Türkiye’nin En İyi Jinekoloji Doktorları (Kadın Hastalıkları)

Türkiye’nin En iyi Jinekoloji uzmanları, Jinekoloji Profesörleri, Türkiye’nin en iyi Jinekologları, Ürojinekoloji, Üreme Sağlığı, Pediatrik – Ergen Jinekolojisi, Jinekolojik Kanserler, Yüksek Riskli Gebeliklerin Takibi, Cinsel Fonksiyon Bozuklukları, Menapoz, Jinekolojik operasyonlar İçin En İyi En Tecrübeli En Başarılı Doktorlar

Türkiye’nin En İyi Jinekoloji Doktorları

Jinekoloji doktorlarımız Sadece Türkiye’değil Tüm dünyadan talep görmekte. Özellikle Türkiye’de çok başarılı ve işinde son derece tecrübeli Jinekoloji doktorları bulunmakta. En iyi Jinekoloji doktorları dediğinizde artık sadece İstanbul Ankara ve İzmir değil bir çok ilde son derece başarılı Jinekoloji doktorları bulunuyor. Fakat tabi ki Türkiye’nin en iyi Jinekoloji doktorları İstanbul’da diyebiliriz.

Jinekoloji kadın hastalıkları, kadınların üreme organları, kadın hastalıkları ve doğum uzmanlık alanı tıpta jinekoloji olarak ifade edilmektedir. Tıp biliminde jinekoloji, rahim, rahim ağzı, vulva, vajina, tüpler gibi kadınların üreme organları dahil olmak üzere her türlü kadınsal hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde görev almaktadır. Jinekolojinin Obstetrik kısmında ise gebelik takibi ve gebelik sorunlarının giderilmesi ile ilgili takipler yapılmaktadır. Kadınlarda kısırlık ile ilgili problemlerin araştırılması ve ortaya çıkarılmasında da bu bölüm devreye girmektedir. Kısırlık sebebinin teşhisi, rahim filminin çekilmesi, aşılama ve yumurta takibi, tüp bebek uygulamasının profesyonel olarak yapılması gibi aşamalar da yine bu alan girmektedir.

Jinekoloji kadın hastalıkları ve hamilelik dışında ürojinekoloji, üreme sağlığı, pediatrik – ergen jinekolojisi, jinekolojik kanserler, yüksek riskli gebeliklerin takibi, cinsel fonksiyon bozuklukları, menapoz, jinekolojik operasyonlar gibi birçok konuda hizmet sunan bir tıp alanıdır. Kadınlarda cinsel fonksiyon bozuklukları, adet dönemi hastalıkları, kısırlık, dış genital organlar, gebelik takibi, düşük, rahim hastalıkları, yumurtalık problemleri, doğum kontrol yöntemleri, plasenta rahatsızlıkları, doğum problemleri konusunda görev almaktadır.  Ayrıca vajinal problemler, kist ve miyom operasyonları, normal ve sezaryen doğum gibi pek çok kadın hastalığı ile gebelik sürecinin takibinin yapılması gibi alanlarda kadınların yanında yer almaktadır. Bütün bunları teşhis ve tedavisi Jinekolojinin alanına girmektedir.

Jinekoloji (Kadın Hastalıkları ve Doğum) Hangi Hastalıklara Bakmaktadır?

Kadınlarla ilgili birçok rahatsızlık için Jinekolojiye gidilmektedir. Bu tıp alanının sunduğu hizmetler sayesinde kadınlara özel hastalıklar tedavi edilmektedir.  Jinekolojinin ilgilendiği ve tedavisini yaptığı hastalıklar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Her türlü kadın hastalıkları (Jinekoloji)
  • Ultrasonografik incelemeler
  • Periyodik jinekolojik muayeneler
  • Meme hastalıkları
  • Kişiye özel aile planlaması yöntemleri (Rahim içi araç uygulaması, doğum kontrol hapı, sterilizasyon girişimleri)
  • Kanser taramaları (ultrason, kan tahlilleri, smear testi, HPV testi )
  • Hormonal bozuklukların tanı ve tedavisi
  • Evlilik öncesi jinekolojik muayene

Bütün bu hastalıkların tanısı ve tedavisi Jinekolojinin alanına girmektedir. Kadınların sağlıklı bir yaşama sahip olmalarında tıbbın bu alanı devreye girmektedir. Jinekoloji sayesinde tüm hastalıkların tedavisi ve tedavi sonrası takipleri yapılmaktadır.

