Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları 2024 ve Tüm Mide Ameliyatı Tüm Detaylar

Tüp Mide Ameliyarı Olan Ünlüler, Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları 2024, Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır? Tüp Mide Ameliyatı Sonrası, Tüp Mide Ameliyatı Olanların Önceki Sonraki Resimleri, Tüp Mide Ameliyatı Ağrısı, Tüp Mide Ameliyatı Ne Kadar Sürer

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları 2024

Günümüzde Türkiye’de insanların iyice obezleştiği ve sağlıksız yaşadığı ortada. Özellikle sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam insanları obezitenin kucağına atmakta. Tabi ki kilo alan her birey zayıflamak için çok fazla çaba göstersede maalesef Türkiye’de diyet ile zayıflama oranı neredeyse %10’larda. Yani her 10 insandan sadece 1 kişi sonuca ulaşıyor ve zayıflıyor. Tabi bu kişilerden bir çoğuda kilo verdikten sonra daha fazlasını alabiliyor.

Aslında zayıflamak isteyenlerin devamlı ağzında bir söz vardır. Mideyi küçültsem zayıflarım. Tabi ki o dönemler bu mide küçüktme ameliyatı yoktu. Sözde bir cümle idi.

Fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte tüp mide ameliyatı çözümü obez insanlara kolay yoldan zayıflama imkanı sunuyor. Özellikle Amerika’da binlerce kişi bu ameliyatı yaptırmış ve sağlığına kavuşmuş durumda. Türkiye’de de tüp mide ameliyatı çok başarılı bir şekilde uygunlanmakta. Sadece özel hastanelerde değil devlet hastanelerinde de tüp mide ameliyatı yapılmakta ve SGK kapsamı altına alınmakta.

Tüp Mide Ameliyatı İçin Uygun Muyum?

Tüp mide ameliyatı için en önemli koşul vücut kitle indeksinizin 35 ve üzerinde olmasıdır. Herhangi bir kalp rahatsızlığınızın bulunmaması gerekir. Ameliyattan önce küçük bir kan kontrolü ve sağlık kontrolünden geçmeniz gerekiyor. kan  değerleriniz ve Solunum yollarınızda herhangi bir sorun olmaması ile birlikte ameliyat için uygun bir aday olduğunuz belirlenir.

Tüp Mide Ameliyatı Devlet Hastaneleri Yapıyor mu?

Tüp mide ameliyatı artık bir çok devlet hastanesinde yapılmakta. Fakat Hastanenin kurul heyetinden onay almanız gerekmekte. Yani kafanıza göre gidip özel hastanelerdeki gibi ben tüp mide ameliyatı olmak istiyorum diyerek ameliyat olamıyorsunuz. Fakat yukarıda dediğimiz gibi herhangi bir sağlık sorununuz yoksa ve vücut kitle indexiniz 35 üzeriyse rahatlıkla devlet hastanelerinde de tüp mide ameliyatı olabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatında En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

Tüp mide ameliyatından sonra ne kadar kilo verilir?

Ameliyattan sonra sağlıklı beslenme düzenli spor ve doktor tavsiyelerine uyulursa 1 yıl içerisinde %60 üzerinde kilo kaybı sağlanabilmektedir.  Bu hastadan hastaya değişir. Fakat minimum kilo kaybı %60 ve üstü olarak görülmüştür.

Tüp mide ameliyatı sonrası ağrı olur mu?

Tüp mide ameliyatı sonrasında ile 8 ile 10 saat orta şiddetli ağrı olabilmektedir. Fakat laparoskopik ameliyatlarda(kapalı ameliyatlarda) bu ağrı daha azdır. Ortalama 6 saat kadar hafif derecede ağrı hissedilir.

Tüp mide ameliyatından sonra ne zaman i̇şime dönebilirim?

tüp mide ameliyatından sonra çalışmaya 7 gün sonra başlayabilirsiniz. Özellikle masa başı işlerde rahatlıkla işinizi yapabilirsiniz. Fiziksel güç gerektiren işlerde ise ortalama 3 hafta sonra başlanabilmektedir.

Tüp mide ameliyatından sonra i̇laç kullanabilir miyim?

Tüp mide ameliyatından sonra herhangi bir tedavi için ilaç kullanıyorsanız kullanamaya devam edebilirsiniz. Ağrı kesici kullanmanız doktor tarafından önerilir. Özellikle ilk 2 hafta ağrı kesici kullanmak çok iyi gelir. Fakat ağrı kesiciler arasında asprin apranax gibi ilaçları doktor kontrolünde almanız gerekmektedir. İLaçları alırken bol su ile içmeniz gerekir.

Tüp mide sonrası alkol ve sigara tüketimi nasıldır?

Tüp mide ameliyatından sonra alkol ve sigara ilk 3 ay kullanılmaması gerekiyor. Özellikle alkol alışkanlığının bırakılması önemlidir. Mideye zarar vericek her türlü sıvı yada katı üründen uzak durmak gerekiyor.

Tüp mide ameliyatından sonra sarkma olur mu?

