Ozon Tedavisi Fiyatları 2024 (Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır ,Yorumları ve Faydaları)

Ozon Tedavisi Fiyatları 2024, Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır ,Ozon Tedavisi Faydaları, Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?, Ozon Tedavisinin Kullanıldığı Hastalıklar, Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?, Ozon Tedavisi Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oksijen, oksijene ihtiyaç duyan her canlı için önemli bir konudur ve iki farklı şekilde tıp dünyasında tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Normobarik Oksijen ve Hiperbarik Oksijen olarak iki farklı yöntem bu tedavide benimsenmiştir. Hiperbarik oksijen, yüzde yüz oksijen oranına sahip ortamlarda ve yüksek basınç şeklinde uygulanmaktadır. Uygulanan bu yüksek basınç, atmosferdeki basınçtan oldukça fazla yüksek basınç barındırır. Normobarik oksijen ise, hastane ve sağlık merkezlerinde solunum sorunu yaşayan kişilerde uygulanmaktadır. KOAH hastaları içinde Normobarik oksijen tedavisi yapılmaktadır. Ozon tedavisi sırasında yüzde yüz seviyesine ulaşan oksijen oranı, çevre dokularına ulaşan oksijen miktarını da arttırmaktadır. Ozon tedavisi faydaları bakımından bu tedavinin birçok hastalıkta kullanıldığını söyleyebiliriz.

Ozon Tedavisi 2021 fiyatları

Ozon tedavi fiyatları ve etkileri bakımından tercih sebebidir ve yüksek dozda uygulanması kişilerde önemli yan etkilere neden olabilir. İtalya ve Almanya merkezli olan bu tedavi yönteminde, ozon saf bir şekilde vücuda enjekte edilmemektedir. Oksijen ile birlikte verilen ozonun miktarı, hangi hastalıkta uygulanacağına ve hangi yöntem ile yapılacağına bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Ozon Tedavisi fiyatları

Ozon Tedavi Fiyatları 2024

Ozon tedavisi fiyat bakımından da insanlar için ideal bir tercih olmaktadır. Birçok hastalık için uygulanan bu yöntem, hangi hastalık için kullanıldığı ve hangi sağlık merkezinde bu işlemin gerçekleştiğine göre bir fiyat çizelgesi oluşturur. Ozon tedavisi fiyatları 2024 şu rakamdadır demek, tamamen yanıltıcı bir bilgi olacağı için net bir rakam vermek mümkün değildir. Bazı sağlık merkezlerinde yüksek meblağlar ile yapılan bu işlem, bazı sağlık merkezlerinde ise daha düşük bir fiyata yapılabilmektedir. Bu yüzden en doğru sonucu bu tedaviyi uygulayan sağlık merkezlerinden alabilirsiniz. Ozon tedavi yaptıranların yorumları internet üzerinden araştırılarak, fiyat hakkında net bir tutar olmasa da ortalama bir fiyat bilgisi öğrenilebilir. Ozon Tedavisi fiyatları 2024 ortalama 2.800 TL ile 4.000 TL arasında değişmektedir.

Ozon Tedavisi Zararları

Ozon Tedavisi Faydaları

Ozon tedavisi faydaları bakımından değerlendirildiğinde önemli bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Beyin üzerinde etkili olan bu yöntem hafızayı güçlendiren bir özelliğe sahip olduğu gibi, beyin fonksiyonlarını da kuvvetlendirmektedir. Aynı zamanda kan dolaşımını hızlandırır. Hücre ve dokulara giden kan dolaşımını hızlandırması sayesinde damar hastalıkları tedavisinde önemli bir yer tutar. Vücudun enfeksiyon hastalıklarına karşı olan savaşında önemli bir silah görevi görür ve direnci yükseltir. Damarların yenilenmesinde etkin bir rol oynayan Ozon tedavisi, tansiyonun dengede olmasını da sağlamaktadır. Ozon tedavisi faydaları sıralaması yaparsak şayet, en önemli faydalarından birisi de cildi tazelemesidir. Bu yöntem sayesinde cilt, daha temiz ve yumuşak bir yapıya sahip olur. Günümüzün en sık görülen psikolojik rahatsızlığı olan depresyon üzerinde de etkili olduğu gözlemlenmiştir. Diğer Ozon tedavisi yararları ise şu şekildedir;

Ozon Tedavisi faydalari

  • Adrenalini okside etmesi sayesinde insanlar üzerinde sakinlik sağlar ve böylece stresi azaltır.
  • Enzim ve hormon üretiminde görülen anormalliklerin normale dönmesinde de etkilidir.
  • Kan sistemi ile birlikte lenf sistemini de temizleme özelliğine sahiptir.
  • Eklem ağrılarında iyileştirme etkisi yaratır ve bununla birlikte kas rahatsızlıkları içinde etkili bir uygulamadır.
  • Kasların daha esnek olmasını sağlar.
  • Diyabet komplikasyonlarının zararlarını en az seviyeye indirmede kullanılır ve ayak tedavisi bunların başında gelir.
  • Bel ve boyun fıtığında da etkisi oldukça fazladır.

Ozon tedavisi zararları ise yan etki olarak gözlemlenir ve ‌risk olarak hipoventilasyonsendromunu tetikleyebilme ihtimalini göz önünde bulundurmak gerekir. Bunun yanı sıra;

  • Görme bozukluğu
  • Orta kulakta oluşan travma sorunu
  • Klostrofobi
  • Nefes alış verişinde ağrı

Gibi yan etkiler nadirde olsa bazı kişilerde gözlemlenmiştir.