Türkiye’nin En İyi Jinekoloji Prof. Doktorları Listesi

Prof. Dr. Semra Kahraman

1981 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi.  1983-1989 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık Eğitimini tamamlamıştır. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Doçentliğini tamamladı. 2004 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Profesör oldu. 1991-1992 yıllarında Norveç’te University Hospital İnfertılıty  Clınıc’te çalıştı. 1993 – 2000 yılları arasında Ankara’da Özel Sevgi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanlığı yaptı. 1996 – 1997 yıllarında Belçika’da Schoysman İnfertılıty  Management Foundation Van Helmont Hospıtal’da görev yaptı.

1996- 1997 yılları arasında ABD New York Weill Cornell’s Center For Reproductive Medicine’de bulundu. Yine aynı yıllarda ABD’de Chicago Reproductive Genetic Institute’de bulundu. Özel ilgi alanı Üreme Genetiği Androlojisidir.  2000 yılında İstanbul’da Memorial Şişli Hastanesi’nde Tüp Bebek Merkezi Başkanı olarak başlamıştır. Halen Memorial Şişli Hastanesi’nde görevine devam etmektedir.

Prof. Dr. Fatih Durmuşoğlu

1981 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. Uzmanlık eğitimini Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Hastalıkları ve Doğum Eğitim Hastanesi’nde tamamlamıştır. 1987-1989 yılları arasında Johns Hopkins Universitesi Jinekoloji ve Obstetrik Departmanı, Üreme Endokrinoloji ve İnfertilite  bölümünde ‘Post doc fellowship’ yapmıştır. 1992 yılında Doçent, 1999 yılında Profesör unvanını kazanmıştır. 1989-2011 yılları arasında Marmara Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı öğretim üyesi olarak görev yaptı.

1992- 2011 yılları arasında Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Bilim Dalı Kurucu Başkanı olmuştur. 2005-2011 yılları arasında Marmara Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı olmuştur. 2002-2004 yılları arasında Türk Aile Planlaması Derneği Merkez yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. Sonrasında mesleki kariyerine Hisar Hospital Intercontinental Kadın Hastalıkları ve Doğum ve Tüp Bebek Bölüm Başkanı olarak devam etmektedir.

İlgi alanları İnfertilite, Menopoz,Menstruel Bozukluklar, Polikistik Over Hastalığı, Hormonal Bozukluklar, Endometriozisdir.

Prof. Dr. Macit Arvas

1974 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girmiş ve 1980 yılında mezun olmuştur. 1980 -1985 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Uzmanlık Eğitimini tamamlamış ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Asistanlığı yapmıştır. 1985 -1987 yılları arasında Pratisyen Doktor olarak Kars Sarıkamış Askeri Hastanesi’nde görev yapmıştır. 1987 -1988 yılları arasında Uzman Doktor olarak Bakırköy Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır.

1988 -2019 yılları arasında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Prof. Dr. olarak görev yapmıştır. Aynı üniversitede Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalı Başkanlığı yapmıştır. 1990 -1991 yılları arasında İngiltere’de London Hospital ve Royal Marsden Hospital’da çalışmıştır. 2019 -Halen Prof. Dr. olarak Amerikan Hastanesi’nde göreve başlamış ve burada devam etmektedir. Başlıca klinik ilgi alanları arasında Jinekolojik kanserler, Human Papillomavirus Virüsü (HPV)dür.

Prof. Dr. Teksen Çamlıbel

1974 İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi birincilikle bitirmiştir. 1974- 1979 yılları arasında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlık Eğitimini tamamladı.  1979- 1983 yılları arasında Albany Medical College of New York Onkoloji Uzmanlık Eğitimini tamamladı ve Öğretim Üyesi olarak burada çalıştı.  1985 -1988 yılları arasında Marmara Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Kurucularındandır.  1989 Jinemed Hastanesi ve Jinemed Tüp Bebek Merkezleri Kurucularındandır. 1989- 1998 yılları arasında International Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Kurucularındandır.

1998 -2002 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi Tıp Fakültesi Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi’nde görev yapmıştır. 2000 yılında Kalamış Tıp ve Tüp Bebek Merkezi’ni kurmuştur. 2006 yılında Jinemed, Bursa Bahar Hastanesi Kurucularındandır. 2010 yılında Jinemed, Bakü Medical Plaza Hastanesi,  2011 yılında Jinemed, Basra Almanar Kurucularındandır. 2003 yılında Amerikan Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde çalışmaya başladı ve halen devam etmektedir.

