Türkiye’nin En İyi Dermatologları (Sivilce, Kaşıntı, Nasır, Siğil, Alerji)

Sivilce (Akne) İçin Türkiye’nin En İyi Doktorları Profesörleri, Behçet Hastalığı Nasır, Saç Dökülmesi ,Terleme , Genital Siğil ,Zona ,Kaşıntı, Kurdeşen için En İyi Dermatologlar, Türkiye’nin En Ünlü Dermatoloji Uzmanları

Türkiye’nin En iyi Dermatologları

Tıbbın cilt hastalıkları ile ilgilenen ve bu hastalıkların tedavisini yapan alanıdır. Dermotolojiye halk arasında cildiye de denilmektedir. İnsan vücudundun dışını saran deri ile ilgili her türlü rahatsızlığı inceleyen ve deri hastalıklarını tedavi eden bilim dalıdır. Dermotoloji derinin dışında saç, tırnak, ter bezleri, ağız içindeki yaralar, cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanı ve tedavisinde dermatologlar etkin rol oynamaktadır.

Derinin sanlı ve sağlıklı görünmesi, alerjik hastalıklar, deri bütünlüğünün korunması, enfeksiyona bağlı hastalıklar, neoplastik hastalıkla saç ve tırnaklarda oluşan hastalıklar gibi birçok hastalığın tanısı ve tedavisinde uzmanlaşan doktorlara dematolog denilmektedir. Dermatologlar en sık görülen deri hastalıklarından çok nadir olarak karşılaşılan deri hastalıklarına kadar birçok konuda tam donanıma sahip olmaktadır. Bu kişiler deride oluşan rahatsızlıkların diğer tıp alanları ile ortaklaşa çalışılması ile ortadan kaldırılmasını hedeflemektedir. Bu hastalıklar yediden yetmişe herkeste görülebilmektedir. Her yaşta ortaya çıkabilecek bu cilt hastalıklarının tanı ve tedavisinde dermatologlar özel yöntemleri ile etkin rol oynamaktadır.

Sivilce (Akne) İçin Türkiye’nin En İyi Doktorları Profesörleri, Behçet Hastalığı Nasır, Saç Dökülmesi ,Terleme , Genital Siğil ,Zona ,Kaşıntı, Kurdeşen için En İyi Dermatologlar, Türkiye’nin En Ünlü Dermatoloji Uzmanları

Dermatoloji Hangi Hastalıklara Bakar?

Ciltte sıra dışı bir durum fark edildiği andan itibaren hastanelerde bulunan dermatoloji servisine gidilmesi gerekmektedir. Burada bulunan dermatologlar belirgin olan ve tanısını hemen koydukları cilt hastalıkları için basit ilaç tedavileri vermektedir. Kısa süreli tedavilerin yanında uzun süren tedaviler gerektiren cilt hastalıkları da bulunabilir. Bu hastalıkların başlıcaları şu şekilde sıralanabilir

  • Sivilceler
  • Kaşıntı
  • Kurdeşen
  • Bit, uyuz gibi parazit hastalıkları
  • Vücudun farklı noktalarında oluşan mantar hastalıkları
  • Sedef, liken ve benzeri dermatitler
  • Kepeklenme, saç derisi egzamaları, genetik saç dökülmeleri gibi saç hastalıkları
  • Temas egzamaları, atopik dermatit, seboreik egzama gibi egzama hastalıkları
  • Deride iyi ve kötü huylu tümörler
  • Güneş lekeleri, vitiligo, çiller hastalıklar

  • Behçet hastalığı
  • Büllü hastalıklar
  • Kızıl, kızamıkçık, su çiçeği, zona gibi enfeksiyöz ve bulaşıcı döküntülü hastalıklar
  • Böcek sokmaları, gıda alerjileri, ilaç alerjileri gibi alerjik cilt hastalıkları
  • Genital siğil, uçuk, sifiliz cinsel yolla bulaşan hastalıklar
  • Güneş alerjisi
  • Aşırı tüylenme
  • Aşırı terleme
  • Nasır, siğil, ben tırnak hastalıkları
  • Dudak, dil ve ağız içi hastalıkları (aftlar, uçuklar ve ağız içinde oluşan diğer hastalıklar)

Bu cilt hastalıklarının tedavi edilmesi ile cildin sağlıklı bir yapıya kavuşması konusunda dermatologlar görev almaktadır. Fark edildiği an tedavi edilen cilt hastalıkları kısa sürede ortadan kaldırılmaktadır. Estetik olarak hoş görünen sağlıklı bir cilt için dermatologlara başvurmak gerekmektedir.

