Türkiye’nin En İyi Ortopedi Profesör Doktorları Listesi 2024

En iyi Ortopedi doktorları, Ortopedi için en iyi Profesör, Boy uzatma için en iyi ortopedi doktoru, Diz ağrıları için en iyi doktor, kalça çıkığı için en iyi doktorlar, Çocuklarda düz taban ve yan basma tedavisi için en iyi doktorlar

Türkiye’nin En İyi Ortopedi Profesör Doktorları

Ortopedi dalı aslında çok geniş bir çok hastalığı barındırmakta. Özellikle son dönemde bağlarda yırtık, Kol Bacak Ağrıları,  Kırık Kemik , Eklem ağrıları gibi bir çok hastalığa Ortopedi bölümü bakmakta. Türkiye ortopedi doktorları açısından çok şanslı bir Ülke. Türkiye’nin en iyi en başarılı ve en çok tercih edilen ortopedi profesörleri konusunu yazarken karşımıza aslında sadece Türkiye’nin değil Dünyanın en iyi ortopedi uzmanlarının Türkiye’de olduğu gerçeğini gördük.

Bir hastalık başımıza geldiğinde genellikle maddi imkanlarda varsa doktorunda en iyisine gitmek isteriz. Bu biraz maliyetli olsa da sonuçları gerçekten çok iyi oluyor. Sağlık her şeyden önemli. Tabi ki ülkemizde de sağlık en başta paraya bakmakta. Bir çok ortopedi profesörü özel hastanelerde bulunmakta.

İnsanın kas iskelet sistemi, bağlar, kemikler, tendonlar, eklemler ve kaslardan oluşur. Günlük hareket etkinliğinde en önemli pay kas iskelet sistemine düşer. Bundan dolayı zamanla çeşitli ağrılar yaşanabilir. Ortopedi, kas iskelet sisteminde meydana gelen rahatsızlıkları tedavi eden uzmanlık alanıdır. Ortopedi uzmanı veya ortopedi cerrahı, ortopedi alanında uzmanlaşmış doktorlardır. Kas iskelet sistemiyle alakalı hastalıkları tedavi edebilir ve gerekirse ameliyat yapabilirler.

Ortopedinin alanı çok geniştir. Bundan dolayı ortopedi cerrahları kendilerini belli ortopedi türlerinde uzmanlaştırır. Spor yaralanmaları, el veya ayak gibi ortopedi türleri bulunmaktadır. Kas ve iskelet sistemindeki ağrı ya da hareket sınırlanmasıyla ilgili sorun yaşayanlar ortopedi cerrahlarına başvurmaktadır. Kemiklerinde, bağlarında, eklemlerinde, kaslarında yaralanma veya ağrı, iskelette sık sık şişme yaşayanlar vakit kaybetmeden ortopedi uzmanına başvurulmalıdır. Ortopedi cerrahları yapacakları tedavi neticesinde hastanın yeniden belli hareketleri yapabilmesine yardımcı olurlar.

Ortopedi Cerrahı Hangi Hastalıklara Bakar?

Ortopedi cerrahları, ciddi yaralanmaların daha fazla ilerlemesini önleyici tedaviler uygular. Bundan dolayı sporcular mutlaka ortopedi cerrahına danışarak hareket ederler. Ortopedi cerrahının tedavi ettiği yaralanma ve sorunlar arasında şunlar vardır:

  • Bağlardaki yırtıklar
  • Tendonlardaki kırık veya yırtıklar
  • Alçı ile iyileşmesi mümkün olmayan kırık kemikler
  • Osteoporoz kaynaklı kalça ya da omurga kırıkları
  • Artrit
  • Bursan iltihabı
  • Eklem ve kronik kas ağrıları
  • İyi huylu tümörler
  • Kemikte başlayarak yayılma ihtimali olan sakomlar ( kanser tümörleri)
  • Başka bir yerden başlayarak kemiğe sıçrayan metastatik kanser tümörleri
  • Kemikleri zayıflatma özelliği bulunan multipl miyelom gibi kan kanserleri

Bir ortopedi cerrahına başvurmak için yaralanmaya gerek yoktur. Kronik ağrılar, hareket kayıpları, eklem ağrıları da ortopedi uzmanına danışılması gereken rahatsızlıklardır.