Türkiye’nin ilk özel tüp bebek merkezini kurmuştur.  AyrıcaTürkiye’nin ilk tüp bebeğini dünyaya getiren doktordur. 1989’da kurduğu Jinemed Tüp Bebek Merkezi, ICSI teknolojisinin ilk uygulayıcılarından olmasının yanı sıra, laparoskopik ameliyatlar ve kanser ameliyatları konusunda da dünyadaki gelişmelerin Türkiye’deki ilk uygulayıcılarından biridir. Kosova, Saraybosna ve Erbil’de tüp bebek merkezleri kurdu.

Prof. Dr. Ahmet Göçmen

1988 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1989-1993 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi (Kadın Hastalıkları Doğum Tıpta Uzmanlık Eğitimi),   Uzmanlık Eğitimini tamamladı. 1993-1994 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Perinatoloji Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1995-1999 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Endoskopik Cerrahi Ve İnfertilite Sorumlu Öğretim Üyesi olarak çalıştı.

1997-1999 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Doç. Dr. olarak görev yapmıştır. 1993-1997 yılları arasında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Yrd. Doç. Dr. olarak görev yapmıştır. 1999-2002 yılları arasında Kayseri Doğumevi Baş Hekimi olmuştur. 2003-2005 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Araştırma Hastanesi Baş Hekimi olmuştur. 2002-2005 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Profesör olmuş ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Başkanlığı yapmıştır. 2010 yılında Mayo Clınıc Arizona, Jinekolojik Onkoloji Bölümünde Robotic Cerrahi Misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu.

2011 yılında Sağlık Bakanlığı Jinekolojik Onkoloji Yan Dal Uzmanlığı, 2005-2016 yılları arasında Ümraniye EAH Kadın Hastalıkları Doğum Kliniği’nde Klinik Şefi olarak çalıştı. 2012-2016 yılları arasında Medeniyet Üniversitesi Kadın Hastalıkları Doğum ABD Başkanı,  2016-2017 yılları arasında Emsey Hastanesi Kadın Hastalıları ve Doğum Bölümü’nde, 2017-2021 yılları arasında Şişli Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünde çalıştı. Mesleki hayatına burada devam etmektedir.

Prof. Dr. Rukset Attar

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlığını tamamladı. 2004 İstanbul Üniversitesi DETAE Moleküler Tıp Anabilim Dalı’nda doktorasını yapara doçent oldu. 2017 yılında Yeditepe Üniversitesi’nde profesör oldu. ABD Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Reprodüktif Endokrinoloji Bölümü Araştırma Görevlisi olarak bulundu. Tekel Genel Müdürlüğü Sağlık Merkezi Başhekimi oldu. Halen Yeditepe Üniversitesi’nde Baş hekim yardımcı ve kadın doğum uzmanı olarak görev yapmaktadır.

Türk Jinekoloji Derneği, Moleküler Tıp Derneği Kök hücre ve Gen Tedavisi Derneği, Kadıköy Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği üyesidir. İlgi alanları arasında Tüp Bebek, Adet Düzensizliği, Gebelik ve Gebelik Takibi, Minimal İnvazif Jinekoloji, Üreme Endokrinolojisi, Histereskopi, Laparoskopi, Polip Operasyonları, Over Kist Ameliyatları, Miyom Ameliyatları, Rahim Ağzı Yetmezliği, Tekrarlayan, Gebelik Kayıpları, Kısırlık, Ürojinekoloji Operasyonu bulunuyor.

Prof. Dr. Levent Tütüncü

1990 yılında GATA Tıp Fakültesini bitirdi. 1993-1997 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde uzmanlığını yaptı. 1991-1993 yılları arasında 48 Bayburt Piyade Tug. Kom Yrd. Revir Baştabibi olarak görev yapmıştır. 1993-1997 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde, Tıpta Uzmanlık Eğitimini tamamlamıştır. 1997-2000 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Uzman Doktor olarak çalışmıştır.

2000-2001 yılında ABD’de University of Pennsylvania, School of Medicine, Philadelphia, Pennsylvania’da bulundu. 2001-2006 yılları arasında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Yrd. Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2006 -2013 yılları arsında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde Doç. Dr. olarak çalışmıştır. Levent Tütüncü uluslararası ve ulusal dergilerde çeşitli yayınları bulunmaktadır. Halen Okan Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabili Dalı’nda görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Erkut Attar

1986 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. 1991 yılında Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde uzmanlığını tamamlamıştır. 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde doçentliğini 2006 yılında ise profesörlüğünü tamamlamıştır. 1985 yılında House Officer: United Kingdom, Scotland, Aberdeen Woodend General Hospital ve Aberdeen Royal Infirmary’de bulunmuştur. 1987 yılında Onursal Araştırma Görevlisi: İskoçya, Aberdeen Üniversitesi Patoloji Bölümü’nde görev yapmıştır. 1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri, University of Connecticut Health Center’da araştırma görevlisi olarak bulunmuştur.

