Suda Kolajen Kullanıcı Yorumları, Fiyatı 2024 ve Faydaları

Suda Collagen Fiyatı 2024, Suda Collagen Yan Etkileri, Suda Collagen Kullananların Yorumları, Suda Collagen Zararları ve Yan Etkileri, Suda Collagen Faydaları, Suda Collagen Çeşitleri ve Tüm Detaylar

Suda Kolajen Kullanıcı Yorumları, Fiyatı 2024 Suda Kolajen (Collagen) Nedir?

%100 kırmızı etten sığır kolajeni olarak üretilen  suda kolajen, helal sertifikasına sahip bir gıda takviyesidir.  Alman menşeili peptiti olan suda kolajenin içime hazır shot halinde sıvı form, tablet form,ve şase form şeklinde çeşitleri vardır. Parçalanmış hidrolize kolajen peptiti vücudun emilimine hazırdır.  2000 doltonlu molekül ağırlığı vardır. Kolajenlerin çoğu suda çözünür. Günün herhangi bir saatinde yetişkinlerin 1 porsiyon alması günlük tavsiye edilen miktardır. Araştırmalara göre, peptit formundaki 2500mg kolajenin en az 8 hafta kullanılması gerek.  Suda kolajenin yapılan araştırmalar sonucunda herhangi bir yan etkisi görülmemiştir. Kolajen miktarı toz saşe ve içime hazır formlarda daha yüksektir.

Suda Kolajenin (Collagen) Faydaları

Hayvanların et, deri, kemik gibi kısımlarından elde edilen kolajenin faydaları saymakla bitmez.  Yaşın ilerlemesiyle insan vücudunun doğal olarak ürettiği kolajen miktarının azalmakta ve bir süre sonra yetersiz hale gelmesi söz konusudur. Bu azalmalar cilt kuruluğu, eklem rahatsızlığı, selülit gibi ciddi sorunlara sebep olmaktadır. Yaş ilerlemesi dışında stres, sigara, sağlıksız beslenme, alkol, hava kirliliği, yetersiz uyku ve güneşe maruz kalma gibi çevresel faktörlerden  dolayı da vücuttaki kolajen miktarı azalmaktadır.  Bu yüzden dışarıdan olabildiğince ek kolajen içerikli besinler ile  cilt eklem ve kaslara kolajen desteği  vermek faydalı olacaktır. Kadınlarda 30’lu yaşlarda kolajen takviyesi yapmakta fayda vardır.

suda-collagen-kullanici-yorumlari

Kolajenin faydalarını sıralayacak olursak;