Bazen eskiden meydana gelen yaralanmalar yeni kas, eklem veya kemik ağrısına neden olabilir. Yaralanmalar zamanla değişerek daha çok acı çekilmesine neden olur. Bundan dolayı yaşanan yaralanmalar ihmal edilmeden ortopedi cerrahına gidilmelidir.

Kemiklerle ilgili kanser gibi uzun süreli hastalıklar ortopedi cerrahının gözetiminde ve takibinde olmalıdır.

Her kişinin tedavisi rahatsızlığına göre değişir. İlaç, fiziki tedavi veya ameliyat ortopedi cerrahlarının tedavi seçenekleri arasında yer alır. Ortopedi cerrahı, rahatsızlığı teşhis ederek uygulayacağı tedavi yöntemini belirlemek için bir dizi test ve tetkik isteyebilir. Test ve tetkik sonuçlarına göre tedavi için bir plan hazırlayarak hastayla birlikte vereceği kararla uygulamaya koyar.

Türkiye’nin En İyi Ortopedi Cerrahları Listesi

Türkiye’de bulunan en iyi ortopedi doktorlarını sizler için derledik. Aşağıdaki listemizi hem hasta yorumları hemde doktorların popülerliğine göre oluşturduk. Sıralama geneldir. Listedeki tüm ortopedi cerrrahları işinin ehli ve kendinizi güvenle teslim edebileceğiniz tecrübeye sahiptir.

Prof. Dr. Abdullah EREN

Tıp eğitimi için 1971 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. 1978 yılında tıp fakültesini bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. Ardından Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimine başladı. 1983 yılında uzmanlığını bitirdi. Askerliğini tamamladıktan sonra Rize ilinde 7 yıl Ortopedi ve travmatoloji uzmanı olarak hizmet verdi. Göztepe Eğitim Hastanesi’nde baş asistan olarak görev yaptı. 1992 yılında klinik şef yardımcısı görevini yerine getirdi.

2006 yılında Göztepe Eğitim Hastanesi’nde doçent unvanını aldı. 2010 yılında klinik şefi oldu. 2011 yılında hastanedeki görevinden ayrıldı. Aynı yıl İstanbul Florence Nightingale Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı. 2013 yılında profesör unvanını aldı. Yetişkin Kalça Cerrahisi, Çocuk Ortopedi, İlizarov Cerrahisi, Çocuk Travması, Perthes uzmanlık alanlarıdır. 100’den fazla yetişkin kalça displazisi, 1000’den fazla pediatrik kalça ameliyatı yapan Prof. Dr. Abdullah Eren halen İstanbul  Florence Nightingale Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Prf. Dr. Ahmet Turan Aydın

1969 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladığı eğitimini 1976 yılında bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. Uzmanlık eğitimine 1976 yılında Ege Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji alanında başladı. 1980 yılında uzmanlık eğitimini bitirerek Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı oldu. 1985 ile 1995 yılları arasında doçent olarak görev yaptı. 1995 yılında profesör unvanını aldı.  1995 ile 1997 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı olarak görev yaptı. 1983 ile 2010 yılları arasında Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde hizmet verdi. Spor travması, ortopedik onkoloji ve ortopedik travma konularında uzmandır.

Çok sayıda ayak ve ayak bileği, diz ve ayak bileği, diz ve kalça protezi ameliyatları yapmıştır. İtalya Institute of Rizzoli’de 1980, 1981, 1991, 2008 yıllarında, İngiltere Oxford The Nuffield Orthopaedic Center’da 1988 yılında, Almanya Krankenhaus für Sporverletz’da 1989 yılında çeşitli eğitim ve konferanslara katıldı. Halen Antalya Memorıal Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Mahmut Berkman