İlgi alanları arasında Kısırlık, İn Vİtro Fertilizasyon, Pelvik Ağrısı, Endometriozis, Tüp Bebek, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Adet Düzensizliği, Gebelik ve Gebelik Takibi, Minimal İnvazif Jinekoloji, Üreme Endokrinolojisi bulunmaktadır. Halen Yeditepe Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Hakan Kozinoğlu

1980 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Uzmanlığını da bu üniversitede tamamladı. 1986 yılında Kıbrıs Girne Askeri Hastanesinde askerlik görevini yaptı. 1991 yılında İsrail Telaviv’de bulunan Assaf Harofe Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde Kısırlık tedavisi diplomasını almıştır.  2000 -2005 Ankara Güven Hastanesi Tüp Bebek Merkez Müdürü olarak çalıştı. 2005-2008 RenTip Tüp Bebek Bursa Tüp Bebek Merkezi Müdürü olarak çalışmıştır.  2009 Trabzon Clinart Tüp Bebek Merkezi Tüp Bebek Danışmanı olarak çalıştı. 2010 yılında İstanbul Tüp Bebek Direktörü German Hospital’da çalıştı.

2011-2018  ART Medical Center’da temel çalışma, Kıbrıs Lefkoşa Tüp Bebek, Erbil Anadolu Tüp Bebek (Kuzey Irak), Chachava Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Tiflis Gürcistan, Jinemed BH Sarajevo Bosna, Royal Bahrain Hastanesi’nde danışman olarak görev yaptı. 2018-2019 İzmir Medical Park Hastanesi Tüp bebek kliniğinde tüp bebek kliniğinde konsültan fertilite uzmanı olarak görev yaptı. Ağustos 2020’den beri Kosova Priştine’deki American Clinic IVF biriminin direktörü olarak kendi kliniğinde çalışmaya başlamıştır. Halen American Clinic IVF’de çalışmaktadır.

Prof. Dr. Selman Laçin

1988 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur.  1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde uzmanlığını tamamlamıştır. 1991-1996 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Görevlisi olarak, 1996 yılında ise aynı üniversitede uzman olarak çalışmıştır. 1996-2002 yılları arasında  Celal Bayar Üniversitesi Yar.Doç. Dr. olarak çalıştı. 2002-2004 yılları arsında ise aynı üniversitede Doç. Dr. olarak görev yaptı. 2004-2007 yılları arasında İstanbul Memorial Hastanesi’nde görev yaptı. 2007-2008 yıllarında Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde çalışmıştır.  2008 Medicana International İstanbul Hastanesi, Tüp Bebek Merkezi Başkanı olarak çalışmaya başlamıştır. Halen bu hastanede görev yapmaktadır.

Yurtdışı tecrübelerinde ise İsveç Karolinska Enstitüsü, OB / GYN Bölümü, İsrail Tel-Aviv Üniversitesi, IVF Merkezi ve IVF Merkezi Tulane Askeri Tıp Akademisi’nde farklı dönemlerde çalışmıştır. Uzmanlık alanları Endoskopik Cerrahi, İnfertilite, Tüp bebek olarak bilinmektedir.

Prof. Dr. Ramazan Mercan

1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda uzmanlığını tamamlamıştır. 1996 – 1997 yılları arasında The Howard and Georgeanna Jones Institute for Women Health Center’da araştırmacı olarak bulunmuştur. 1995 -1997 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. 1997 yılında Amerikan Hastanesi, Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi’nde çalışmaya başlamıştır. Halen Amerikan Hastanesi’nde görevine devam etmektedir.

Uluslararası dergilerde 40 ve yurtiçi dergilerde 35 çalışması yayımlandı. Başlıca klinik ilgi alanları arasında Laparoskopik ve histeroskopik cerrahi, Tüp bebek tedavisi, Üreme endokrinolojisi, Normal gebelik takibi alanları bulunmaktadır.

