Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır? Hangi Durumlarda Nereden Alınır?
Uzaklaştırma Kararı Nasıl Alınır?, Uzaklaştırma Kararı Nereden Alınır?, Uzaklaştırma Kararı Hangi Durumlarda Alınır?
UZAKLAŞTIRMA KARARI NASIL ALINIR?
Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun uyarınca önlemler alınır. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanun’da kaydedilen tedbirlerden biri hakkında karar verme seçeneğine sahip olacaktır. Bu fikirler karşılaştırmalı önleyici tedbirler ile gösterilir. Önleyici tedbir seçiminin türü ve niteliği tamamen atanan otoritenin dikkatindedir ve Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi Hakkında Kanunda kaydedilen önleyici tahminler altına kaydedilir. Vahşet, hakaret, ipotek veya utanç tehlikeleri de dâhil olmak üzere uzaklaştırma yaralanmasına ilişkin kelime ve uygulamalarda:
- Hareket edememe,
- Bireylerin evlerine, okullarına ve çalışma ortamlarına doğru hareket etmelerini engellememek,
- Güvence altına alınmış bireyin, vahşete maruz kalmamış olup olmadığına bakılmaksızın, aile bireylerine, tanıklara ve çocuklarına bireysel bir ilişkinin temeli konusunda hareket etmemesi gerekir,
- Koruma sağlanan bireyin kendi eşyalarını ve aile birimlerini güvence altına almak,
- Koruma sağlanan bireyi yazışma yöntemleri veya farklı yöntemlerle rahatsız etmemek
- Meşru olarak izin verilen veya taşınmasına izin verilen silahları yasa uygulamasına iletmek,
- Bir silah taşımak için gerekli olan açık bir yükümlülüğü yerine getirip getirmediğine bakılmaksızın, bu yükümlülüğün bir sonucu olarak çalınan silahı kuruluşuna iletmelidir.
- Değerlendirme veya tedavi için bir sosyal sigorta ofisi uygulamak ve tedavi etmek. Tehdit sunan, eş zamanlı olarak aileye ulaşan veya aileye katkıda bulunan ve genç desteğin verilmediği göz önüne alındığında, hakem, derecesi dikkate alınmaksızın, belirtilmemiş olsun, potansiyel riskten kaçınabilir vahşetin zayiatı.
Vahşilik yüzünden, vahşet zayiatları gerçekten, açık bir şekilde devam etmektedir. Vahşetin muhatabı, katlanan zararı gizlememeli ve ilgili birimlere başvurmalıdır. Fiziksel vahşete maruz kalan bir hanımefendi, polis merkezine gitmemesi ve klinik bir rapor almaması durumunda, maruz kaldığı şiddeti gösterme seçeneğine sahip olmayacaktır. Bu durumda tayin edilen makam tarafından koruma ve önleyici tedbirler alınamaz.
Bu nedenle, vahşet muhatapları fiziksel vahşete maruz kalırsa, ilk önce en yakın polis merkeziyle iletişime geçmeli ve daha sonra klinik bir rapor almalı ve bir yetkili hukuk danışmanıyla görüşmelidir. Uzaklaştırma kararının ihlali durumu ortaya çıkarsa, ihlal eden kişi üç gün ila on gün arasında tutuklanır. İhlalin yeniden şekillenmesi ihtimaline bağlı olarak, zorla alıkoyma ve tutukluluk süresi on beş günden otuz güne kadar uzatılacaktır. Korumayı ilk fırsatta almak, vahşeti gören bireyleri güvence altına almak ve hızlı sonuçlar elde etmek için, alanlarında pratik deneyime sahip bir hukuk danışmanına başvurmanız gerekir.
Toplumumuz özelinde bilhassa kadınlara yönelik artan şiddete göz yummak, şiddetin daha büyüğüne şimdiden razı olmak demektedir. Şiddete maruz kalan bireylerin derhal darp raporu ile birlikte polise ve sonrasında yetkin bir hukuk bürosuna başvurması oldukça hayati ve önleyici tedbirlerin alınmasında olmazsa olmazdır.