Regl Ağrısı (Adet Ağrısı) ve Sancılarına Ne İyi Gelir Nasıl Azaltılır?

Bazı Kadınların Regl Dönemi Hayatını Zindana Çevirebilmekte… Adet Sancıları İçin Bitkisel Çözümler Neler? Regl Ağrıları Aslında Kolaylıkla Azaltılabilir… Regli Sancıları İle İlgili Özel Haberimiz…

Kadınlarda adet dönemlerin de hissedilen ağrılar kimi zaman baş edilemez bir noktaya ulaşabiliyor. Bugün bu yazımızda kadınların regl ağrıları nasıl azalır bu ağrıları nasıl asgari seviyeye indirebileceklerini anlatacağız. Birincil öneri olarak kadınlar adet dönemlerinde kafein içeren içeceklerden kesinlikle uzak durmalılar. Bu sancılı dönemde kadınlar kola, kahve ve çikolata gibi yoğun kafein içeren gıdalardan uzak durmalı ve uzun süre ayakta durmamalıdırlar.  Yapılan araştırmalara göre protein bakımından zengin olan balık ve yumurta tüketilmesinin adet sancısını azalttığını göstermektedir. Adet döneminde tüketilen gıdaların adet döneminin sancılı veyahut sancısız geçmesine doğrudan etki edeceği unutulmamalıdır.

Hemen size adet döneminde tüketmeniz gereken naçizane önerilerimi belirtmek istiyorum. Uzmanların bu dönemde bir diğer tavsiye ise lifli besinler. Balık ve yumurta tüketilmesi gerektiğini yukarda belirtmiştik. Buna ek olarak diğer lifli besinleri tavuk, deniz mahsulleri, susam ve süt olarak regl sancısına iyi gelecekler arasında sayabiliriz. Bu sancılı dönemde gerekli önlemler alındığı zaman çoğu kadının hayatını zindana çeviren bu süreç gayet sancısız ve sakin geçebilmektedir. Adet sancısına karşı alınabilecek önlem ise sıcak su torbasıdır. Bu dönemde sıcak su torbasını kasık bölgesine koyduğunuz zaman kasık bölgeniz rahatlar, kaslar gevşer ve sancıdan önemli ölçüde kurtulmanıza yardımcı olur. Bu sıcak su torbaları kan dolaşımını hızlandırıcı etki gösterir ağrıyı azaltır.

regl-agrisina-ne-iyi-gelir

Isı derecesi olarak 40 derece önerilmektedir. Ek olarak ılık bir duş almakta vücudun rahatlaması kasların gevşemesi ve regl döneminde oluşan ağrıları azaltmak adına tavsiye edilmektedir. Regl ağrılarını azaltmak için bitkisel ürünlere yönelebilirsiz. Bu dönemde içeceğiniz bir karışık bitki çayı size çok yararlı olacaktır.

regl-agrisi-icin-adacayi
Adaçayı ve çoban pençesi bitkileri regl döneminde adet sancılarını azaltıcı bitkilerdir. Bitkisel ürünlerin tüketilmesinin yanında bu dönemde soğan suyu da içebilirsiniz. Bir soğanın başını kırın. Yaklaşık olarak bir litrelik suyun içinde haşlayın. On beş günlük süre için hazırlamış olduğunuz bu soğan suyunu günde iki bardak içmenizi öneriyoruz.

regl-agrisi-icin-sogan-suyu

Regl ağrısını azaltmak için bu dönemde uzak durulması gerek yiyecekler listemize tuzu azaltmak ile devam ediyoruz. Regl döneminden bir hafta önce tuzun azaltılması durumunda bu dönem gayet ağrısız ve sakin geçebiliyor. Doğal bir idrar sökücü olan maydanoz tüketimi de bu dönemde regl ağrısı çeken kadınların imdadına yetişiyor. Lifli besinlerden bahsetmiştik. Fındık içerdiği yoğun miktarı ile bu dönemde sizin büyük bir yardımcınız olabilir. Bu dönemde az işlemden geçmiş doğal yiyecekler tüketmek gerekiyor. Yapılan araştırmalar adet döneminde ve öncesinde programlı beslenmeler ile bu ağrıların önüne geçilebileceğini gösteriyor. B vitamini, kalsiyum ve magnezyum içeren yiyecekler tüketmek adet öncesi sıkıntıları azaltmada etkili oluyor.

regl-agrisi-icin-b12-vitamini

B vitamini için önerilerimiz; ciğer, böbrek, yumurta sarısı ve yapraklı sebzeler. Kalsiyum alımı için önerilerimiz ise yukarda belirttiğimiz gibi süt, balık, ay çekirdeği, soya fasulyesi, yer fıstığı ceviz ve somondur. Magnezyum ihtiyacını karşılamak içinse bol bol mısır, fındık, maydanoz, elma, incir, limon ve portakal tüketmek gerekmektedir. Eğer herhangi bir fiziksel neden olmaksızın adet sancıları devam ediyorsa uzmanlardan psikolojik destek de alınmalıdır. Yapılan birçok araştırma regl döneminde yaşanan acıların kökeninde aslında kadınların bilinç altlarında yattığını gözler önüne seriyor. Kadınların gündelik hayatlarında yaşamış oldukları kimi problemler(cinsel sorun, ruhsal ve psikolojik sorunlar, depresyon, sosyo-ekonomik durum) regl döneminin sancılı bir dönem olmasına maalesef neden oluyor. Bu yazımızda saymış olduğumuz gerekli önemler alındığı vakit kadınların korkulu rüyası olan bu regl dönemi en az acı ile atlatılabilecektir. Bu dönemde ve öncesinde kadınların yedikleri yiyeceklere içtikleri içeceklere kısa tükettikleri gıdalara dikkat ederek bu dönemi aşabileceklerdir. Bu dönemi en az acı ile atlatmak isteyen kadınlar bunları göz önünde bulundurmalıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.