Prof. Dr. Aydın Arıcı

Prof Dr. Aydın Arıcı, 1973 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1982 yılında Columbia Üniversitesi’nde kadın doğum alanında uzmanlığını yapmak için Amerika’ya gitmiştir. Uzmanlığını tamamladıktan sonra Türkiye’ye iki yıllığına tecrübe için dönmüştür. Bu iki yılın sonunda Columbia Üniversitesi’nin yoğun istekleri nedeni ile Amerika’ya geri dönmüştür. Aydın Arıcı daha sonra üst ihtisas için Dallas’a gitti. Amerika çapında bin kadın doğum uzmanının katıldığı yeterlilik sınavında da en yüksek puanı alarak birinci olmayı başarmıştır. 1992 yılında Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. Halen Yale Üniversitesi Kadın Doğum dalında Reproductive Endocrinology (Üreme Endokrini) bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır.

Amerika’da 15 aktif derneğe üyeliği dışında, 1996’tan beri 20’ye yakın kendi dalında Amerikan Milli Sağlık Enstitüsü dahil bir çok önemli kuruluşlardan başarı ödülleri almıştır.  Prof. Arıcı Yale Üniversitesi’nde 70’den fazla Türk doktorunun da eğitim görmesini sağlamıştır. Aydın Arıcı Kocaeli Özel Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi bünyesinde çalışmaya devam etmektedir.

Prof. Dr. Ali Gedikbaşı

1996 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. ,2000 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında ve  İstanbul Zeynep Kâmil EAH’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum  uzmanlığını tamamlamıştır. 2002-2011 yılları arasında İstanbul Bakırköy Doğumevi’ nde kadın doğum uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır. 2012 yılında doçentlik sınavını, 2013 yılında da Sağlık Bakanlığı’ nın açtığı sınavı vererek klinik eğitim görevlisi (klinik şef) unvanları kazanmıştır.  İstanbul Kanuni Sultan Süleyman EAH’nde 2020 yılına kadar Kadın Doğum Kliniği Sorumluluğu (2014-2015), Perinatoloji Kliniği Sorumluluğu (2017-2018) ve Başhekimlik (2015-2017) gibi farklı idari görevlerde bulunmuştur.

Yurtdışında çok sayıda ülkede alanında çalışmalara ve eğitimlere katılmıştır.  Kadın Doğum Profesörlüğü (2020-2022), İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Medical Park ve İstinye Üniversitesi Bahçeşehir Liv Hospital çalıştığı kurumlar arasında yer almaktadır. Halen özel muayenehanesinde hastalarına bakmaktadır.

Prof. Dr. Eray Çalışkan

1996 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni İngilizce olarak bitirdi.  2002 yılında Ankara Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlığını tamamlamıştır. 2002-2004 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde uzman olarak, 2004-2009 yılları arasında da aynı üniversitede yardımcı doçent ve 2009-2015 yılları arasında da doçent olarak çalışmıştır. 2019 yılından sonra Okan Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum /Perinatoloji Bölümünde göreve başlamıştır. Halen Okan Üniversitesi’nde görevine devam etmektedir.

Pelvik Ağrı, Kadın cinselliği sorunları, Fibroidler, Fistüller, Aşılar ve enjeksiyonlar, Yumurtalık kistleri, Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, İdrar yolu enfeksiyonları, Vajinal mantar enfeksiyonları, Uterin, vajinal ve vulvar bozuklukların tedavisinde uzmanlaşmıştır. Avrupa İnsan Üreme ve Embriyoloji Derneği, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türk-Alman Jinekoloji Derneği, Türk Üreme Tıbbı Derneği, Anne-Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği ve Avrupa Kontrasepsiyon Derneği üyesidir.

Doç. Dr. Ayla Aktulay

1988 Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. 1995 yılında Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uzmanlığını tamamladı. 1995 -1996 yıllarında Şentepe 10 No’lu Aile Çocuk Sağlığı Merkezinde çalıştı. 1996 -2016 yılları arasında Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. 2017 yılında Medicana International Ankara Hastanesi’nde çalışmaya başladı. Halen Medicana International Ankara Hastanesi’nde çalışmaya devam etmektedir.

Doç. Dr. Ayla Aktulay ‘ın tedavi listesinde IVF, İntrasitoplazmik Sperm Enjeksiyon Prosedürü ICSI, IUI – Rahim İçi Tohumlama, Yumurtlama İndüksiyon Prosedürü bulunmaktadır. Ayrıca doktorun ilgi alanları arasında Genital Enflamasyon, Rahim Hastalıkları, Kısırlık, Rahim, Rahim Ağzı Kanseri Rahim Miyomları, Çocuk Jinekolojik Hastalıkları, Ozon Tedavisi, Anne Sütü Azlığı,  Kadın İşeme Bozukluğu, HIV bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.