Psikolog Maaşları, Psikolog Nasıl Olunur, Psikolog Seans Ücretleri

Dünyanın En Zor Fakat En İnsanlara Katkı Sağlayan Mesleklerinden Biridir Psikologluk. Bu Haftaki Haberimiz Psikologlar Hakkında… Psikolog Nedir ? Ne İş Yapar ? Psikologlar Ne Kadar Maaş Alır? Psikoterapi Ücretleri Ne Kadar? Psikolog Nasıl Olunur? Gibi Tüm Sorularınızın Cevapları Haberimizde…

Psikologların Amacı

İnsanın nasıl bedeni hastalanırsa ruhu da hastalanır bazen böyle durumlar hastalığın şiddetine göre psikolog ya da psikiyatriye başvurulur. Psikolojiniz ne kadar düzgünde yaptığınız işler de o derece başarılı olur. Çoğu zaman fiziksel ağrılarımızın sebebi dahi psikolojik rahatsızlığımızdır. Psikolog maaşları rütbesine ve hangi kurumda oluşuna göre farklılık göstermektedir. siz eğer devlet kurumunda çalışıyorsanız bu durum çalıştığınız yıl ve eğitim derecenize göre farklılık gösterse de 2500-2800 TL arasında seyretmektedir. Özel bir kurumda başlıyorsanız ilk başta size 1500 civarı bir ücret ile başlatmaktadır. Tecrübeniz artıkça maaşınızda doğru orantılı olarak artmaktadır. Özel bir kurumda tecrübeliyseniz eğer 5000 TL alabilirsiniz. Elinizde yeterince sermaye var ve beli bir çevre oluşturduğunuzda kendinize ait bir yer açtığınızda bu durum 10 000- 20 000 arasında değişir.
psikolog-muayenesi

Psikologların Maaşları Ne Kadar

Psikolog nasıl olunur ve psikolog puanları nedir diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam etmelisiniz. Psikoloji bölümü TM 3 puan türünden almaktadır. 2017 yılında psikoloji bölümünü tercih edecek kişiler için taban ve tavan puanını açıklayacaksınız. Koç Üniversitesi Taban puanı 477,38179 Tavan puanı 503, 24089, bu üniversitenin ardından Boğaziçi Üniversitesi, üçüncü Bilkent Doğramacı Üniversitesi’dir En küçük puan ise Yakındoğu Üniversitesi 265, 80608 bu bölüm İngilizce ve paralıdır. Psikoloji bölümü Fen edebiyat fakültelerinde yer alır. bu bölüm dört yıldır. Son yılda bölümü bitirmek için bir tez verilir. Teziniz kabul edildikten sonra mezun olursunuz. Daha sonra eğer devlette çalışmak istiyorsanız KPSS ye hazırlanmanız gerekir. Özelde çalışmak isteyenler kendilerine uygun bir hastaneye başvurabilirler. son yapılan KPSS sınavında en düşük Şırnak’a 77 puanla atanan kişi en yüksek puanla Diyarbakır’a 91 puanla atanmıştır. İç işleri ve sosyal bakanlıklar ile Genelkurmay bakanlığında çalışan psikologlar 2700-3600 arasında maaşları değişmektedir. Rehabilitasyon merkezinde çalışanlar 1.400 ile 5000 TL arasında bir maaş alırlar.

Anadolu’da rehabilitasyon merkezinde çalışan kişiler batıda çalışanlara göre daha yüksek maaş almaktadır. Anaokullarında çalışan kişilerin maaşları çalıştığı kurum ve çalışma zamanlarına göre değişir. Tam zamanlı çalışanlar 2500-3000 TL alırken yarı zamanlı çalışanlar ise 1500-2000 arasında alırken yeni başlayanlar ise 1500 TL civarında almaktadır. Okullarda çalışan kişiler 5 gün için 3000-4000 TL almaktadır.

Psikoterapi ve Psikolojik Danışmanlık merkezlerinde Seanslar Ne kadardır?

Psikolojiyi tercih eden her kişi psikoterapi merkezlerinde çalışmak isterler. Böyle yerler onların çalışmak istediği yere en uygun bölümlerdir. Danışanlar randevu alarak kendi saatlerinde doktoru ile görüşme yaparlar. Bu format mesleki açıdan her psikologun tercihidir. Psikoterapi ve psikoloji danışmanlık şirketlerinde çalışanlar danışan başına ücret almaktadır. seans ücretleri kişinin tecrübesi ve danışmanlığın olduğu yer ile doğru orantılıdır. Normal bir semtte 160-200 civarı olan seans daha elit bir semtte 250-350 TL civarındadır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.