1949 yılına dünyaya geldi. Ortaöğretimini Işık Lisesi’nde yaptı. 1975 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirerek tıp doktoru oldu. 1980 yılında uzmanlık eğitimini bitirerek Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı oldu. 1986 yılında Londra’daki Middle Sex Hospital’da görev yaptı. 1987 yılında doçent unvanını aldı. 1989 yılında Cleveland Clinic’te hizmet verdi. 1993 yılında profesör unvanını aldı. Prof. Dr. Mahmut Berkman’ın ulusal ve uluslararası çok sayıda makalesi ve yayını vardır. Karpal tünel sendromu, fibromiyalji, osteoartrit, kalça kırığı, yırtık menisküs, sırt ve boyun ağrısı, bursit ve Osteoporoz uzmanlık alanlarıdır. 1994 yılından beri halen Amerikan Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü başkan yardımcısı olarak hizmet vermektedir.

Dr. Tuncay Centel

1953 yılında Tunceli’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğretimini İstanbul’da tamamladı. 1973 yılında Alman Lisesi’nden mezun olup hemen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1979 yılında mezun olarak tıp doktoru oldu. 1979 ile 1981 yıllarında askerliğini tamamladı. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’nda uzmanlığına başladı. 1985 yılında Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı oldu. 1985 – 1987 yıllarında Kars’ta mecburi hizmetini yaptı.

1987 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’nda başasistan olarak görev yaptı. 1991’de doçent, 1997 yılında profesör oldu. Gelişimsel kalça displazisi, İyi huylu kemik ve yumuşak doku tümörleri, İskelet sistemi doğumsal anomalileri, Çarpık ayak ve diğer ayak anomalileri ve Çocukluk çağı kalça sorunları uzmanlık alanlarıdır. Halen Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Dr. Kayhan Turan

1985 yılında Eskişehir Lisesinden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. 1992 yılında mezun olarak tıp doktoru unvanını aldı. Uzmanlık eğitimini 1994 ile 1998 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. 1997 yılında yurtdışına çıkarak Chicago’daki Northwestern University Orthopedic Surgery’da spor hekimliği eğitimi aldı. 2002 yılında Northwestern University Orthopedic Surgery’da misafir araştırmacı olarak bulundu.

2004 yılında Almanya Mainz’de Jakob Grevenstein MD. Orthopedic Surgery’de, 2012, 2013, 2014 yıllarında Sacramento ve Minneapollis Dr. Stephen Howell MD. Orthopedic Surgery’de misafir araştırmacı olarak görev yaptı. 2016 ve 2018’de Robotic Knee Replacement Surgery Certification’a katıldı. Prof. Dr. Kayhan Turan, Türkiye’deki ilk robotik tam diz ameliyatını yapan doktordur. 2000’den fazla ameliyat yapmış olup halen Atlas Üniversitesi’nde görev yapmaktadır.

Dr. Bülent Aksoy

1985 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olarak tıp doktoru oldu. Şişli Etfal Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini 1992 yılında tamamladı. Vakıf Gureba Hastanesi’nde kıdemli asistan olarak çalıştı. International Hospital’de başhekim yardımcısı olarak görev yaptı. Memorial Hastaneleri Grubu ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde profesör olarak hizmet verdi. 30 yılı aşan tecrübesiyle ulusal pek çok yayında makale ve yazıları yayınlandı. Eklem ağrısı, kırıklar, donmuş omuz, menisküs yaralanmaları, bağ rekonstrüksiyonu ve artrit uzmanlık alanına girmektedir. Türkiye’nin önemli hastanelerinde çalışmış olan Prof. Dr. Bülent Aksoy halen Amerikan Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Dr. Melih GÜVEN

1975 yılında Denizli’de doğdu. İlk ve ortaöğretimini İzmir’de tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi. 1998 yılında mezun oldu. 1999 yılında S.B. İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlığına başladı. 2004 yılında Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı oldu. Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 2010 yılında doçent unvanını aldı. 2016 yılında Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden profesörlük unvanını aldı.

