Türkiye’nin En İyi Genel Cerrahları (Fıtık ,Apandist, Tiroid V.b )

Kıl dönmesi, Apandist, Tiroid, Karaciğer, Et beni, Karın ağrıları, Kistler, Fistül, Pankreas, Safra kesesindeki rahatsızlık, Ağrı için En İyi Doktorlar ve Profesörler, İstanbul Ankara ve İzmir’deki En İyi Genel Cerrahlar, Türkiye’nin En İyi En Başarılı Genel Cerrahları, Türkiye’nin En İyi Genel Cerrahı

Türkiye’nin En İyi Genel Cerrahları

Türkiye’deki genel cerrahlar sadece Türkiye’nin değil Dünyanın en iyi genel cerrahları diyebiliriz. Zaten Tüm dünyadan ameliyat için Türkiye’ye bir çok hasta gelmektedir. En iyi genel cerrah dediğinizde aslında Türkiye’de onlarca cerrah bulunmaktadır. Biz sizlere sadece en çok tercih edilen ve en başarılı genel cerrahları listeledik. Bu liste haricinde de onlarca profesörümüz olduğunu unutmayalım. Fakat bizim listemiz gerçekten gönül rahatlığı ile kendinizi emanet edebileceğiniz son derece tecrübeli başarılı ve işinde uzman doktorlarımızdır.

İlaçla ya da diğer tedavi yöntemler ile tedavi edilemeyen hastalıkların ameliyatla tedavi edilmesi disiplinine genel cerrahi denir. Branş olarak Genel cerrahi alanında uzmanlaşmış hekimlere genel cerrah denir. Genel cerrahlar, hastalıklı bölgede tedavi amaçlı olan işlemi yapar veya hastalıklı kısmı çıkararak tedaviye yardımcı olur.

Genel cerrahlar, travmatoloji, onkoloji, endokrinoloji gibi alanlarla işbirliği içinde hareket eder. Teknoloji geliştikçe tıp alanında da çeşitli gelişmeler yaşanmaktadır. En çok teknolojik gelişmenin yaşandığı tıp alanı genel cerrahidir. Genel cerrahlar yoğun bir şekilde robotik teknolojiyi kullanarak üstün başarılara imza atmaktadır. Genel cerrahi, tedavi edilecek hastalığa göre çeşitli bölümlere ayrılır.

Kıl dönmesi, Apandist, Tiroid, Karaciğer, Et beni, Karın ağrıları, Kistler, Fistül, Pankreas, Safra kesesindeki rahatsızlık, Ağrı için En İyi Doktorlar ve Profesörler, İstanbul Ankara ve İzmir’deki En İyi Genel Cerrahlar, Türkiye’nin En İyi En Başarılı Genel Cerrahları, Türkiye’nin En İyi Genel Cerrahı

en-iyi-genel-cerrahlar-istanbul-ankara-izmir

Bölümler şunlardır:

  • Karın İçi
  • Endokrin Sistem
  • Cilt ve Yumuşak Doku Ameliyatları
  • Meme Hastalıkları
  • Cerrahi Yoğun Bakım
  • Gastrointestinal Sistem
  • Transplantasyon Cerrahisi
  • Cerrahi Onkoloji
  • Kalp ve Damar Cerrahisi
  • Çocuk Cerrahisi
  • Sindirim Sistemi
  • Çocuk Kardiyovasküler Cerrahi
  • Plastik Cerrahi
  • Ortopedi ve Travmatoloji
  • Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi
  • Vasküler Cerrahi
  • Göğüs Cerrahisi
  • Obezite Cerrahisi
  • Travmatoloji

turkiye-nin-en-iyigenel-cerrahlari

Genel cerrahlar, özel ve devlet hastanelerinin hepsinde görev yaparlar. Genel cerrah öncelikle hastasının şikayetlerini dinler, geçmişini inceler. Tanı koyabilmek ve tedavi planını yapabilmek için hastadan çeşitli filmler, tetkikler ister. Testleri, MR, CT, X-Işını gibi taramaları birlikte değerlendirerek hastalığın tanısını koyarak tedavinin nasıl yapılabileceğini belirler. Hastayı ve yakınlarını tedavi yöntemini ve olası riskleri hakkında bilgilendirir. Hasta ve yakınlarının da onayıyla gerekliyse ameliyatı gerçekleştirir. Genel cerrahlar işlerini büyük bir titizlikle gerçekleştirirler. Hastalık belirtileri olanlar zaman kaybetmeden genel cerraha başvurmalıdır.

Genel Cerrah Hangi Hastalıklara Bakar?

