Plaka Lambası Yanmıyor Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Plaka Lambası Yanmıyor Araç Muayenesinden Geçer mi ? Plaka Lambası Yanmıyor Araç Muayenesinde Sorun Çıkarır mı? Bozuk Plaka Lambası Araç Muayenesinden Geçer mi ?

Plaka Lambası Yanmıyor Araç Muayeneden Geçer mi ?

Araçlarımızda çok fazla dikkat etmesek de aydınlatma sadece farlardan olmaz. Gece park lambaları ile birlikte yanan plaka farları da bulunmaktadır ve yasal olarak çok önemlidir. Plaka lambamız yanmadığında polis size ceza kesebilir. Çok fazla polisler dikkat etmese de plaka lambası yanmaması araç muayenesinden geçer mi? Plaka lambası muayeneden geçerken sorun çıkarır mı ? araç plaka lambası hafif kusurlu mu ağır kusurlu mu geçer ? gibi sorular sorula bilmektedir. İnternet üzerinde maalesef bir çok yanlış bilgi bulunmakta.

plaka-lambasi-yanmiyor-muayeneden-gecermi

Sizler için Tüvtürk Uzman personelinden Erkan beyden plaka lambası muayeneden geçer mi konusunda ayrıntılı bilgi aldık.

Plaka Lambası Yanmıyor Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer ?

Plaka lambası yanmıyor ve bozuk ise aracınız aydınlatma kusuru nedeniyle Araç muayenesinden geçmeyecektir. AĞIR KUSURLU sayılır ve muayene tekrarı istenmektedir. Bu nedenle aracınızı araç muayeneden önce kesinlikle aydınlatma sistemlerinin hepsini kontrol etmeniz size zaman kazandıracaktır. Plaka aydınlatma plastik korumasında çatlak yada kırık varsa fakat lambamız yanıyorsa HAFİF KUSURLU olarak muayeneden geçebilirsiniz.

plaka-lambasi-yamiyor-arac-muayeneden-gecermi

Plaka Lambası Neden Bozulur?

Plaka lambaları genellikle zamanla bozulabilmektedir. Ayrıca araç yıkama ile su kaçması lambaya zarar verebilir. Lamba değişimi son derece basittir. Tüm benzinliklerde ve oto elektrikçilerin de bu lambalar bulunur ve kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Son derece basit bir işlemdir. Bu bölüme su kaçması durumunda tüm elektrik tesisatını kontrol ettirmekte fayda vardır. Çünkü arabanızın tüm elektrik aksamına su kaçabilir ve çok büyük zararlar verebilir.

Yorumlar
  1. Şahin dedi ki:

    Plka aydınlatma için beyaz lamba kullandım Muayne den geçer mi