Taksitli Telefon Nasıl Alınır? Taksit İle(Kredi) Telefon Satan Yerler

Taksitli Telefon Almak Konusunda Bir Çok Yöntem Mevcut. Banka Kredisi İle Telefon Nasıl Alınır? Taksit İle Telefon Nasıl Alınır? Gibi Bir Çok Sorunuzun Cevabını Sizin İçin Araştırdık Özel Haberimizde…

Taksit ile telefon almak imkansız değil… 2013 yılından beri taksitle telefon satışı yasak. Ülkemizde 77 Milyon nüfus var. Fakat aktif telefon sayısı 100 milyonu aşmış durumda. Çok büyük bir pazar mevcut. Fakat nakit telefon almakta son derece zor. Hele ki öğrenci yada asgari ücret ile çalışıyorsanız çok daha zor. Fakat taksitli telefon almak konusunda bir çok yöntemi mevcut. Aslında çok bir şey değişmedi. Önceden taksit yaparken vade farkı yok denilse de telefon fiyatının üstüne vade farkı eklenmekte idi. Şimdi ise sizi biraz daha uzun yoldan götürüyorlar ama hesap aynı hesap.

Sizler için piyasada bulunan tüm taksitle telefon alma yöntemleri araştırdık.

 

1. Telefon Şirketlerinden Faturaya ek Taksitle Telefon almak

En çok tercih edilen seçenektir. Türkcell , Türk Telekom(Avea) ve Vodafone gibi telefon hizmet sağlayıcıları taksit ile telefon vermektedir. Aslında taksit yerine faturaya ek deniliyor. Fakat işlem tamamen taksitlendirme. Beğendiğiniz telefonu tarifenize ek olarak 1 TL den başlayıp 300 TL ye kadar istediğiniz telefonun kalitesine göre değişen miktarlarda faturanıza ekleniyor. Fakat burada göz ardı edilmemesi gereken konu ise telefonların fiyatına 12 aylık taksitlendirme için %20 civarında 24 aylık taksitlendirme için %35 civarında bir faiz koymaları. Tabiki kendi üretimi daha doğrusu kendi adını verdikleri ve Çin’de ürettirdikleri telefonlara çok daha uygun fiyatlara sahip olabilmekte siniz.
taksitle-telefon-nasil-alinir2

2. Senet ile Telefon Almak

Bu seçenek aslında en kolay seçeneklerden biri. Evkur gibi bir çok mağaza size senet karşılığında 24 aya kadar uzanan taksitlerle telefon vermekte. Fakat böyle mağazalar batık ihtimallerini de fiyatlara eklemektedir. Söyle düşünelim 10 kişi senet ile telefon aldı. 1.000 TL lik olduğunu farz edelim. 1.000 TL lik telefonu 10 ay taksitle(senetle) ödeyeceğinizi düşünelim. Ortalama 10 aylık faiz %15 civarında ekliyorlar. Yani telefon size 1.150 TL ‘ye geliyor.  Fakat bununla da bitmedi. Birde bu 10 kişiden 1 kişinin senetleri ödemediğini düşünelim(Bu zamanda gayet mümkün). Bu 1 kişininde zararını sizin senetlere arka planda hesaplanarak ekleniyor. Sizin bundan haberiniz yok ama fiyata yansımış oluyor. Telefon minimum 1.200 TL ile 1.250 TL arasında bir fiyata geliyor. Vade farkını arttırdığınız da bu rakam çok daha yüksek seviyelere geliyor. Peki senetle kimler telefon almalı. Kredi kartı olmayanlar senet ile telefon alabilir. Yada senetle yaşamayı standart hale getirmiş insanlar ve kredi notu düşük olan vatandaşlar Senet ile telefon alabilir.
evkurdan-senetle-telefon-almak

3. Telefonculardan Taksitle telefon almak

Günümüzde yasak olmasına rağmen telefon satan esnafta kendi çaplarında bir çözüm bulmuş durumda. Fakat son derece sıkıntılı ve kesinlikle denenmemesi gereken bir yöntem olduğu için buraya yazıyorum. Telefon satan mahalle esnafları taksitle telefon satmanın yolunu söyle bulmuşlar. Telefon yerine size toplu kılıf satıyorlar ve telefonu hediye olarak gösteriyorlar. Bu sayede kılıf fiyatını taksite bölüyorlar ve siz de telefonu taksitli almış oluyorsunuz. Peki burada nasıl bir sıkıntı var. Telefon tamamen garanti dışı oluyor diyebiliriz. Fakat telefoncular garantisi tamamen benim demekte. Fakat büyük sorunlarda telefoncular ne kadar yardımcı olabilir orası büyük bir soru işareti olarak durmakta…
telefoncudan-taksitle-telefon-almak

4. Teknoloji Mağazasından Kredi İle telefon almak

Aslında en mantıklı ve en güvenilir en karlı seçenek bu. Vatan Bilgisayar, Gold, Bimeks ve Teknosa gibi bir çok teknoloji mağazası size kredi sistemi ile taksitli telefon satışı yapmaktadır.Hatta  Büyük Teknoloji mağazalarında bankaların bir personeli daha bulunmaktadır. Sistem söyle işlemekte; Mağazada bulunan yardımcı personellere taksit ile telefon almak istediğinizi belirttiğinizde size önce beğendiğiniz telefonu ve fiyatını iletiyorlar. Daha sonrasında ise telefonun 9 ile 24 ay arasında taksitlendirme yapabileceklerini bunu banka kredisi ile yaptıklarını belirtiyorlar. Sonrasında ise banka kısa mesaj numarasına mağazanın ismi boşluk tc kimlik numaranızı yazarak sms gönderiyorsunuz. Genellikle çok kötü bir kredi notunuz yoksa hemen onay geliyor. Bankadan aranıyorsunuz ve kısa bir adres ve bir kaç sorudan sonra kredi talebiniz onaylanıyor. Bu talep teknoloji mağazalarındaki sistemlerden görülüyor ve mağaza size telefonu kredi karşılığında vermiş oluyor. Kredi ödeme konusu ise söyle işliyor. Banka sizin adresinize bir banka kartı gönderiyor. Bu banka kartına her ay ödemeniz gereken tutarı yatırıyorsunuz. Örneğin 9 ay kredi çektiniz. 9 ay sonunda kartınızı kırıp atabilirsiniz. Genellikle bu krediyi İng bank , Denizbank ve Finansbank vermekte ve çok fazla zorlu çıkarmamakta.
ing-bank-telefon-kredisi

5. Para Biriktirip Telefon almak. 

Aceleniz yoksa en mantıklı seçenek budur. Her ay kenara atacağınız 150-200 Tl civarında bir para ile 1 yıl sonra istediğiniz telefonu pazarlık yaparak çok uygun fiyata alabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.