17 ulusal, 57 uluslararası dergide yayınları bulunmaktadır. Yurtdışındaki toplantılarda 22 adet bildirisi bulunuyor. Yurtiçi toplantılarında 58 bildirisi yayınlandı. 696 kez atıf yapıldı. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Eğitim Konseyi Board sertifikasını 2004’te, Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Cemiyeti Board sertifikasını 2008’de aldı. 8 tane bilimsel yayın ödülü, 1 tane uluslararası düzeyde patentli ürünü var. Günümüzde Ataşehir Florence Nightingale Hastanesi’nde hizmet vermektedir.

Dr. Necdet Serdar Necmioğlu

1974 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine başlayarak 1981 yılında bitirdi. Uzmanlık eğitimi için 1982 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’nda başladı. 1986 yılında eğitimini bitirerek Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı oldu. 1995 yılında doçent, 2004 yılında profesör oldu. Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği ve Dünya Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği üyelikleri vardır.

1998 yılında Almanya’da ST Vincesz Hospital’de diz ve omuz artroskopisi, 1993’te Amerika’da The Center For Hip And Knee Surgery’da Total Eklem artroskopisi eğitimlerine katıldı. Ankara GATA’da Mikro- Cerrahi Kursu’nda eğitimler aldı. Diz ve Kalça Protez, Travma Cerrahisi, Artroplasti ve Omurga Cerrahisi uzmanlık alanlarıdır. Halen Özel Batı Hastanesi’nde görev yapmaktadır.

Dr. Şenol AKMAN

1964 yılında İstanbul’da doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’den mezun oldu. 1988 yılında İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlığına başladı. 1994 yılında uzmanlığını aldı. 1994 ile 1999 yıllarında Fatih Sultan Mehmet Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak çalıştı. Aynı yıllarda yarı zamanlı olarak Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde görev yaptı.

1999 ile 2000 yıllarında VKV Amerikan Hastanesi’nde, 2000 ile 2010 yıllarında Şişli Etfal Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde şef yardımcılığı olarak çalıştı. 2003 yılında doçent unvanını, 2010 yılında profesörlük unvanını aldı. 2001 ile 2012 yıllarında Beşiktaş Spor Kulübü’nde Ortopedi Konsültanlığı ve Spor Hekimliği olarak görev yaptı. Omuz dirsek cerrahisi, artroplasti ve spor cerrahisi uzmanlık alanlarıdır. Halen Medipol Üniversitesi Hastanesi’nde hizmet vermektedir.

Dr. Ufuk ÖZKAYA

1981 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başladı. 1987 yılında tıp doktoru olarak mezun oldu. Uzmanlık eğitimini 1989 ile 1994 yılları arasında Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda yaptı. Uluslararası ve ulusal dergilerde 41 makalesi yayınlandı. Uluslararası kongrelerde 56 bildirisi var. 2 tane kitap çevirisi, 2 dergide editoryal board üyeliği bulunuyor.

AO Travma kurslarında 2 uluslararası ve 16 ulusal görevi, TOTBID kurslarında 3 uluslararası ve 16 ulusal, TOTDER kurslarında 16 görev yaptı. AO Travma Türkiye, TOTDER ve TOTBID derneklerinde üyelikleri bulunuyor. Kalça değişimi, Asetabular Fiksasyon, Birmingham Hip Yenileme BHR, Bilgisayar Navigasyonu ile Kalça Protezi gibi tedaviler uygulamaktadır. Halen İstanbul Memorial Hastaneler Grubu’nda görev yapmaktadır.

Dr. Muhammet Salih

1995 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olarak tıp doktoru oldu. Uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dal’ında yaptı. 2007 yılında eğitimini tamamlayarak uzmanlığını aldı. Ortopedik Cerrahi Robotik Cerrahi Derneği, Türk Tabipler Birliği, Türkiye Ortopedi ve Travmatoloji Derneği’ne üyedir. Uzmanlık alanları omuz cerrahisi, Lomber Disk Hernisi, Kemik İltihabı, Halluks ampütasyonu, Lomber spinal füzyon ve Coxarthrosis’tir. Ulusal ve uluslararası pek çok dergide makalesi yayınlandı.