Sonuç olarak; doğru bir şekilde ve uzman bir hekim tarafından uygulandığında hastalıkların tedavisinde ki başarı oranını ciddi anlamda etkiler. Ozon tedavi fiyatları da birçok tedavi yöntemine oranla düşüktür ve hemen her yaş için uygulanabilir.Ozon tedavisi yan etkileri de oldukça sınırlıdır ve bu yüzden de fazlası ile tercih edilir.

Ozon Tedavisi

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ozon tedavisi nasıl yapılır? Sorusu birçok kişi için cevaplanması gereken önemli sorulardan birisidir. Ozonun sıvı veya gaz ile karıştırılarak kanla birleşme sağlanması, ozonun vücuda sokulmasında kullanılan yöntemlerinden sadece birisidir. Deri altına enjekte edilerek veya doğrudan damarlara enjekte edilerek bu işlem hastalara uygulanabilir.

Ozon Tedavisinin Kullanıldığı Hastalıklar

Ozon tedavisi günümüzde pek çok hastalık için kullanılmaktadır. Ozon tedavisinin kullanıldığı hastalıklar;

  • Karaciğer hastalıkları
  • Böbrek hastalıkları
  • Kas, sinir ve kemik hastalıkları
  • Solunum sistemi hastalıkları
  • Nörolojik hastalıklar
  • Kalp hastalıkları
  • Göz hastalıkları

Ozon Tedavisi

Bunun dışında ağrı tedavileri içinde kullanılmaktadır. Ozon tedavisi diz kireçlenmelerinde ameliyat olmak istemeyen hastalar için kullanılmaya devam edilmektedir. Ozon tedavisinin kullanıldığı bir diğer hastalık ise fibromyaljidir. Fibromyalji hastalığı, kişiyi uyutmayacak kadar ağrıları olan bir hastalıktır. Virüs hastalıklarına karşı bile olumlu sonuçlar elde edilmesini sağlayan ozon tedavisi, bunlar haricinde şeker hastalığı ve nöropatik ağrısı olan kişilerde kullanılmaktadır. Nörapatik ağrı, sinirlerden kaynaklanan bir hastalıktır. İç hastalıklar haricinde vücutta oluşan ve kapanmayan ayak yaraları için de hastaların tercihi ozon tedavisidir. Mide ağrısı olan hastalara ise ozon suyu içilmesi tavsiye edilmektedir. Bu hastalıklar dışında parkinson hastalığı, kanser, migren, kas erimesi görülen hastalarda da ozon tedavisi vazgeçilmez bir tedavi yöntemidir. Depresyon durumundan migren ağrısına kadar kullanılan refleksolojiler de hayatımıza kolaylık sağlamaktadır.

Hastalıklar dışında ozon tedavisi, isteğe bağlı olarak detoks amaçlı da kullanılmaktadır. Ayrıca depresyon gibi durumların giderilmesini ve duyguların düzenlenmesini de sağlamaktadır.  Hastada görülen yorgunluk, uyku bozuklukları gibi durumlarda da ozon tedavisi tercih edilen bir yöntemdir. Ozon tedavisi insan vücudundaki hormonal dengenin de düzenlenmesini sağlamaktadır. Karaciğer tedavilerinde ve ağız iltihaplarını önlemekte de kullanılan ozon tedavisi, hayatımızın da her an karşılaşabileceğimiz bütün hastalıklara tedavi olmuştur. Günümüzde en fazla tercih edilen tedavi yöntemi olan ozon tedavisi, insanlara hayatlarının her bölümünde kolaylık sağlayıp, hastalıklara karşı vücut direncini artırırken, insanlara zarar vermemekte ve her hangi bir komplikasyon gelişimini önlemektedir.

Ozon Tedavisi

Ozon Tedavisi Kimlere Uygulanmaz?

Ozon tedavisi yan etkileri bakımından dolayı bazı kişilere uygulanmaz ve aşağıdaki etkenlere sahip olan kişilerde bu tedavinin uygulanması mümkün olmamaktadır.

  • Kontrol altına alınmamış kalp ve damar hastalıklarında uygulanmayan bu yöntem, kalp krizini henüz yeni geçirmiş kişilerde de uygulanmamaktadır. Hamileler içinde bu yöntem tercih edilmemektedir.
  • Pıhtılaşma sorunu olan kişilerde bu tedavinin gerçekleştirilmesi mümkün değildir.
  • Kas krampları sürekli tekrar eden kişilerde de bu yöntem tercih edilmeyecektir.
  • Yeni kanama geçirmiş kişilerde ozon tedavisi kimlere uygulanamaz sorusunun cevaplarından birisidir.
  • Tiroid bezi eğer aşırı şekilde çalışıyor ise farklı bir tedavi yöntemi uygulanır.
  • ACE inhibitörü bilindiği üzere yüksek tansiyonu olan kişilerde uygulanır ve bu kişilerde de Ozon tedavisi mümkün olmamaktadır.
  • Kansızlığı ileri seviyede olanlarda da başka tedavi yöntemleri denenmelidir.

Ozon Tedavisi

Ozon Tedavisi Öncesi ve Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ozon tedavisi öncesi kişiye doktoru bu yöntemi uygulayacağını bildirir ve neler yapılacağı hakkında hastasını detaylı bir şekilde bilgilendirir. Ozon tedavisi yan etkileri ve diğer riskleri ortadan kaldırmak için uzman doktor, hasta için ozon tedavisi sonrasında bir yol çizecektir. Hastanın doktorun sözlerine itimat etmesi ve harfiyen dediklerini uygulaması, tedavinin tamamı ile başarı ile sonuçlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.