  • Kalp sağlığını destekler Kolajen takviyesi dolaşım sistemini destekler. Arterlere esneklik sağlar. Bunun eksikliğinde arterler kırılgan ve zayıf olabilir. Kolajen eksikliği atardamarların daralması ile kalp krizi ve felce sebep olan ateroskleroza neden kalp hastalığı ortaya çıkabilir. Vücuda takviye edilen kolajen ile damar sertliğinde önemli bir azalma olduğu yapılan bir araştırmada test edilmiştir. Kolajen kullanımıyla “iyi kolesterol” olarak adlandırılan HDL kolesterol seviyelerinde %6 gibi oranda artış olduğu da gözlemlenmiştir.
  • Cilt sağlığını düzenler Yaşlanmayla birlikte vücudumuzda doğal olarak üretilen kolajen miktarında önemli derecede azalma olur. Buna istinaden dışarıdan kolajen takviyesi ile vücudu capcanlı tutmak gerek. Kolajen üretimindeki azalma ile vücuttaki kırışıklıklar kuruluk artmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda neticesinde kolajenin ciltteki kuruluk ve yaşlanmayı önemli ölçüde azalttığı gözlemlenmiştir. Kolajen takviyeleri ile elastin ve fibrilin de dahil olmak üzere cildin yapılanmasına yardımcı olan proteinlerin üretimini de teşvik eder.
  • Eklem ağrılarını azaltmaya yardımcı olur Yaşlanmayla birlikte eklemlerdeki süngerimsi kıkırdak yıpranıyor. Vücutta azalan kolajen miktarından dolayı eklem ağrıları ve hastalıkları riski artar.
  • Kemik kaybını önleyebilir Çoğunlukla Tip 1 kolajen yapılıdır kemikler.Kolajen takviyesi osteoporoza(kemik erimesi)’ne karşı etkilidir.
  • Kas kütlesini artırabilir Bir protein takviyesi olan kolajenin direnç eğitimiyle birlikte kas büyümesine olumlu etkisi vardır. Kolajen takviyesi ile yapılan çalışmalar sonucunda kas kütlesinde önemli derecede artış gözlemlenmiştir. Kolajenin bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumak gibi faydaları da vardır.
  • Diğer faydaları Kolajen takviyesi saç ve tırnaklardaki kırılganlığı önleyip, saç ve tırnakların daha güçlü olmasını ve uzamasına etkisi vardır. Bazı sağlıkçıların iddialarına göre kolajen takviyesi bağırsak geçirgenliği veya sızdıran bağırsak sendromunu tedavi etmede yardımcı olduğu yönündedir. Bir diğer iddia ise beyin sağlığına da etkisi olduğu yönünde, ayrıca metabolizmayı hızlandırıp kilo vermede de yardımcı olduğu söyleniliyor.

suda-kolajen-nasil-kullanılır

Suda Kolajen Ürün Çeşitleri

Vücuda kolajen desteği veren suda kolajen markasının üç formu vardır.  Bunlar; tablet form, içime hazır shot form ve suya karıştırılan saşe form.  Peptit formunda kolajen içeren suda kolajen ürünlerindeki kolajen miktarları farklıdır. Örneğin; içime hazır sıvı kolajen formunun 1 servisindeki kolajen peptit sayısı 5500 mg’dır.  Toz saşe formunun 1 servisinde 8000 mg peptit bulunurken, tablet formunun her tabletinde ise 1000 mg kolajen peptit mevcuttur.

suda-collagen-nasil-kullanilir

Suda Kolajenin Kalite ve Güvencesi

Dünyanın en büyük firması Almanya’da bulunan suda kolajenin hidrolize edilmiş 5500 mg kolajen peptiti vardır. Son derece sağlıklı olan suda kolejan %100 kırmızı etten üretilen sığır kolajeni ayrıca helal sertifikasına sahiptir. 100 mg Hyaluronik asit tek başına cilt bakımı sağlayabilecek bir formüldür. Hyaluronik asit, 5 mg koenzim Q10 içermektedir.

suda-collagen-faydalari

Suda Kolajenin Özellikleri

3 tip formu olan(toz saşe, shot ve tablet ) suda kolajen ürünleri, Kolajen Tip 1 ve Kolajen Tip 3 içerir. Molekül ağırlığı 2000 dalton olan suda kolajenin vücut tarafından emilimi oldukça kolaydır. Şekersizdir ve patentlidir.

Kolajen Hangi Yiyecekler Bulunur?

Vücudumuzda azalan kolajen seviyesini kolajen besinler tüketerek sağlayabiliriz.

Kemik Suyu Kele paça çorbası ve et yemekleri kolajen bakımından oldukça zengindir. Hatta kolajenin en yoğun olduğu yiyeceklerin başında et suyu gelmektedir.

Et, balık ve tavuk Cildin esnekliğini artıran somon balığı ve diğer et ürünleri de kolajen bakımından zengindir denilebilir.