Türkiye’nin En iyi Dermatologları Listesi

Listemiz Türkiye’nin en iyi dermatoloji uzmanlarını konu almaktadır. Tüm uzmanlar son derece başarılı ve üst düzey eğitim almış uzmanlardır. Dermatoloji denildiğinde öne çıkan ilk isimlerdir. Gönül rahatlığı ile Behçet Hastalığı Nasır, Saç Dökülmesi ,Terleme , Genital Siğil ,Zona ,Kaşıntı, Kurdeşen gibi hastalıklarınız varsa aşağıdaki doktorlardan yardım alabilirsiniz.

Prof. Dr. Sibel Alper

1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Ege Üniversitesi Bornova Dermatoloji ve Zührevi Hastalıklar bölümünden ihtisasını tamamladı. 2003-2004 Utrecht Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoalerji Birimi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalıştı. Avrupa Dermatoloji ve Veneroloji Akademisi Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Ardından Avrupa Dermatoonkoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğine davet edilerek burada görev aldı. 2004-2010 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştır.  Bu dönemde üniversite bünyesinde  Dermatoalerji Birimi’ni kurmuştur. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Komisyonu Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

2006-2008 yılları arasında Türk Dermatoloji Derneği İkinci Başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2011’de Roma Üniversitesi Dermatoloji ve Veneroloji Bölümü’ne uluslararası öğretim üyesi olarak davet edildi ve burada bulundu. Türk Dermatoloji Derneği Dermatoalerji Çalışma Grubu üyesi ve Dermatoonkoloji Derneği ve Psoriasis Derneği Kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesidir. Başlıca klinik ilgi alanları arasında Dermatoonkoloji, Psoriasis, Ürtiker, Vitiligo, Kozmetik dermatoloji, Dermatoalerji, Atopik dermatit, Egzemalar, Saç hastalıkları bulunmaktadır. Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaya devam etmektedir.

Prof. Dr. Mehmet Tayyar Cantürk

Tıp eğitimine 1979 yılında başladığı Ankara Üniversitesi’nden 1985 yılında Deri ve Zührevi Hastalıklar üzerine ihtisasını yaparak mezun oldu. 1987-1988 yılları arasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak görev almıştır. Aynı üniversitede1995-2002 yılları arasında doçent doktor olarak görev almıştır. 2002 yılında profesör olmuştur. Ankara Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği, Türkiye Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği üyesidir. Egzama, sedef hastalığı, akne, rosacea, iktiyoz, vitiligo, kurdeşen, seboreik dermatit başta olmak üzere birçok deri hastalığının tedavisinde uzmanlığa sahiptir.  2017 yılından sonra Okan Üniversitesi Hastanesi’nde görev çalışmaya başlamıştır. Günümüzde bu üniversitede göreve devam etmektedir.

Prof. Dr. Mustafa Özdemir

1995 yılında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Dermatoloji uzmanlık eğitimini 1996-2000 yılları arasında yine Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda tamamlamıştır. Kıbrıs’ta Girne 200 yataklı Askeri Hastane’de askerlik görevimi yapmıştır. 2005-2010 yılında Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi ve Selçuklu Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak çalışmıştır. 2010 yılında Doçentlik unvanını kazandı.

2010-2012 yılları arasında Bezmialem Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışmıştır. 2012 yılında İstanbul Medipol Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Deri ve Zührevi Hastalıklar AD, Kürsü başkanı olarak atanmıştır. 2015 yılında Profesör olmuştur. İlgi alanları arasında, Behçet hastalığı, saç hastalıkları, alerjik deri hastalıkları, psoriasis, biyolojik tedaviler ve akne hastalığı bulunmaktadır. Prof. Dr. Mustafa Özdemir kendi özel kliniğinde çalışmaya devam etmektedir.

Doç. Dr. Belçin İzol

2001 yılında Ankara Üniversite’si Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Mezuniyetinin ardından 2002-2009 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinden cilt ve zührevi hastalıklar konusunda uzmanlık eğitimini tamamladı. Mecburi hizmetin 2008-2010 yılları arasında Sağlık Bakanlığı Dr. Nafiz Körez Sincan Devlet Hastanesi’nde yaptı.2010 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

2011 yılında Oregon Health and Science University Dermatoloji Anabilim Dalı Dermatolojik Cerrahi-Kozmetik Dermatoloji ve Pediatrik Dermatoloji Kliniği’nde gözlemci olarak bulundu. 2011-2017 yılları arasında özel hastanelerde görev yaptı. 2017 yılında Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yardımcı doçent olarak göreve başladı. İzol Egzama, Aktinik Keratoz, Akne, Sedef hastalığı, Melazma, Rosacea, Vitiligo, Uyuz, Cilt Kanseri ve Tedavileri gibi çok çeşitli hastalıklardır. Doç. Dr. Belçin İzol Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve devam etmektedir.