1997 – 1998’de Özel Kadıköy Vatan Hastanesi, 1998 – 2001 Kadıköy Özel Eşrefoğlu Polikliniği, 2001- 2002 Sağlık Bakanlığı Pendik Sağlık Grup Başkanlığı, 2008 – 2009 Mardin Devlet Hastanesinde hizmet verdi. 2009’da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji’de başasistanlık yaptı. 2009 yılından itibaren halen Özel İstanbul Medicine Hospital Hastanesi’nde görev yapıyor.

Dr. Ahmet Doğan

1993 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirerek tıp doktoru unvanını aldı. Uzmanlık eğitimini 2001 yılında İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aldı. Diz, kalça, omuz protez cerrahisi, Pediatrik Ortopedi, İlizarov Cerrahisi, Deformite Cerrahisi, Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi, Travma Cerrahisi uzmanlık alanlarıdır.

Erzincan Devlet Hastanesi, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Fethiye Hastanesi, Medical Park Bahçelievler Hastanesi, Kolan Uluslararası Hastanesi’nde görev yaptı. Op. Dr. Ahmet Doğan günümüzde halen İstanbul Medicana Hastanesi’nde hizmet vermektedir.

Dr. Yusuf Pirinçci

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden tıp doktoru unvanını alarak mezun oldu. Uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda yaptı. 2002 yılında mezun olarak Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı oldu. Uluslararası ve ulusal çok sayıda dergide makaleleri yayınlandı. Ortopedik Cerrahi Robotik Cerrahi Derneği, Türkiye Ortopedi ve Travmatoloji Derneği ile Türk Tabipler Birliği’ne üyeliği bulunmaktadır.

Uzmanlık alanları, Halluks Valgus, düztabanlık, Clubfoot gibi Ayak ve Ayak Bileği Cerrahisi, Osteoklasis, Artroskopik tokat onarımı, Mikrodiskektomi, kamburluk, çocuk felci, kemik erimesi, Ayak ampütasyonu, ayak bileği, diz, kalça, omuz, ayak protezi cerrahisidir. Prof. Dr. Yusuf Pirinçci halen İstanbul Medicine Hospital’de hizmet vermektedir.

Dr. Ayhan Kılıç

1990 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. S.B. Taksim Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda uzmanlık eğitimini aldı. 1995 yılında uzmanlığını bitirerek uzman oldu. 2012 yılında Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi’nde doçentlik unvanını aldı. Türk Tabipler Birliği, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği, Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği, Türk El Cerrahisi ve Rekonstruktif Mikrocerrahi Derneği, Acil El Cerrahisi ve Mikrocerrahi Derneği, Rekonstruktif Mikrocerrahi Derneği’ne üyedir.

1995’te Amerikan Bristol Hastanesi, 1995- 1998 Bilecik Devlet Hastanesi, 1998- 2001’de Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2001 – 2003 yıllarında Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yaptı. 2009 yılında Amerika’daki Colorado Üniversitesi Denver Health Center’da travma üzerine eğitim aldı. 2009 – 2011 yıllarında Amerika’daki Columbia Üniversitesi Presbyterian Hospital El Cerrahisi Kliniği’nde el cerrahisi eğitimi aldı. Halen Acıbadem Taksim Hastanesi’nde görev yapıyor.

Dr. Yılmaz Tomak

Prof. Dr. Yılmaz Tomak, 1989 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden tıp doktoru unvanı ile mezun oldu. Uzmanlık eğitimini Ondokuz Mayıs Hastanesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı’nda 1997 yılında tamamladı. 1998 yılında yardımcı doçentlik unvanını aldı. 2003 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör unvanını aldı.

Uluslararası dergilerde 28 makalesi yayınlandı. Türk Tabipleri Birliği ve Türk Ortopedi Derneği üyesidir. Deformitelerin Düzeltilmesi, travma, ortopedi, spor hekimliği, Artroplasti ve İlizarov Cerrahisi uzmanlık alanlarıdır. 25 yılı aşkındır Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı olarak sayısız işlem gerçekleştirmiştir. Prof. Dr. Yılmaz Tomak halen Samsun Medicana Uluslararası Hastanesinde hizmet vermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.