Radyolog Maaşları, Radyolog Nasıl Olunur? Radyolog Üniversiteleri

Günümüzün En Riskli Fakat Bir O kadarda Çok Maaşı Olan Mesleklerden Biri Radyolog Mesleği… Sizler İçin Radyolog Mesleğini Araştırdık…Radyolog Ne Kadar Maaş Alır? Radyolog Nasıl Olunur? Radyolog Olmak İçin Hangi Okullar Okunmalı Ne Yapılmalı? Tüm Ayrıntılar Haberimizde…

Radyolog Nasıl Olunur?

Radyolog nasıl olunur diye merak ediyorsanız radyolog olmak uzmanlık alanına bağlı olarak tıp eğitimi gerektirir ve doktorlara seslenir. Bunun için gerekli eğitiminizi tamamladıktan sonra öncelikle TUS’a girmeli daha sonra da ihtisas kazanmalısınız. Bir radyolog tanımlanacak olursa, kişilerin hastalıklarını teşhis ve tedavi etme amacı doğrultusunda tıbbi görüntüleme ve radyolojik işlemleri yerine getiren ve değerlendiren uzman hekim olarak tanımlanabilir. Bir radyolog olmak için TUS’un ardından bir üniversite ya da eğitim araştırma hastanesi seçerken gitmeyi tercih edeceğiniz hastanede Doopler Ultrason, manyetik rezonans ve BT gibi cihazların olup olmadığına dikkat ederseniz sizin için faydalı olacaktır. Eğer klostrofobi sahibi iseniz radyolog olmak belki de size göre değildir çünkü radyologlar çalışma koşulları açısından kapalı ve güneş görmeyen odalarda bulunduğundan bu durum sizi olumsuz yönde etkileyebilir.
radyolog-universiteleri

Radyoloji alanlarından çalışanların erken yaşta kanser hastası olabileceği ve vefat edeceği gibi söylentilerin mevcut olması sadece bu mesleğe karşı bir önyargıdır. Eğer gerekli tedbirler alınır ve radyologların çalışacağı alanlar havalandırılırsa vücutlarına alacakları radyasyon belli bir sınırda kalacaktır. Siz de bir radyolog olmak istiyorsanız elbette ki bu gibi unsurları da göz önünde bulundurmalısınız. Bunun yanında radyoloji uzmanlığı yani radyolog olmak kesinlikle radyoloji bölümü ile karıştırılmamalıdır. Radyoloji bölümleri 2 yıllık olup Sağlık Meslek Yüksekokulları bünyesinde verilmektedir ve bu bölümden mezun olan kişiler radyoloji teknikeri unvanını almakta olup radyoloji uzmanlarının eşliği ile birlikte tıbbi görüntüleme yapabilmektedirler.

Radyolog Maaşları

Bir radyolog, bir hastanedeki tüm diğer doktorlar gibi hastanenin olmazsa olmazlarından biridir. Bu sebeple bir radyolog olmak çok önemlidir. Siz de bir radyolog olmak istiyorsanız radyolog maaşları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bir radyoloji uzmanının alacağı maaş hastaneden hastaneye değişiklik göstermektedir. Devlet hastanelerinde maaşlar genellikle sabit olabilir ancak özel hastanelerin her birinde maaşların farklı aralıklarda olması söz konusudur.Devlet Hastanelerinde çalışma yılınıza göre ortalama 3000 TL den başlamaktadır. Alacağınız maaş genel olarak çalıştığınız hastanenin adı, kalitesi ve sizin ne kadar deneyimli bir doktor olduğunuza bağlı olarak de değişebilir. Radyologlar için kesin bir maaş miktarı belirtilemese de özel hastanelerde yaklaşık olarak 8000 TL ve 12.000 TL arasında maaş alabiliyorken çok daha iyi hastanelerde bu miktar 15.000 TL’yi bulabilmektedir.
radyolog-maaslari

Radyolog Puanları ve Birkaç İyi Üniversite

Eğer siz de radyolog olmak istiyorsanız öncelikle tıp fakültesini tamamlamalısınız. Bunun için tıp fakültelerinin puanlarını inceleyecek olursak 560-400 puan aralığında olduğunu görürüz. Gerekli tıp eğitiminizi tamamladıktan sonra TUS sınavlarına girerek uzmanlık kazanmanız mümkün. URAP ise üniversiteleri alanlarına göre sıralamış olup tıp eğitimi kapsamında en iyi üniversiteleri belirlemiştir. Buna göre tıp alanında en iyi üç üniversite için Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi’ni sizler için sayabiliriz. Artık siz de radyolog olabilmek için gerekli bilgileri almış, radyolog puanları ve birkaç iyi üniversite hakkında fikir edinmiş bulunuyorsunuz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.