Dr. Gülsevim Azizlerli

1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi.  1977 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dermatoloji Anabilim Dalı’nda Dermatoloji Uzmanlık Eğitimini tamamladı. 1978-1979 Royal College of Surgeons, Londra, Genel İmmunoloji; Saint John’s Hospital’a araştırmacı olarak gitti. 1983-1984 Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Tıp Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak göreve başladı.

1984-1988 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 2001-2004 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı’nda Öğretim Görevlisi olarak atandı. 2017 yılında Amerikan Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nde Uzman Doktor olarak göreve başladı ve halen görevine burada devam etmektedir. Behçet Hastalığını Önleme Derneği 10 yıl, Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği 2 yıl genel sekreteri olarak görev yapmıştır. 1980 yılında immünofloresan laboratuvar, Behçet hastalığı ve büllöz hastalık polikliniklerini kurdu.


Dr.Bilgehan Yılmaz

1980-1986 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi.  1986-1990 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyofizik Uzmanlık Eğitimini tamamladı.  1990-1995 İsviçre Basel Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Uzmanlık Eğitimi aldı. 1982-1989 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biofizik Ana Bilim Dalı Asistan Doktor olarak göre yaptı. 1991-1994 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Asistan Doktor olarak görev yaptı.

1995 -1997 İsviçre Basel Üniversitesi Tıp Fakültesi Alerji Bölümü Asistan Doktor olarak çalıştı. İsviçre Aarou Kanton Hastanesi Uzm. Dr. olarak çalıştı. 1991-2001 İsviçre Basel Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Servis Şefi ve Medikal İdari Kurul Üyesi olarak göre aldı. Başlıca klinik ilgi alanları arasında Atopik dermatit – egzama, Lazer uygulamaları, Radyofrekans uygulamaları, NNC (Benler), Saç problemleridir. Dr. Bilgehan Yılmaz 2001 yılından beri Amerikan Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev yapmaktadır.


Dr. Buket Pence

1982 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. 1986 -1990 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dermatoloji Ana Bilim Dalında Dermatoloji Uzmanlık Eğitimini tamamlamıştır. 1986-1990 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Bölümünde Uzman Doktor olarak görev yaptı. 1990-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Lepra Merkezi  Uzman Doktor olarak çalıştı. Yine 1996-1997 yılları arasında Alman Hastanesi Dermatoloji Bölümü Uzman doktor olarak görev yaptı.

1997-2007 yılları arasında International Hospital, Yeşilköy Dermatoloji Bölümünde çalıştıktan sonra 2007 yılında Amerikan Hastanesi Dermatoloji Bölümünde uzman doktor olarak çalışmaya başladı ve halen burada görevine devam ediyor. Dr. Buket Pence’nin başlıca klinik ilgi alanları lazerler, Pulsed dye laser, Quality switched laser, Yoğun ışık sistemleri (IPL, BBL), Fraksiyonel lazerler, Radyofrekans tedavileri, Doğuştan lekelerin lazerle tedavisi olarak gösterilebilir.


Dr. Halil Bayazit

1985-1991 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Tıp Eğitimini tamamladı. 1992-1996 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Dermatoloji Uzmanlığını yaptı. 1997-1998 yılları arasında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Eskişehir Hava Hastanesi uzman doktor olarak çalıştı. 1998- 2003 yılları arasında Haseki ve Bakırköy Devlet Hastanesi uzman doktor olarak görev yaptı.  2004 yılından sonra Amerikan Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde çalışmaya başladı ve burada görevine devam etmektedir.

2003’te Teksas’ta Dermsurgery Clinic-Houston dermatolojik cerrahi ve dermatolojide kozmetik ve lazer uygulamaları konusunda gözlemci hekim olarak bulundu. Dr. Halil Bayazit’in başlıca klinik ilgi alanları lazer uygulamaları, deri kanserleri, alerjik deri hastalıklarıdır.


Dr. Rukiye Kaymaz

1999 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Departmanı onur öğrencisi olarak bitirmiştir. 1997 Leicester General Hospital’da çalıştı. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı tıpta uzmanlık eğitimini tamamladı. 2003-2005 Kadıköy Şifa Hastanesi Suadiye Polikliniğinde çalıştı. 2005 yılında Dr.Robert Weiss ofisi Hunterville Maryland Lazer uygulamalarına katıldı.  2005 yılında Ataşehir Kadıköy Şifa Hastanesinde görev yaptı. 2017 Ataşehir Florence Nightingale Hastanesinde ve 2018 Ataşehir Anadolu Sağlık Tıp Merkezi’nde görev yaptı. 2020 yılından sonra QBMed Ataşehir,  kendi muayenehanesinde çalışmalarına devam etmektedir.

