulak İltihabı Hakkında Çok Özel Haberimiz… Orta Kulak İltihabı Nasıl Tedavi Edilir, Orta Kulak İltihabı İlaçları ve Antibiyotik Tedavisi, Orta Kulak İltihabı Belirtileri ve Tüm Ayrıntılar…

Orta Kulak İltihabı :

Öncelikle Orta Kulak İltihabı çok sinsi bir hastalıktır. Genellikle Sonbahar aylarında görülmeye başlar. Her insan hayatında 1 kez aslında bu hastalığı yaşar. Genellikle küçük çocuklarda ve bebeklerde çok daha sık görülebilmektedir. Hastalık aslında bahar dönemlerinde daha çok görülmektedir.

Orta Kulak İltihabı Belirtileri:

Orta Kulak iltihabının en başta belirtisi kulakta hafif bir ağrı hissedilir. Fakat genelde önemsenmez. Bir kaç gün içinde kulaktaki ağrı artmaya başlar fakat herhangi bir kulaktan akıntı v.s gelmez. Ağrının başladığı günden itibaren 5. ve 6. günler ise iltihaplanma nedeniyle kulağınız biraz daha kepçe duracaktır. ve bu dönemde hastalık iyice kendini gösterir. Kulağınızda bir ağrı hissedersiniz.Ayrıca kulağınızda bir duyma kaybıda bu dönemde olacaktır. Ortalama %20 ile 50 arasında duyma kaybı yaşanabilir. Geçicidir ve tedavi sonrasında düzelmektedir. Çene hareketleriniz zorlanır. Aslında herkes orta kulak iltihabı olduğu düşünür fakat bir çok vakada bu hastalık dış kulak iltihabı da olabilmektedir. Doktor kontrolü ile anlaşılır.  Genellikle hastalar internetten yaptığı araştırmalarda orta kulak iltihabı olduğu sonucuna varır. Basit gibi görünen bu hastalık tedavi edilmez ise ölüme kadar yol açabilmektedir. Bebeklerde dış kulak belirtisi ise bebeğin uyumaması ve sık sık elini kulağına götürmesi ile anlaşılabilmektedir.

Hastalığın ilk evresinde doktora gitmek 1 hafta kulağınızda çekeceğiniz ağrılı dönemi en hafif şekilde geçirmenizi sağlayacaktır.

orta-kulak-iltihabi-nasil-gecer
Orta Kulak İltihabı Kulak İçi Görüntüsü

orta-kulak-iltihabı-belirtisi
Orta Kulak İltihabı Şişlik ve Kulak İçindeki İltihap

Orta Kulak İltihabı Antibiotik ve ilaç Tedavisi:

Orta Kulak iltihabı bebeklerde ve 3 yaşına kadar çocuklarda sadece damla tedavisi yapılmalıdır. Antibiyotik kesinlikle verilmemelidir. Yetişkinlerde ise kesinlikle başlangıç döneminde antibiyotik tedavisi yapılmamalıdır. Bir çok doktor. 1000 mg Agumentin tarzı antibiyotikler vermektedir. Fakat bu ağrıları daha fazla şiddetlendirmekten başla bir işe yaramamaktadır. Orta kulak iltihabında en sık kullanılan ilaçlar ise :Siprogut Kulak Damları (Antibiyotik Bir Damladır), Onadron Kulak Damlası (Steril bir damladır Mikrobu temizlemeye yarar), Dolarex Ağrı Kesici (Ödeme azaltmak ve ağrıyı kesmek için)
orta-kulak-iltihabı-antibiyotik-ve-ilac-tedavisi
Yukarıdaki ilaçların haricinde doktorunuza Oksijen sulu bir karışım ile kulağınızdaki tıkanıklığı açabilecek bir karışım tarifi isteyiniz. Bu karışımı tüm eczanelerde hazırlaya bilmektedir. Eğer doktora gidemeyecek durumda iseniz bir eczaneden isterseniz bu karışımı onlarda hazırlayacaktır. Bu karışım son derece etkilidir. Kulağınız tıkalıysa maalesef kullandığınız damlalar iltihaplı bölgeye tam ulaşmaz fakat bu karışım kulağınızdaki kapalı kısmı açarak kullandığın damla ilaçların iltihaplı bölgeye gitmesini sağlayacaktır.

Orta Kulak İltihabı Tedavisi:

Orta Kulak iltihabının tedavisi için genellikle aynı ilaçlar verilmektedir. Yukarıdaki ilaçlar dışında genelde bir ilaç yazılmamaktadır. Fakat bazı doktorlar kendilerinin hazırladığı bazı krem karışımları kulağınıza uygulayarak 2 gün beklemesini söyleyebilir. Bu tedavi etkili bir tedavidir. Fakat genelde bu tedavi ile özel hastanelerdeki doktorlar uğraşmaktadır. Devlet hastanelerindeki doktorlar sadece ilaç verip göndermektedir. Orta Kulak iltihabı tedavi süreci ise ortalama 7 ile 10 gün arasında değişmektedir. Daha uzun süre geçmezse doktora tekrar gidilmelidir. Bu dönemde kulağa tüp uygulaması yada kulak zarına çizik atılarak iltihabın boşlaması ve rahatlaması sağlanabilir. Tedavi dönemi boyunca kulağınız tamamen mikroplara karşı savunmasızdır. Bu nedenle kesinlikle kulağınızda bir pamuk tıkamanız gerekmektedir.
orta-kulak-iltihabı-tedavisi

Orta Kulak İltihabı Tedavi Sonrası:

Orta kulak iltihabı tedaviniz bittiğinde ve kulağınızdaki şişlik ve ağrılar sona erdiğinde tekrar doktora gidilmelidir. Son bir kontrol yapılır ve ilaçların kullanımına son verilir. Ayrıca kulağınızı temizletmek te son derece faydalıdır. Yeni teknolojiler ile kulağınız hava ile yıkanır. Bu sayede kulağınıza zarar gelmez. Ayrıca daha temiz bir duyuma kavuşursunuz. Kalan artık iltihaplarda bu sayede temizlenir ve Orta kulak iltihabının tekrarlanması önlenir.

Yorumlar
  1. Seher dedi ki:

    Benimde şuan çektiğim bı hastalık ama doktor damla yazmadı bana bunun tedavi için bı eksikliği olabilir mi ?