Siyam Kedisi Fiyatı 2024 Ömrü ,Özellikleri ,Karakteri ,Eğitimi ,Bakımı

Siyam Kedisi Özellikleri Neler, Siyam Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Siyam Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Siyam Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Siyam Kedisi Tüy Döker Mi?, Siyam Kedisi Eğitimi, Siyam Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Siyam Kedisi Fiyatları 2024 Siyam Kedisi Apartmanda Bakılır mı?

Siyam Kedisi

Tayland/Siyam kökenli olan Siyam kedisi bu bölgedeki tapınaklarda beslenen ve daha sonra tüm dünyaya yayılan çok asil ve güzel kedilerdir. Adını anavatanından alan Siya kedilerinin tüm dünyada bilinen bir tür haline gelmesi İngiltere Başkonsolosu Owen Gould’a bu kedinin armağan edilmesi ile başlamaktadır. Daha sonra buradan Avrupa ve Amerika’ya götürülmesi ile tüm dünyada bilinen bir tür haline gelen Siyamlar çok zeki, mavi gözleri ve güzel tüyleri ile büyüleyici bir ırktır. Saray kedisi olarak da bilinen Siyam oldukça konuşkan, sahibine çok bağlı ve uysal bir kedidir. Çok sosyal olan bu kedi ırkı evcilleştirilen ilk kedi ırklarından birisi olup kökeni 14. yüzyıla kadar dayanır.

siyam-kedisi-bakimi

Siyam kedileri Türkiye’de en çok sahiplenilmek istenen kedilerin en başında gelmekte. Tabi ki bu Siyam kedileri konusunda öncelikle çok iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Örnek vermek gerekirse bir Siyam kedisi alacaksanız Siyam Kedisi Özellikleri Neler, Siyam Kedisi Bakımı Kolay Mı?, Siyam Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı, Siyam Kedisi Kaç Yıl Yaşar Ömrü Ne Kadar?, Siyam Kedisi Tüy Döker Mi?, Siyam Kedisi Eğitimi, Siyam Kedisi Fiyatları 2024, Yavru Siyam Kedisi Fiyatları 2024 gibi bir çok sorunun cevabı önemlidir. İşinizi kolaylaştırmak için tüm detayları uzmanından size bu makalede sunuyoruz.

Siyam Kedisi Özellikleri

Saray kedileri olan Siyam kedisi özellikleri ve niteliklerine daha detaylı değinmemiz gerekirse:

  • Orta uzunlukta kırık beyaz, krem rengi ve kahverengi tüylere sahiptir.
  • Kalın, çevik ve güçlü bir gövdesi vardır.
  • Uzun ve ince kuyruğu çok zarif görünür.
  • Ağırlığı 4.5 – 10 kilo arasında değişmektedir.
  • Kendine özgü kürk rengi pek çok farklı desende olabilir. Daha koyu ve uzun tüylü türleri genelde melezlenmiş türlerde görünür.
  • Kaslı ve atletik vücudu çok karizmatiktir.
  • Kalıtsal olarak şaşılık görülebilen bir türdür.
  • Orta büyüklükteki bir buruna, çeneye doğru sivrilen geniş bir kafa yapısına sahiptir.
  • Sesleri diğer kedilere kıyasla daha kalındır.

Siyam Kedisi Bakımı Kolay Mı?

Sık ve kısa tüylü yapısı ile Siyam kedisi bakımı oldukça kolaydır. Haftada bir kez kedinizi tarayarak tüylerinin ihtiyaç duyduğu bakımı ona sunabilirsiniz. Bazı kemik ve eklem rahatsızlıklarına yakalanmaya yatkın bir türdür. Bu nedenle düzensiz egzersiz yaptırmanız kemik ve eklem sağlığını korumanızda size yardımcı olacaktır.