Genel cerrahların tanısını koyarak tedavisini yaptıkları hastalıklar şunlardır:

  • Karın bölgesindeki ağrılar, sancılar ve şişlikler
  • Tiroidle ilgili hastalıklar
  • Memede ağrı, acı hissi, şişlik veya sertlik
  • Apandist
  • Kangren dahil olmak üzere ortopedik sorunlar
  • Basur ( Hemoroid)
  • Kıl dönmesi
  • Kalın ve ince bağırsaklardaki rahatsızlıklar
  • Karaciğerle ilgili hastalıklar
  • Et beni, yağ bezesi gibi cilt problemleri
  • Büyük dışkıda görülen kan
  • Karın ağrıları
  • Devamlı tekrarlanan kabızlık veya ishal durumları
  • Sağ kaburga altındaki ağrı, baskı, sağ kürek kemiğine uzanan ağrı, sağ omuzda ve çevresinde oluşan gerginlik
  • Göbek çevresinde oluşan şişlikler ve ağrılar
  • Kazalarda meydana gelen yaralanmalar, travmalar
  • Acil vakalar
  • Safra kesesindeki rahatsızlık, ağrı
  • Pankreas rahatsızlıkları
  • Kistler
  • Fistül

Türkiye’nin En İyi Genel Cerrahları Listesi

Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar-genel-cerrah

Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tığ Fakültesi’nden 1971 yılında mezun olarak tıp doktoru oldu. 1976’da İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. 1978 yılında genel cerrahi alanındaki mesleki gelişimi için İngiltere St. George’s Hospital’de bir yıl çalıştı. Böbrek nakli üzerine 1985 yılında İngiltere Londrada St. Thomas’s Hospital’de çalışmalar yaptı. İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki Organ Nakli Merkezini 1986 yılında kurdu.

20 yıl boyunca bu merkezde çalışarak binlerce hastaya böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirdi. Organ Nakli Merkezi’nde çalışırken çok sayıda cerrah yetiştirdi. 2006 yılında Medicana Hastanesi’ne geçerek organ nakli yapmaya devam etti. 2008 yılında Medicana Hastanesi’nde bir Organ Nakil Merkezi kurdu. 1000’nin üzerinde böbrek nakli gerçekleştirdi. Organ nakli konusunda Türkiye’nin öncü isimlerinden biridir. Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar, halen Medicana International Hastanesi’nde Organ Nakli Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Neşet Köksal-fitik-doktoru

Prof. Dr. Neşet Köksal

1957 yılında Ordu’da dünyaya geldi. 1980 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitimini tamamlayarak tıp doktoru oldu. 1981 ile 1986 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığını yaptı. 2000’de Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde doçent unvanını aldı. 2010 yılında Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde profesörlük unvanını aldı.

Bir tane uluslararası, üç tane ulusal alanda ödül aldı. Onkoloji cerrahi, sıcak kemoterapi ve sitoredüksiyon, meme hastalıkları, üst gastrointestinal sistem cerrahisi, kolorektal ve anal bölge hastalıkları, Karaciğer, Pankreas, Safra Yolları hastalıkları, robotik ve ileri düzey laparoskopik cerrahi, obezite cerrahisi, fıtık, tiroid ve endokrin cerrahi uzmanlık alanlarıdır. 300 kadar uluslararası, 70 ulusal yanını bulunan Prof. Dr. Neşet Köksal halen Yeditepe Üniversitesi’nde hizmet vermektedir.


Prof. Dr. Aydın Alper-genel-cerrah-kil-donmesi

Prof. Dr. Aydın Alper

1976 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek tıp doktoru oldu. 1976 ile 1980 yıllarında İ.Ü. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığını yaptı. 1980’den itibaren Genel Cerrah olarak görev yapmaya başladı. 1980- 1982’de Kayseri Asker Hastanesi’nde genel cerrah olarak çalıştı. 1984- 1986’da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda başasistanlık yaptı. 1986- 1987’de İngiltere Londra Üniversitesi Royal Free Hastanesi cerrahi bölümünde çalıştı.

1987- 2013’te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin Hepatopankreatobilier cerrahi biriminde genel cerrahi uzmanı olarak görev yaptı. 1994 yılından beridir Amerikan Hastanesi genel cerrahi bölümü profesör doktor olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda 2013 yılından itibaren Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde profesör unvanıyla öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Semih Başkan-genel-cerrah

Prof. Dr. Semih Başkan

1947’de Ankara’da dünyaya geldi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamladı. Aynı yıl uzmanlık eğitimi için Ankara Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği’nde ihtisasa başladı. 1976 yılında uzmanlığını bitirerek genel cerrah oldu. 1982 yılında doçent unvanını, 1988 yılında profesör unvanını aldı. 2014 yılında emekli oluncaya kadar Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğretim üyeliği yapmaya devam etti.

