Scottish Fold Fiyatı 2024 Bakımı Özellikleri Karakteri Eğitimi ve Ömrü

Scottish Fold Kedisi Özellikleri Neler, Scottish Fold Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Scottish Fold Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Scottish Fold Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Scottish Fold Kedisi Tüy Döker Mi?, Scottish Fold Kedisi Eğitimi, Scottish Fold Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Scottish Fold Kedisi Fiyatları 2024 , Scottish Fold Apartmanda Bakılır mı?,

Scottish Fold

Çok sevecen ve sevimli bir tür olan Scottish Fold cinsi keşfedilişi de en az kendisi kadar sevimli bir hikayeye sahiptir. William Ross isimli birisi Suzie isimli kıvrık kulaklı bir kediyi komşusunun bahçesinde görür. Diğer kedilerden daha farklı bir tür olduğunu anlayınca kedinin annesini ve babasını aramaya başlar ama sadece düz kulaklı annesini bulabilir. Ross, tam bu kedi türü ile ilgili ümitlerini kaybederken Suzie kendisiyle tıpatıp aynı görünümde 2 yavru doğurur. Ross, yavrulardan birisini sahiplenir ve safkanlar ile kedisini çiftleştirerek türün çoğalmasına yardımcı olur. Böylelikle Scottish Fold, günümüzün en popüler kedi ırklarından birisi haline gelir. Oldukça uysal, sakin ve sıcak kanlı olan bu kedi ırkı ülkemizde de son derecede popülerdir.

Scottish-Fold-omru-ne-kadar

Scottish Fold kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Scottish Fold kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Scottish Fold kedisi alacaksanız Scottish Fold Kedisi Özellikleri Neler, Scottish Fold Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Scottish Fold Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Scottish Fold Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Scottish Fold Kedisi Tüy Döker Mi?, Scottish Fold Kedisi Eğitimi, Scottish Fold Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Scottish Fold Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Scottish Fold kedileri az tüy dökmesi ve çok az miyavlaması nedeniyle tam bir evde bakılacak kedidir diyebiliriz.

Scottish Fold Kedisi Özellikleri

Genel olarak Scottish Fold özellikleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Sık ve kısa tüy yapısına sahiptir. Ancak bazı türlerinde tüyler daha uzundur.
  • Kulak yapısının içeriye doğru kıvrık olması bu türü diğer türlerden ayırmaktadır.
  • Genetik mutasyon sonucu oluşmuş bir türdür.
  • Orta büyüklükte bir kedi olup kuyruğu ince ve kısadır.
  • Ortalama 4 ile 6 kilo arasında ağırlığa sahiptir.
  • Gözleri kehribar rengindedir.
  • Sıklıkla gri renginde tüylere sahip olsa da, tüy rengi farklılık gösterebilir.
  • Önce düz kulakla doğmakta; zamanla kulakları içe doğru kıvrılmaktadır.
  • Yuvarlak ve büyük kafası ile dikkat çekicidir.

Scottish Fold Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Genel olarak Scotthish Fold bakımı konusunda en çok dikkat etmeniz gereken durumlardan birisi kulak bakımıdır. Kulakların periyodik aralıklar ile kontrol edilmesi ve temizlenmesi şarttır. Bu kedi ırkında en sık görülen sorunlardan birisi enfeksiyon kapma riskinin yüksek olmasıdır. Hafta 2 – 3 kez tüylerini taramanızı öneririz.

Scottish Fold Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Görünümü kadar Scottish Fold karakteri ile de gönülleri fethetmektedir. Bu kedi cinsinin mizacına daha yakından bakacak olursak:

  • Oldukça oyuncudur; oyun oynama taleplerinizi asla reddetmez. Ancak herkesle oyun oynamazlar; oynayacakları kişileri seçerler.
  • Zeki, uyumlu ve kolay eğitilebilir bir kedi ırkıdır.
  • Pek çok kedinin aksine yabancı insanlara karşı huysuzluk ve saldırganlık emareleri göstermezler.
  • Çok enerjik bir kedi türü olmadığından evi dağıtmazlar.
  • Akıllı, sakin ve ev için uygun bir mizaca sahiptir.
  • Evcil hayvanlarla, insanlarla ve çocuklarla çok iyi geçinirler; sosyal kedilerdir.
  • Sahiplerine duydukları bağlılıkla tanınırlar.
  • Kucakta olmaktansa sahiplerine daha yakın bir konumda olmayı tercih ederler.
  • Görünümü adeta bir baykuşu andırmaktadır.
  • İşitme duyusu son derecede güçlü olan kedilerdir.

Scottish-Fold-kedi-tuy-dokermi

Scottish Fold Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

Ortalama Scottish fold ırkı ömrünün 12 – 17 yıl arası olduğunu söyleyebiliriz. Kulakları genetik faktörler nedeniyle içe kıvrıldığından ilerleyen süreçte acı çekmesine yol açabilir. Acı çekmemesi ve daha sağlıklı olması için veteriner kontrolüne gitmesi şarttır.

Scottish Fold Kedisi Tüy Döker Mi?

Bu kedi ırkı az önce de bahsettiğimiz gibi uzun tüylü ve kısa türlü olarak ikiye ayrılırlar. Kısa tüylü olanların bakımı çok daha kolayken; uzun tüylülerin ise bakımı biraz daha zordur. Tüylerinin daha sık taranması şarttır.

Scottish Fold Kedisi Eğitimi

Çok zeki ve uysal canlılar olduklarından Scottish fold oldukça kolay eğitilebilirler. Komut ve öğretmek istediğiniz şeyleri birkaç kez tekrarlayarak kedinize kolayca öğretebilirsiniz. Zaten doğası gereği sakin bir mizacı olduğundan eşyalarınıza zarar vermez; çocuklarınızla iyi geçinir.

Scottish Fold Kedisi Fiyatları 2024

Çok tatlı, sempatik ve zeki olan Scottish fold kedisi fiyatları 2024 yılında 2500 TL ile 13000 TL aralığında değişir. Fiyata etki eden faktörler arasında rengi, safkanlık, aşı durumu, yaş ve cinsiyet gibi faktörler yer almaktadır.

Yavru Scottish Fold Kedisi Fiyatları 2024

Yetişkin kedilerden çok yavru Scottish Fold kediler sahiplendirilmektedir. Çok daha fazla alıcı olduğundan yavruların fiyatları yetişkin kediler ile kıyaslandığında daha yüksektir. Eğer yavrun kedi sahiplenecekseniz yavru Scottish Fold kedisi fiyatı daha yüksek olduğundan kenara biraz daha bütçe ayırmanızı öneririz. Yine ücretsiz yayınlanan ilanları da takip edebilirsiniz. Ücretsiz sahiplendirme ilanlarında çoğunlukla kısırlaştırma şartı yer alır. Bunun temel nedeni iki kıvrık kulak geni taşıyan kedinin çiftleştirilmesi durumunda yavruların hastalık ve genetik rahatsızlıklara daha yatkın olmasıdır.

Scottish Fold Kedisi Galeri


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.