Tüyap’a En Kolay Nasıl Gidilir? Tüyap Nerede ? Otobüs ve Metrobüs Hatları

Türkiye’nin En Büyük Fuar Merkezi Tüyap… Tüyap’ En Hızlı ve En Rahat ve En Kolay Şekilde Nasıl Gidilir? Tüyap’a Metrobüs Otobüs ve Özel Araçla Nasıl Gidilir? Tüyap Ücretsiz Sefer Saatleri ve Kalkış Noktaları Nereler? Gibi Bir Çok Sorunuzun Cevabı Özel Haberimizde…

Türkiye’nin en büyük Fuar merkezlerinden biri olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi 1996 yılından beri Binlerce Fuarın gerçekleştirildiği bir adres. Tüyap İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde yer almaktadır. Bir çok ulaşım imkanı vardır. Büyük fuar zamanları ise ücretsiz Tüyap servisleri bulunmaktadır. Ayrıca Metrobüs ile ulaşım çok büyük kolaylık getirmiştir. Tüyap durağında indikten sonra sadece bir üst geçip Tüyap Kongre Merkezine Ulaşabilmektesiniz. Tüyap Fuar Merkezine gidecekseniz size tavsiyemiz ise kendi aracınız yada otobüs yolculuğu yerine kesinlikle Metrobüs ile ulaşımı seçmelisiniz. Fuar zamanları otopark sıkıntısı olabilmekte ayrıca güzergahta yoğun trafik olabilmektedir. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde en çok ziyaretçi akınıza uğrayan fuarlar ise kesinlikle Autoshow ve Kitap Fuarlarıdır.
tuyapa-nasil-giderim

Tüyap’a En Hızlı ve Trafiksiz Nasıl Gidilir?

tuyap-hizli-ulasim
Tüyap’a Özel Araçla Nasıl Gidilir?

Kesinlikle tavsiye etmediğimiz bir yöntemdir.  Tüyap E-5 üzerinde yer almaktadır. Edirne yönünde gitmeniz gerekmektedir. E-5 üzerinden Büyükçekmece istikametine giderken Gürpınar kavşağından girin ve 250 metre ileride sağınızda göreceksiniz. Tabi ki yoğun günlerde otopark sıkıntısı olmaktadır. Tem’den Tüyap’a ulaşmak isterseniz ise Edirne istikametinde ilerlemeniz gerekmekte. Avcılar Sapağından çıkarak E-5 karayolu bağlanmalısınız. Hadımköy Büyükçekmece yönünde ilerleyerek ulaşabilirsiniz.

Anadolu yakasından gelecekler için öncelikle 3. köprüyü tercih etmelidirler. 3. köprüyü kullanarak Tüyap’a gelmek isteyenler Mahmutbey sapağından çıkarak Tem yolundan Avcılar sapağından E-5 yoluna düşerek Tüyap’a ulaşabilirsiniz.

Navigasyon cihazları için TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi  yada  41.025722018487926, 28.623834108398455 koordinatlarını girerek ulaşabilirsiniz.

tuyap-metrobus-ile-nasil-gidilir
Tüyap’a Metrobüs İle Nasıl Gidilir?

Aslında Tüyap’a hızlı ve rahat bir şekilde ulaşmak istiyorsanız kesinlikle ilk tercihinizin metrobüs olması gerekiyor. Metrobüs ile hem trafiğe takılmazsınız hem park sorununuz olmaz ve çok hızlı bir şekilde Tüyap’a ulaşabilirsiniz. Hızlı dediğim ise söyle özel aracınızla zincirlikuyudan trafiksiz saatlerde 1 saat 20 dk gibi bir sürede . Trafik saatinde ise ortalama 2.5 saatte anca varabilirsiniz. Fakat Zincirlikuyu’dan Tüyap ortalama 45 DK sürmektedir.

Anadolu yakasından Tüyapa gelecekler için Metrobüs Hatlarından Söğütlüçeşme – Beylikdüzü hattını kullanabilirsiniz. Ortalama 1 saatlik bir yolculuktan sonra Tüyap’a ulaşabilirisiniz.

Avrupa yakasından Tüyap’a gidecekseniz ise Zincirlikuyu durağından Zincirlikuyu – Beylikdüzü hattını kullanabilirsiniz. Ayrıca aktarma olarak Cevizlibağ – Beylikdüzü hatlarıda mevcuttur. Sefer numaraları ise 34B ve 34 C dir.

 

tuyap-metrobus-ust-gecit
Tabi ki size ufak bir hatırlatma daha. Yoğun günler Metrobüs Tüyap durağından sonra Tüyap Fuar merkezine ulaşmanızı sağlayan üst geçit inanılmaz dolu olmaktadır. Bu nedenle hırsızlık vak’aları çok olmaktadır lütfen çok dikkat ediniz…

iett-otobus-ile-tuyapa-nasil-gidilir
İETT otobüsleri ile Tüyap’a Nasıl gidilir?

Tavsiye etmeksekte iett otobüsleri ile de Tüyap’a seferler bulunmaktadır.
Taksimden TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ne gelmek isteyenler için express hat bulunmaktadır. 145 T numaralı hat ile Migros Beylikdüzü durağında inerek ulaşabilrisiniz. Ayrıca 303,304 ,400,401,402,404 ,408 hatlı iett otobüsleri ile de ulaşım mümkündür. Bu hatlarda aynı şekilde Migros durağından geçmektedir.

deniz-otobusu-ile-tuyapa-nasil-gidiliir
Deniz Otübüsü İle Tüyap’a Nasıl Gelinir?

Aslında çok tercih edilmesede kıyı bölgelerde yaşıyorsanız ve Bakirköy iskelesine seferi olan bir vapur görürseniz hemen binebilirsiniz. Bakırköy iskelesinden ücretsiz Tüyap seferleri yapılmaktadır. Ayrıca Bakırköy’den Metrobüse minibüsler bulunmaktadır. Metrobüse ulaşıp hızlıca Tüyap’a gelebilirsiniz.

tuyap-tol-haritasi
Ücretsiz Servisler İle Tüyap’a Nasıl Gidilir?

Genellikle öğrencilerin tercih ettiği ücretsiz servisler ile de Tüyap’a ulaşabilirisiniz. Fakat sadece Büyük Fuar zamanları bu servisler çalışmaktadır. Taksim, Bakırköy İskele , Avcılar ve Atatürk Hava limanından Ücretsiz seferler düzenlenmektedir.

 

 

Tüyap Ücretsiz Servis Saatleri Atatürk Kültür Merkezi (Taksim)
Gidiş saatleri: 10.00 – 11.00 – 12.00 – 14.00
Dönüş saatleri: 17.00 – 18.30 – 20.00

Tüyap Ücretsiz Servis Saatleri Atatürk Hava Limanı İç Hatlar Geliş Terminali önü
Gidiş saatleri: 10.30 – 12.30
Dönüş saatleri: 17.00 – 19.00

Tüyap Ücretsiz Servis Saatleri Avcılar Metrobüs Durağı
Gidiş saatleri: 11.00 – 12.00 – 13.00 – 14.00 – 15.00 – 16.00
Dönüş saatleri: 18.00 – 19.00 – 20.00

Tüyap Ücretsiz Servis Saatleri Bakırköy Deniz Otobüsleri İskelesi Otoparkı
Hafta içi gidiş saatleri: 10.30 – 12.40 – 13.30 – 14.30
Hafta sonu gidiş saatleri: 11.00 – 13.00 – 14.00 – 15.00
Dönüş saatleri: 16.00 – 17.30 – 19.00

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.