Meme cerrahisi, tiroid cerrahisi, cerrahi enfeksiyonlar başta olmak üzere uzmanlık alanı oldukça geniştir. Ankara Meme Hastalıkları Derneği’nin, Kayseri Cerrahi Derneği’nin ve Yara Bakım ve Onarım Derneği’nin kuruculuğunu ve başkanlığını yapmıştır.  Türk Tabipleri Birliği’nin kurucu başkanıdır. Türk Cerrahi Derneği ve Ankara Cerrahi Derneği’nin üyesidir. Uluslararası ve ulusal dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanmış olan Pro. Dr. Semih Başkan halen Okan Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Dursun Buğra-agri-uzmani

Prof. Dr. Dursun Buğra

1954 yılında Karadeniz Ereğli’de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden 1979 yılında mezun olup tıp doktoru unvanını aldı. 1979 ile 1983 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığını tamamladı. 1983 – 1985’te Kars Sarıkamış Asker Hastanesinde askerlik hizmetini yerine getirdi. Mecburi hizmetini 1985 – 1987’de SSK İstanbul hastanesinde yaptı.

1987 ile 2011 yılları arasında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1989 yılında doçent unvanını aldı. 1996 yılında profesör unvanını alarak hizmetlerine devam etti. Uzmanlık alanlarında üst gastrointestinal sistem cerrahisi, kolon ve rektum cerrahisi, laparoskopik cerrrahi, karın duvarı fıtık cerrahisi, Onkoloji cerrahisi bulunmaktadır. Uluslararası Kolon Rektum Cerrahisi Üniversiteler Birliği’nin icra kurulu üyesidir. Türk Kolon Rektum Cerrahisi Derneği’nin eski başkanı olan Prof. Dr. Dursun Buğra halen İstanbul Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Cenap DENER-karaciger-sorunlari

Prof. Dr. Cenap DENER

1960 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1983 yılında mezun oldu. 1983 ile 1985 yıllarında mecburi hizmetini İstanbul Kadıköy Belediye Tabibi olarak yaptı. Genel cerrahi uzmanlığını 1985 ile 1989 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastane’sinde tamamladı. 1990- 1991 döneminin birincisi olarak askerlik vazifesini Ankara Mevki Askeri Hastane’sinde yaptı.

1991 ile 1996 yıllarında başasistan olarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde görev yaptı. 2003 yılında doçent unvanını aldı. 2008 yılında profesör unvanını aldı. 2016 ile 2021 yıllarında meme ve endokrin cerrahı olarak Ankara Memorial Hastanesi’nde görev yaptı. Uzmanlık alanlarında paratiroid hastalıklar, kanser cerrahisi, tiroid ve meme rahatsızlıkları bulunmaktadır. Günümüzde Ankara Çankaya’da özel muayenehanesinde hizmet vermektedir.


Prof. Dr. Hasan Taşçı-cerrah-fitik

Prof. Dr. Hasan Taşçı

1950 yılında dünyaya geldi. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olarak tıp doktoru oldu. 1976 ile 1979 yıllarında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Anatomi Kürsüsünde asistanlık görevini yaptı. 1979 yılında morfoloji uzmanı oldu. 1979 – 1984 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ve Edirne Tıp Fakültesi’nde genel cerrahi uzmanlığını yaptı. 1984- 1986’da GATA’da askerliğini yaptı.

Askerliğini yaparken tıp Fakültesinde ve Yüksek Hemşirelik Okulları’nda Anatomi Teorik ve Pratik dersleri verdi. 1987’de Morfoloji doçenti oldu. 1988’de Genel Cerrahi doçenti oldu. 1996’da genel cerrahi profesörü oldu. 1992’de İngiltere Plymouth Derriford Hospital’da 3 ay boyunca Laparoskopik Cerrahi eğitimi aldı. Farklı zamanlarda Amerika, Fransa ve Almanya’daki çeşitli kurslara, eğitimlere, kongrelere katılarak sertifikalar aldı. Halen Liv Hospital Hastanesi’nde görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Serdar Tezelman-genel-cerrah

Prof. Dr. Serdar Tezelman

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini 1981 yılında tamamladı. 1982 ile 1986 yıllarında İ. Ü. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Kliniğinde uzmanlığını tamamladı. 1986 – 1987’de İstanbul Belediyesi Acil Yardım müdür yardımcısı olarak çalıştı. 1987 – 1988’de Gümüşsuyu Asker Hastanesinde askerlik görevini yaptı. 1988’de İ.Ü. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda başasistanlık görevini yaptı.