2005’ten bu yana çok sayıda Avrupa Dermatoveneroloji Derneği (EADV) ve Amerikan Dermatoloji Derneği (AAD) kongre katılımı ile kozmetik, klinik ve pediyatrik dermatolojide güncel yaklaşımlar ve yenilikleri takip etmektedir. Dr. Rukiye Kaymaz’ın klinik ilgi alanları deri tırnağı saç sağlığı, klinik dermatoloji Dermokozmetik danışmanlık ve uygulamalar, kişiye özel ürün önerisi, dolgu lazer uygulamaları, mezoterapi PRP Somon DNA Akne Koter Kriyoterapi, Pediatrik Dermatoloji Atopik dermatit Kontakt egzamadır.


Dr. Erkan Koyuncu

1994 yılında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 2000 -2003 yılları arasında Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dermatoloji Uzmanlık Eğitimini tamamladı. 2003 -2005 yılları arasında Estelazer Güzellik Merkezi’nde uzman doktor olarak çalıştı. 2005-2007 yılları arasında Özel Göztepe Şafak Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev yaptı. 2007 yılından beri Amerikan Hastanesi’nde uzman doktor olarak görev yapmaktadır. Dr. Erkan Koyuncu, Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği ve AEDV (European Academy of Dermatology and Venereology) üyesi. Koyuncu’nun başlıca klinik ilgi alanları arasında lazer uygulamaları, dermatolojik cerrahi, Onkoloji ve radyasyon onkolojisi, cilt problemleri ile kozmetik uygulamalar yer almaktadır. Tecrübeli bir dermatolog olarak halen Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaya devam etmektedir.


Dr. Dilara Tüysüz

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur Keşan Devlet Hastanesi’nde Dermatoloji Uzmanı,  Medistate Kavacık Hastanesi’nde Dermatoloji Uzmanı, Hisar İntercontinental Hastanesi’nde Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapmıştır. Dermatoloji ve Kozmetoloji alanında geniş bilgi birikimine sahiptir. Estethica Levent Güzellik merkezinin medikal kadrosu içerisinde uzman doktor olarak çalışmalarına devam etmektedir. Kozmetik Dermatoloji alanında çalışmaları bulunmaktadır. Yönetim ve tedavi konusunda uzmanlaşmıştır. Dr. Dilara Tüysüz’ün akne, egzama, dermatit, sedef hastalığı, rosacea, saç dökülmesi, siğiller, aktinik keratozlar ve yaygın cilt enfeksiyonlarının yanı sıra vitiligo dahil daha karmaşık bozukluklar, cildi etkileyen genetik hastalıklar, sistemik hastalıkların dermatolojik belirtileri ve cilt kanseridir.


Dr. Banu Taşkın

2002 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2003 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2009 yılında Deri ve Zührevi Hastalıklar uzmanı oldu. Aynı dönemde Dermato-Kozmetoloji Dermatolojik Cerrahi, , Dermatolojik Allerji, Dermoskopi ve Fototerapi bölümlerinde çalışmalar yaptı. 2009- 2011 yıllarında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Devlet Hastanesi’nde zorunlu hizmetini tamamlamıştır. 2011-2013 yılları arasında İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzman doktor olarak çalıştı. 2013-2018 yılları arasında İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesinde Yard. Doç Dr. olarak eğitim çalışmalarına devam etti.

Genel Dermatoloji, Dermatolojide Kozmetik uygulamalar, Dermatolojide Laser Uygulamaları, Dermatolojik Allerji, Dermatoskopi konularında Ulusal ve Uluslararası eğitimler ve toplantılarla güncel gelişmeleri takip ederek pek çok çalışmada bulundu. Dr. Banu Taşkın 2018 yılından beri Amerikan Hastanesinde görev yapmaktadır.


Uzman Dr. Funda Ataman

1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1990 yılında Haydarpaşa Numune Hastanesi Dermatoloji Kliniği’nde ihtisas eğitimini tamamladı. Deri  kanserleri,  aşırı terleme tedavisi, allerjik deri hastalıkları, kriyoterapi tedavi ve takip çalışmaları yapmaktadır. 13 kadar yerli ve yabancı yayın yazmıştır. 50 kadar kongre ve sempozyuma katılmıştır. Türk Dermatoloji Derneği, Deri ve Zührevi Hastalıklar Derneği ve Dermatopatoloji Derneği gibi çeşitli kuruluşlara üyeliği bulunmaktadır. Dermatoloji alanında 29 yıldan fazla deneyime sahip olan dermatolog Uzman Dr. Funda Ataman İstanbul Hisar Kıtalararası Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.