siyam-kedisi-dogurganlik

Siyam Kedisi Kişiliği Karakteri ve Mizacı

Siyam kedileri çok tatlı ve sempatik bir türdür. Diğer özelliklerinden bahsetmemiz gerekirse:

  • Oldukça duygusal ve ilgi meraklısı bir türdür.
  • Aynı evdeki insanlar ile yakın ilişki kurar. İnsanlar ile çok uyumludur.
  • İsteklerini mırıldama ile gösteren Siyamlar konuşkan ve tatlı bir mizaca sahiptir.
  • Sessiz bir kedi değildir. İletişim kurmayı sever.
  • Yeterli ilgiyi göremezse Siyam kedisi karakteri depresyona girip küsebilen bir mizaçtadır.
  • Çocuklar ile de iletişimi iyidir; çocuklu aileler için ideal bir seçim olacaktır.
  • Çok zeki ve enerjik bir karaktere sahiptir. Oyun oynamaya bayılırlar.
  • Sahiplerinin peşinden sürekli dolanırlar.

Siyam Kedisi Kaç Yıl Yaşar?

15 ile 20 yıl arası bir ömre sahip olan Siyam en uzun yaşayan kedi ırkları arasında yer almaktadır. Sağlıklı beslendiğinde ve bakıldığında bu süre daha da artacaktır. Fit bir vücudu olduğundan uzun yaşamaya daha yatkın bir türdür.

siyam-kedisi-ozellikleri

Siyam Kedisi Tüy Döker Mi?

Siyam kedisi orta boyda tüylere sahiptir. Bu nedenle Siyam kedisi bakımı oldukça rahattır. Haftada bir iki kez kedinizi tarayarak dökülen tüyleri toplayabilirsiniz. Düzenli tarama Siyam’ın tüylerinin parlaklığını da arttıracaktır. Genetik rahatsızlıklara yatkınlığı çok olmadığından sağlıklı fizyolojisi ile sürekli hastalanmayan bir kedidir.

Siyam Kedisi Eğitimi

Çok zeki olduğundan eğitimi oldukça kolaydır. Masaya çıkmama, tuvalet eğitimi ve temizlik konusunda sizi yormayacak bir türdür. Çok kırılgan olduğundan bu eğitimleri verirken sesinizi yükseltmemeniz çok önemlidir. Birkaç kez gösterdikten sonra Siyamlar verdiğiniz komutları anlayacaktır.

Siyam Kedisi Fiyatları 2024

Asil görünümü ve uysal yapısı ile en popüler kedi ırklarından birisi olan Siyam kedisi fiyatları 2024 yılı için 3.500 – 4.000 TL arası değişiklik göstermektedir. Kedinin yaşı, cinsiyeti, melez – safkanlık durumu gibi etmenlere göre farklılık gösterdiğinden net fiyat bilgisine ancak kedi sahiplendirme ilanlarından bakarak ulaşabilirsiniz.

Yavru Siyam Kedisi Fiyatları 2024

Yavru siyam kedilerinin fiyatları yetişkin siyamlara kıyasla biraz daha yüksektir. Buna neden olan etmen ise yavru kedilerin yetişkinlere kıyasla daha çok tercih edilmesidir. Eğer ücretsiz yavru kedi sahiplenmek istiyorsanız ücretsiz yavru siyam sahiplendirme ilanlarını inceleyebilirsiniz. Siyamlar sıklıkla sözleşmeler ile ücretsiz sahiplendirilmektedir. Bu sahiplendirme sözleşmelerinde kediye iyi bakım yapılacağı, kısırlaştırılacağı gibi maddeler yer almaktadır. Bu maddelerin konulmasının nedeni özellikle dişi Siyam kedilerinin sürekli doğurtulmasının önüne geçmektir. Sürekli doğum yapan dişi kediler rahim kanserine ve diğer hastalıklara yakalanmaya daha açık olurlar. Bu nedenle eğer ücretsiz sahiplenmek istiyorsanız bunu göz önünde bulundurmanız gerekir.