1991 yılında Genel Cerrahi doçenti oldu. 1997 yılında genel cerrahi profesörü oldu. 2011 yılında kendi isteğiyle İstanbul Üniversitesi’nden emekli oldu. International Association of Endocrine Surgeons Ödülü’ne 1991 ve 1993 yıllarında layık görüldü. İstanbul Üniversitesi Bilimsel Araştırmacı Ödülünü 1997 ile 2007 yıllarında aldı. Prof. Dr. Serdar Tezelman halen Amerikan Hastanesi Endokrin Cerrahisi ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi bölümlerinde hizmet vermektedir.


Prof. Dr. Tarık Terzioğlu-triod-uzmani

Prof. Dr. Tarık Terzioğlu

1973 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda uzmanlığını tamamladı. Bir yıl İngiltere’deki St.Thomas’s Hastanesi’nde çalıştı. Kariyerin İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde devam etti. Önce doçent unvanını sonra profesörlük unvanını aldı. Uzun yıllar İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı.

1986 yılından beri Endokrin Cerrahisi alanında çalışmalar yapmaktadır. Endokrin Cerrahisi Derneği kurucu üyelerindendir. 2006 ile 2008 yıllarında Endokrin Cerrahisi Derneği’nin başkanlığını yapmıştır. Türk Cerrahi Derneği, International Society of Surgery, International Association of Endocrine Surgery, İstanbul Cerrahi Derneği ve American Association of Endocrine Surgery derneklerinin üyesidir. Prof. Dr. Tarık Terzioğlu 1994 yılından beri halen Amerikan Hastanesi Endokrin Cerrahisi ve Genel Cerrahi departmanlarında görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Alp Gürkan-genel-cerrah-en-iyisi

Prof. Dr. Alp Gürkan

1981 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimini tamamladı. 1981 yılından itibaren Yale University Kardiyovasküler Cerrahi Bölümü Deneysel Cerrahi Merkezinde bir buçuk yıl boyunca çalımalar yaptı. Genel Cerrahi alanındaki uzmanlığını Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 1989 yılında tamamladı. 1997 yılında Genel Cerrah doçenti unvanını aldı. 2009 yılında Genel Cerrahi profesörü oldu. 1992’de Harvard Üniversitesi Women’s and Brigham Hastanesi’nde ve ge Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde organ nakli eğitimleri aldı.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1992 yılından itibaren organ nakli yapmaya başladı. 2003 yılında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 3. Cerrahi Kliniği sorumlusu oldu. 2009’da Florance Nightingale Hastanesinde ve İstanbul Bilim Üniversitesi’nde profesör olarak görev yaptı. 2017 yılından beri halen Okan Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi ve Böbrek Nakli departmanında görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Abut Kebudi-meme-kanseri-profesoru

Prof. Dr. Abut Kebudi

1981 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1988 yılında Genel Cerrahi alanındaki uzmanlığını İ.Ü. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda tamamladı. Ardından Genel Cerrahi uzmanı olarak Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı. 1990 – 1992’de askerlik hizmetini Çorlu Asker Hastanesi’nde yaptı. 1992’de Amerika’daki University of California’da genel ve özellikle meme kanseri başta olmak üzere Onkoloji cerrahi alanında çalıştı. İstanbul Tıp Fakültesi’nde meme cerrahisi ve Laparoskopik cerrahi alanlarında çalışmalar yaptı.

Cerrahi Gastroenteroloji Endoskopi Eğitim Kursu’nda yer alarak sertifikasını aldı. 1998 yılında Genel Cerrahi doçenti unvanını aldı. 2004 yılında Genel Cerrahi profesörü unvanını aldı. Yan dal olarak onkoloji cerrahisi uzmanlığı vardır. Almanya’daki European Breast Center’dan Onkoplastik Meme Cerrahisi Sertifikası aldı. European Board of Surgery Sertifikası da bulunmaktadır. Maltepe Üniversitesi’nde 2004 – 2016 yıllarında görev yaptı. Halen Okan Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp-kanser-doktoru

Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp

1982 yılında üniversite sınavında ilk 100’e girerek Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşti. 1989 yılında mezun oldu. 1990 – 1994 yıllarında Ankara Numune Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nde genel cerrahi uzmanlığını tamamladı. 1995 – 1998’de Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Gastroenteroloji Cerrahisi Yan Dal uzmanlığını yaptı. Askerlik vazifesini GATA’da yaptıktan sonra 2000 – 2005’te Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Gastroenteroloji Cerrahisi uzmanı olarak çalıştı. 2003 yılında doçent, 2009 yılında profesör unvanını aldı. İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü’nün kuruluşunda yer aldı.

