Sperm Faydalarını Neler? Sperm Tüketmenin Mucizevi Faydalarına Şaşıracaksınız

Sperm Faydaları Neler? Sperm içerisindeki Protein Mineral ve Vitaminler, Sperm Yutmak Faydalı mı? , Sperm Nelere İyi Gelir? Bu Sorular Size Komik Gelebilir Ama Sperm İçerisindeki Hormon Vitamin ve Mineraller Bakımından Bulunmaz Bir Nimet….

Sperm Faydalarını Neler?
Sperm Tüketmenin Mucizevi Faydalarına Şaşıracaksınız

Aslında biraz +18 haber gibi görünebilir ama günümüzde çok fazla merak edilen konuların başında gelmektedir. Çiftlerin bu konuşa şaka olarak dahi bir çok yaklaşımı bulunmakta. Özellikle sperm faydaları konusunda çiftler arasında çok fazla eğlenceli muhabbetler dönebiliyor. Tabi ki bu konuda dünya çapında bir çok araştırma mevcut. Sperm faydaları sperm içindeki proteinler mineraller aslında tahmin edilenden çok daha önemli. Şimdi kaynaklar olarak 2018 yılında Archives of Sexual Behavior tarafından çok geniş kapsamlı bir araştırma yapılmış ve bu araştırmanın detaylarını sizler için kısa bir özet geçtik.

Şimdi bir çok kadın öğğğ iğğğ dediğini duyar gibiyiz. Fakat Amerika’da yapılan araştırmalarda 2000 kadına sorulmuş ve neredeyse %80 oranında kadınların sperm yutmasını sevdiği ortaya çıkmış.

Sperm yemenin faydaları denildiğinde öncelikle insan sağlığına kesinlikle çok faydalı diyebiliriz. Sperm içerik bakımından neredeyse tüm protein ve mineralleri vitaminleri içermekte. Evet partneriniz ile yaptığınız şakalar aslında gerçeklik payı çok fazla.

Gelelim sperm yutmanın vücuda faydaları neler , Sperm tüketirseniz ne gibi avantajları var bunları inceleyelim. Buradaki bilgiler tamamen araştırmalara dayalı bilgilerdir. Tüm bilgiler için kaynakça konunun altına eklenmiştir. Çok fazla uzatmadan sperm faydalarından bahsedelim.

Spermin İçinde Bulunan Vitamin ve Mineraller

Aslında partnerler arasında çok fazla yapılan şakaların başında spermdeki vitamin mineral ve protein gelir. Genellikle erkekler şaka ile karışık spermlerin içinde çok faydalı vitaminlerin ve minerallerin bulunduğunu söyler. Aslında bu kesinlikle doğru. Bir tatlı kaşığı sperm içerisinde 220’nin üstünde protein ve vitamin bulunur. Evet yanlış duymadınız tam 220. Bunların başını çekenler ise en çok Selenyum, İyot, Magnezyum, Çinko, Demir, Kalsiyum, C vitamini, Sitrik asit, Klor, Fruktoz, Laktik asit, Fosfor, Potasyum, Sodyum, B12 vitamini ve daha bir çok vitamin bulunduğu yapılan laboratuvar çalışmalarında kesinleşmiştir. Ayrıca Vücudun önemli vitamin ihtiyaçlarından K Vitamini de spermde oldukça fazla bulunmaktadır.

Bu araştırmadan da anlaşıldığı gibi sperm içerisindeki mineral ve vitaminler bakımından doğal ve bulunmaz bir takviyedir.

Rahat Uyku Uyumanızı ve Uyku Kalitenizi Arttırır

Sperm içeriği uyku düzenini ve rahat uykuyu arttırmayı sağlayan melatonin içermektedir. Melatonin kesintisiz ve düzenli bir uyku için gereklidir. Sperm içinde oldukça fazla bulunmaktadır. Ayrıca vücudu sakinleştirdiği de kanıtlanmıştır.

Antidepresan Bıraktırır. Sperm Doğal Bir Antidepresandır

Yok artık daha neler diyebilirsiniz fakat sperm içerisindeki projesteron ve oksitosin ruh halinize çok iyi gelmektedir. Vücuda rahatlık ve huzur verebilir. Beyin hücreleri uyarılır ve mutlulk hissini arttırdığı bilinmektedir. 2020 yılında yapılan Archives of Sexual Behaviour firması tarafından yapılan araştırmada ise sperm tüketen kadınlarda daha az depresyon ve daha az depresif olmaya meyilli oldukleri görüldüğü belirtilmiştir. Ayrıca sperm içersinde bulunan serotonin, estron, endorfin, prolaktin, tirotropin salgılatıcı hormonlarda bir çok antidepresan ilacının içeriğinde bulunan hormonlardır. Tabi ki bu hormonlar çok az miktarda bulunsa da ruh sağlığı için faydalı hormondur.

Sperm Tüketmek Tansiyonu Düşürür ve Dengeler

Şimdi dahada neler dediğinizi duyar gibiyiz. Fakat Amerika Kadın Sağlığı ve Doğum Dergisi 2003 yılında 3000 kadın üzerinde yaptıkları bir çalışmada partnerlerinin spermlerini düzenli bir şekilde yutan kadınlarda tansiyon riskinin %60 oranında azaldığını ortaya çıkarmıştır. Yüksek tansiyonu olan kadınlarda tansiyonlarında düşme meydana geldiği belirtiliyor. Tabi ki bu çok net olarak değerlendirilmese de yapılan araştırmanın sonucu.

Zekayı Arttırır , IQ Seviyesini Yükseltir

Mensa’yı duymuşunuzdur. Duymadıysanız biraz açıklayalım. Mensa Dünyanın en bütük ve en eski IQ topluluğunun ismidir.2015 yılında yaptıkları bir çalışmada 10 kadın deneğin 12 ay boyunca düzenli bir şekilde sperm yutması ile İQ seviyesinin 150 den 222 ye çıktığı belirtilmekte. Bunun şaka olduğunu düşünebilirsiniz faakt sperm içerisindeki hormonlar ve mineraller beyin sağlığına faydası tahminlerimizden çok daha fazla.

Stres Kaygı ve Endişeyi Azaltır

Aslında sperm içindeki serotonin hormonu üzerinizdeki stresi azaltmaya yardımcı olur. Endişelerden ve Kaygılardan uzaklaştırır kafanızı rahatlatır ve daha huzurlu olmanızı sağlamaktadır. Daha rahat bir tuh haline girmenizi sağlamakta. Hayat kalitenizi yükseltir.

 

Yukarıda belirttiğimiz faydalar size şaka gibi geliyor dimi. Ama Amerika Kanada İngiltere ve Bir çok Avrupa ülkesinde bu gibi bir çok çalışma yapılmakta ve kamuoyu ile paylaşılmakta. Bir çok Erkek ve Kadın dergisi bu gibi konularda ciddi çalışmalar yürütmekte ve yüksek rakamlar harcayarak araştırma yapmakta. Bizde yapılan çalışmaların sonuçlarını sizler için derledik.

Spermden tiksinen sevmeyen bir partneriniz varsa onunla paylaşmayı unutmayınız 🙂

Kaynakça :  https://www.dailystar.co.uk/love-sex/ingesting-semen-can-improve-your-27312296

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.