Tüp mide ameliyatından sonra erkek kadın farketmez spor yapılmaz ise sarkmalar meydana gelecektir. Düzenli spor ve sağlıklı beslenme ile sarkmalar en aza indirilir. Fakat çok fazla kilo vermelerde ne kadar spor yaparsanız yapın sarkmalar olacak. Sarkmaları da germe ameliyatları ile düzeltebilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Yorumları

Tüp mide ameliyatı yorumlarına bakacak olursa genel olarak tüm Tüp mide ameliyatı yaptıranlar mutlu görünmekte. Sadece bazı kişilerin şikayetleri karın ağrısı ve çok hızlı bişe şekilde doyma hissi. Çok fazla su içememektende şikayet edilmekte. Ayrıca mide de ağrı gibi ufak bir kısım hastanında şikayetleri bulunmakta. Fakat genel olarak Tüp mide ameliyatı yaptıranların %90 civarında memnun olduğunu ve kilo verdikleri görülmekte. google ‘da aradığınızda tüp mide ameliyatı olup pişman olanlar diye bir başlık görebilirsiniz. Fakat bu kişiler genellikle ameliyat sonrası yapması gerekenleri yapmayıp kötü alışkanlıklarına devam eden kişilerden oluşmakta.

Tüp Mide Ameliyatı Yapan Devlet Hastaneleri

Tüp mide ameliyatıyapan hastaneler özellikle İstanbul ankara ve İzmride Bulunmakta. İstanbul’da Esenyurt Devlet hastanesi ve Tuzla Devlet Hastanesi çok başarılı Tüp mide ameliyatlarına imza atmakta. Ankarada İse başkent Üniversitesi Hastanesinde Tüp mide ameliyatı olabilirsiniz. İzmir bölgesinde ise İzmir Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde tüp mide ameliyatları gerçekleşmektedir.

En İyi Tüp Mide Ameliyatı Yapan Doktorlar

tüp Mide Konusunda en başarılı doktorlar ise Op. Dr. Bülent Öztürk , Doç. Dr. Samet Yardımcı , Doç. Dr. Ümit Koç , Doç. Dr. Hasan Erdem , Doç. Dr. İlknur Erenler Bayraktar , Op. Dr. Özden Avcı , Op. Dr. Fırat Tutalgibi isimleri araştırabilirsiniz. Bu doktorlar tüp mide konusunda son derece başarılı ameliyatlar yapmaktadır.

Tüp Mide Ameliyatı Fiyatları 2024

Tüp mide ameliyatı fiyatları İstanbul Ankara ve İzmir gibi illerde 22.000 TL ile 40.000 TL arasında değişmektedir. Özellikle İstanbulda bazı tanınmış ve tecrübeli profesörlerin fiyatları 80.000 TL civarlarını bulmaktadır. Laparoskopik ameliyatlarda ise fiyatlarlar ortalama 35.000 TL ile 57.000 TL arasında artmakta. Artık Tüp mide ameliyatını devlet hastaneleride SGK kapsamında yapmaya başladı. Ücretsiz olarak Tüp mide ameliyatını devlet hastanelerinde olabiliyorsunuz. Özellikle İstanbulda Tuzla Devlet Hastanesi Bu Konuda Çok Başarılı ameliyatlar yapmakta.

Tüp Mide Ameliyatı Yaptıran Ünlüler

Tüp mide yaptıran neredeyse yüze yakın şarkıcı ve tiyatrocu bulunmakta. Bunlardan en başarıları ise;

Okan Karacan: Yılların oyuncusu ve sunucusu Okan Karacan Neredeyse İçinden bir okan daha çıkardı demek doğru olur. Tüp Mide amliyatından sonra tan 65 kilo verdi.


Hamdi Alkan: Yılların tiyatrocusu Hamdi Alkan başarılı bir Tüp Mide Ameliyatından sonra tam 50 kilo verdi ve son derece fit bir görüntüye kavuştu.


Pelin Öztekin: Mide Ameliyatı sonrasında muhteşem bir kilo verdi. Tam 75 kilo vererek muhteşem bir sonuca ulaştı.


Kaan Kural : Zayıflama denildiğinde ilk akla gelen spor yorumcusu Kaan Kural . verdiği 75 kilo bambaşka biri oldu. Tüm sağlık sorunlarından neredeyse verdiği kilolar sayesinde kurtuldu.


Seda Akgül: Ünlü sunucu özellikle boşandıktan sonra muhteşem bir değişime imza attı. Tüp mide ameliyatı olduktan sonra tam 50 kilo verdi ve düzenli spor ile harika bir vücuda sahip oldu.


Emel Müftüoğlu: Yılların eskitemediği sanatçı Emel Hanım son dönemlerde kiloları ile başı dertte idi. Tüp Mide Ameliyatına karar verdi ve neredeyse 40 kiloya veda etti. Bambaşka bir görünüme kavuştu.

Tüp Mide Ameliyatı Öncesi ve Sonrası Resimler

 

Yorumlar
  1. Zubeyde ucar dedi ki:

    Merhaba tup migde amelyatin fiyatini ogrenmek istiyorum.1m56 ve 109 kiloyum

  2. Açelya dedi ki:

    Zayıflamak istiyorum 160by 90 kilo ama SGK yok durumumda olmadı için yardım istiyorum yardım ederseniz mutlu olucam hayata küstüm ne olur