Pfizer/BioNTech’in Covid-19 Aşısı Olan 4 Gönüllünün Yüz Felci Geçirdiği İddia Edildi

Pfizer/BioNTech Covid 19 Aşısı Yan Etkileri, Pfizer/BioNTech’in Covid-19 Aşısı Olan 4 Gönüllünün Yüz Felci Geçirdiği İddia Edildi

Amerikan Pfizer/BioNTech şirketinin geliştirdiği Coronavirüs aşısını gönüllü yaptıran 4 gönüllünün yüz felci geçirdiği iddia edildi.

Söz konusu açıklamalarda Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi deneklerde görülen yüz felcinin sebebinin daha tam olarak neyin sebep olduğu konusunda net bir bilginin olmadığı belirtildi.

Yapılan aşının başka yan etkilerinin olup olmadığı konusunda araştırmaların ve gönüllüler üzerindeki yane tkilerinin kontrol edildiği belirtildi.

Ayrıca aşının belirli yiyecekler içecekler ve alkol ile herhangi bir tepkileşimin olup olmadığı konusunda daha net bilginin olmadığı belirtiliyor.

Özellikle aşıdan sonra ilk 2 ay alkol kullanılmaması tavsiye ediliyor. Fakat yiyeceklerle herhangi bir tepkileşim olup olmayacağı konusunda net bir bilgi olmadığı belirtiliyor.

Pfizer/BioNTech firması ise aşı olacakların herhangi bir yiyecek içecek yada alerjisi olup olmadığının belirtilmesi ve bu bilgiler doğrultusunda aşılamanın yapılmasını belirtti.

Bakalım gün geçtikçe Pfizer/BioNTech Covid 19 Aşısının başka ne yan etkileri ortaya çıkacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.