Amerika’daki Memorial Sloan Cattering Cancer Center’da karaciğer, pankreas ve safra kesesi kanserleri cerrahisi alanında çalıştı. Amerika Mount Sinai Medical Center’da Karaciğer Cerrahisi, Japonya Kyoto Universitesi’nde Canlı Vericili Karaciğer Nakli, Miami Üniversitesi’nde Pankreas Nakli ve Cerrahisi üzerine çalışmalar yaptı. Avusturya’da Dr. Karl Miller’ın kliniğinde ve Belçika’da Brugge’de Dilemnas’ın kliniğinde Obezite Cerrahisi üzerine çalışmalar yürüttü. Günümüzde özel muayenehanesinde hizmetlerini vermeye devam etmektedir.


Prof. Dr. Metin Çakmakçı-kanser-tedavisi-en-iyi-doktor

Prof. Dr. Metin Çakmakçı

1981 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak tıp doktoru oldu. Genel cerrahi uzmanlığını Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaptı. 1989 yılında genel cerrahi doçenti, 1996 yılında genel cerrahi profesörü unvanını aldı. Hasta güvenliği alanında Türkiye’de bir liderdir. Türkiye’de 2007 yılında ilk olarak yapılan Uluslararası Hasta Güvenlik Kongresi’nde başkanlık yaptı. 2010 – 2013 yılları arasında Türkiye Etik ve İtibar Derneği başkanlığını yaptı

Genel cerrahide literatüre giren yüzden fazla yazısı ve makalesi vardır. Çok sayıda tıp dergisi ve yayınlarının editörlüğünü yapmaktadır. European Society of Surgical Infections, The American College Of Physician Executives, The American College of Surgeons ve Turkish Surgical Society yönetiminde yer aldığı dergilerden bazılarıdır. Prof. Dr. Metin Çakmakçı halen Anadolu Medical Center Medikal Bölüm Direktörlüğünü yapmaktadır.


Prof. Dr. Salim Gümüş-diyabet-cerrahisi

Prof. Dr. Salim Gümüş

1982 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. Genel cerrahi alanındaki uzmanlığını 1993 – 1998 yılları arasında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Samsun 6 Nolu Sağlık Ocağı’nda ve Kastamonu Beyköy Sağlık Ocağı’nda pratisyen hekim olarak çalıştı. Samsun Devlet Hastanesi, Özel Mediva Hastanesi, Medicana Samsun Hastanesi, Medicana international Hospital Samsun’da genel cerrahi uzmanı olarak görev yaptı.

Beykent Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda bölüm başkanlığı vazifesini yaptı. Brüksel’deki Saıt Pıerre Üniversitesi Hastanesi’nde 2001 yılındaki Avrupa Lap-Band Sistem Kursu’na ve 2004’teki Avrupa İlerleme Laparoskopi Cerrahi Kursuna katıldı. Yurt içi ve yurtdışında çok sayıda kongre, konferans ve kursa katılan Prof. Dr. Salim Gümüş halen Medicana Hastanesi’nde görev yapmaktadır.


Prof. Dr. Orhan Bilge-genel-cerrah

Prof. Dr. Orhan Bilge

1978 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki eğitimine başladı. 1984 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı. Genel cerrahi alanındaki uzmanlığını İ. Ü. Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Kliniği’nde 1987 – 991 yıllarında tamamladı. 1996 – 1997 yıllarında Alexander von Humbold bursunu alarak Jena Üniversitesi’ndeki Karaciğer Cerrahisi ve Transplantasyon Ünitesinde araştırmacı olarak bulundu.

1991 ile 2013 yılları arasında İstanbul Tıp Fakültesi’nde Genel Cerrahi Anabilim Dalı Karaciğer Safra Yolları Cerrahisi Biriminde genel cerrahi uzmanı olarak çalıştı. 2007 – 2009 yıllarında Türk Hepatopankreatobilier Cerrahi Derneği yönetim kurulu üyeliği yaptı. Karaciğer, pankreas, safra yolları ve Laparoskopik hepatobilier cerrahi uzmanlık alanlarıdır. 2011 yılından itibaren halen Okan Üniversitesi ve Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.