Özel Hastanelerde Trakeostomi SGK (Devlet )Tarafından Karşılanıyor mu?

Trakeostomi operasyonunu SGK karşılıyor mu, Trakeostomi işlemini Devlet karşılıyor mu, Yoğun bakım hastalarının Trakeostomi işlemi ödemesini SGK karşılıyor mu, Özel hastanelerde Trakeostomi ameliyatı SGK tarafından karşılanıyor mu , Trakeostomi fiyatları 2022

Trakeostomi SGK Tarafından Karşılanıyor mu?

Eğer bir yoğun bakımda yatan hastanız varsa ve yoğun bakım süreci 14 günü geçiyorsa hem enfeksiyon hemde daha rahat nefes alıp vermesi için Trakeostomi işlemi hastaya yapılmaktadır. Fakat son dönemlerde bu işlem özel hastaneler tarafından ücret istenmekte ve SGK tarafından karşılanmadığı belirtilmektedir. Fakat kesinlikle bu işlem SGK tarafından karşılanmakta ve tüm ödemeleri SGK tarafından Özel hastanelere yapılmaktadır. Trakeostomi işlemi Sgk tarafından ödenir. Bu nedenle özel hastaneler Trakeostomi işlemi için sizden ücret talep edemez. Özellikle google üzerinde son dönemde Trakeostomi operasyonunu SGK karşılıyor mu,Özel hastanelerde Trakeostomi işlemini Devlet karşılıyor mu, Yoğun bakım hastalarının Trakeostomi işlemi ödemesini SGK karşılıyor mu, Trakeostomi ameliyatı SGK tarafından karşılanıyor mu , Trakeostomi fiyatları 2022 gibi bir çok sorunuzun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Acilden Giriş Yapan Hastanın Trakeostomi İşlemini Devlet Karşılıyor mu?

Özellikle özel hastanelerin acil bölümlerine bilinciniz kapalı bir şekilde giriş yaptıysanız yada kırmızı alandan giriş yaptıysanız ve entübe edilmiş iseniz tüm yapılan işlemleri yoğun bakım ücretlerini ve tüm hastanın ilaç serum v.b ihtiyaçlarını SGK tarafından karşılanmaktadır. Hastane sizden 1 kuruş talep etmemesi gerekmektedir. Sizden medikal malzeme gibi bir çok cihaz ve aparat ücreti isteyebilmektedir. Bu ücretleri kesinlikle ödemeyiniz.  Eğer mecbur bırakılıyor sanız kesinlikle ve kesinlikle hastaneden yapılan işlemlerin ve kullanılan malzemelerin listesinin bulunduğu hastanenin logosunun bulunduğu fatura talep etmeliniz. Bu fatura ile SGK ‘ya başvurarak ödemenizi geri alabilirsiniz.

Enfeksiyon, Kalp rahatsızlıkları, Zatüre gibi teşhislerle Özel hastanelerin acil bölümlerinden Bilinciniz yarı açık yada bilinç tamamen kapalı giriş yapan hastanız varsa yoğun bakım sürecindeki tüm işlemler SGK tarafından karşılanmaktadır.

Trakeostomi işlemi özel hastanelerde Acilden giriş yaptıysanız kesinlikle SGK kapsamındadır. Eğer normal giriş yaptıysanız Özel hastaneler Trakeostomi işlemi için ücret alabilir. Eğer devlet hastanelerinde Trakeostomi işlemi yapıldıysa zaten ücretsizdir ve SGK kapsamındadır.

Trakeostomi-sgk-karsiliyormu

Eğer özel hastaneler Trakeostomi işlemi için sizden ücret talep ediyorsa kesinlikle fatura isteyiniz. Size herhangi bir şekilde poliçe yada tamamlayıcı sağlık sigortası gibi ürünleri imzalatmaya çalışabilirler kesinlikle bu evrakları imzalamayın ve Trakeostomi işlemi için kesilen faturayı isteyiniz.

Trakeostomi-islemi-ucreti

Trakeostomi Özel Hastane Fiyatları 2022

Trakeostomi işlemi SGK tarafından karşılanan bir hizmettir. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Özel hastanelere acilden(kırmızı alandan) giriş yaptıysanız bu işlem SGK tarafından karşılanır. Fakat normal alandan giriş yaptıysanız Trakeostomi işlemi fiyatı özel hastanelerde ortalama olarak 5.000 TL ile 9.000 TL arasında değişen fiyatlara yapılmaktadır. Bu gibi işlem yaptıracaksanız kesinlikle hastane ile pazarlık yapmayı unutmayınız.

Trakeostomi İşlemi

Trakeostomi işlemi kısaca özetlemek gerekirse hastanın boğazından bir delik açılarak daha rahat nefes almasını sağlamaktadır. Özellikle yoğun bakımda 14 günden fazla yatan hastaların tamamına bu  işlem uygulamamaktadır. Entübe edilen hastaların  daha rahat nefes alması ve enfeksiyon riskini azaltmak için yapılan 20 dakikalık bir işlemdir.

 

Kaynak :https://tr.wikipedia.org/wiki/Trakeostomi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.