Kırmızı meyve/sebze Çilek , elma, kırmızı biber, C vitamini kolajen bakımından zengin yiyeceklerdendir. Ayrıca sülfür içeriği ile soğan, avokado, greyfurt, portakal, havuç, salatalık, sarımsak gibi yiyeceklerde kolajen içeren besinler olarak örnek verilebilir.  Kolajen içerikli besinler sağlıklı ve düzenli bir şekilde tüketildiği halde daha genç kalınabilir ve kırışıklıklar mümkün olduğunca azalmaktadır.

suda-collagen-fiyati

Suda Kolajeni Kullananların Yorumları

Esra İnanç(34)

2 aydır Imuneks Collanex kullanıyorum ve cildim kesinlikle daha gergin ve parlak duruyor. Ben kolajen takviyesi almaya son derece pozitif bakıyorum.

Yasemin Göztürk(28)

Düzenli kullanıldığında cildin, kemiklerin, eklemlerin yaşlanmasını geciktiren çok güzel bir destek. Yaklaşık 50 gündür kullandığım takviye. İlk ay shot şeklinde olanından içtim. Vücut kendini uykuda yenilediği için, yatmadan önce içilmesi öneriliyor. Saçımda, tırnaklarımda ve cildimde gerçekten farklılıklar görüyorum. Hepsi yavaş yavaş oluyor.

Özge Altın(31)

Toz kolajeni 3 hafta boyunca neredeyse her gün kullandım. Diz ağrılarıma iyi geldi diyebilirim. Tamamen geçirmedi ama rahatladım.

Nazan Tozunlu(37)

Birçok kolajen markası denedim.  En iyi kolajen markası bence Imuneks Collanex. Bu 28 saşelik toz kolajen. Kolajen öncesi sonrası farklar ne diye sorarsanız yaklaşık 3 aydır sorarsanız yaklaşık 3 aydır düzenli kullanıyorum. Yılda 2 kere böyle kür yapıyorum. Cildim kesinlikte daha eşit tonlu, canlı ve parlak. Çok memnunum. Çizgiler bile açıldı diyebilirim.  Kolajeni besinlerde almak çok güç takviye şart.

suda-collagen-icerigi-nedir

Suda Kolajenin Fiyatları 2024 ve Modelleri

Suda Collagen 45 Tablets 72 TL

Suda Collagen+Probiotic 30 Şase (Karpuz Aromalı) 189 TL

Sula Collagen Sambucus Vişne Flavor 40 mlx30 Shot 251,99 TL

Suda Collagen+1 Bıllıon Acıdophılus Probıotıc 90 Tablet 104,40 TL

Suda Collagen+Probiotic Pineapple 300mg 143,10 TL

Suda Collagen 90 Tablets 107,91 TL

Suda Collagen+Probiotic Mandarin&Mango 10hgx30 177, 30 TL

Suda Collagen 40 MLx30 Flakon 236,92 TL

Suda Collagen 90 Tablet 122, 40 TL

Suda Collagen+Probiotic Watermelon 300g 135, 00 TL

Suda Collagen Bigjoy 30 Shot Erik Aromalı 268, 20 TL

Suda Collagen+Probiotic Watermelon 10gx30 Sachet 181,80 TL

Suda Collagen Suda-C K2+D3 20 Saşe 37,28 TL

Suda Collagen 90 Tablet 115, 20 TL

Suda Collagen Plum Flavor 40 mlx30 Shot 662,40 TL

Suda Collagen 90 Tablet 116, 91 TL

Suda Collagen 14x40ml 2 Paket 243,00 TL

Suda Collagen+Probiotic Watermelon 10gx14 Sachet 197,91 TL

Suda Collegan+Probiotic Pineapple 10gx30 Sachet 548,91 TL

Bigjoy Suda Collagen 14x10g Saşe 87,30 TL

Suda Collagen Vişne Aromalı 30×40 ml Shot 269,10 TL

En iyi Kolajen Markaları Araştırmamız için Tıklayınız!!!

Yorumlar
  1. Aysel dedi ki:

    Merhaba toz kolejen sicak suylami yoksa normal içme suylami soğuk mu iciliyor