Sticker – Şerit Bantlı Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Sticker – Şerit Bantlı Yapışkanlar Araç Muayeneden Geçer mi ? Sticker – Şerit Bantlı Yapışkanlar Araç Muayenesinde Sorun Çıkarır mı? Sticker – Şerit Bantlı Yapışkanlar Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Sticker – Şerit Bantlı Araç Muayeneden Geçer mi ?

Günümüzde özellikle gençler arabalarını daha şekil bir hale getirmek için şerit ve sticker kaplamaktadır. Stickerlı Şerit Bantlı araçlar göze hoş gelse de Araç muayenesinde sorun çıkarabilmektedir. Sticker – Şerit Bantlı Araç Muayeneden Geçer mi? Sticker – Şerit Bantlı Araç Muayenesinde sorun Çıkarır mı? gibi sorular sorulmaktadır. Arabanızda kanunen ruhsatınız da kayıtlı rengin haricinde %30 kadar farklı bir renkte sticker kullanabilirsiniz. Tabi ki bu oranda arabanızın rengini kapatmaması ve trafik uygulamalarında ruhsatınızdaki renkten farklı olmaması gerekiyor. Yani örnek vermek gerekirse aracınız eşkal belirlemede ruhsattaki renk olması gerekmekte.

stickerli-arac-muayeneden-gecermi

Sticker – Şerit Bantlı Araç Muayenesinde Sorun Olur mu?

Aracınıza yaptırdığınız boydan boya şerit uygulaması kısaca arabanızın %30 unu geçmeyecek şekilde yapılmalıdır. Bu oranın üzerindeki şeritler maalesef cezaya girmektedir. Ayrıca araç muayenesinde aracınızın üstündeki şerit %30 u geçmiş ise araç muayenesinden AĞIR KUSURLU olarak muayene tekrarına kalırsınız. Ceza yememek yada Araç muayenesinden sorunsuz geçmek için bu renkleri ve şeridi aracınıza işletmeniz gerekmektedir. Bu sayede rahatlıkla araç muayenesinden geçebilirsiniz.

arac-stickeri-muayeneden-gecermi

Genellikle araç muayene istasyonları çalışanları bu şeritleri görmezden gelebilmekte. Çok kıl birine denk gelmediğiniz sürece geçme ihtimaliniz yüksektir. Yinede muayene eden arkadaşla zıtlaşmamak önemli.

Sorun yaşamak istemezseniz aracınızda bulunan yapışkan stickeri sökmek ve güzelce boyanızı temizlemek en doğru yöntemdir. Araç muayenesinden sonra aracınıza 2 sene boyunca yine seritli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Net bir şekilde söylemek gerekirse Aracınızda bulunan stickerlar araç muayene uzmanının insiyatifine kalmıştır ve genel olarak araç muayenesinden stickerlı araçlar sorunsuz olarak geçmektedir.

Bazı markalar üretim olarak bazı şeritler araçlarına koymaktadır. Özellikle far kısımlarına şerit çekebilmektedir. Bu şeritler bazı araç muayene istasyonlarında AĞIR KUSUR olarak görülmektedir. Bu gibi durumlarda aracınız hangi marka ise onun müşteri temsilciliği ile görüşüp bir yazı almanız gerekmektedir. Bu şekilde sorunsuz olarak geçebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.