Veteriner Maaşları, Veteriner Nasıl Olunur? Veterinerlik Üniversiteleri
Ülkemiz Hayvancılık Konusunda Dünya’nın sayılı Ülkelerinden. Fakat Son Zamanlara Kadar Veteriner Sayımız Dünya Sıralamasında En Altlarda İdi. Son Dönemlerde Parlayan Meslek Olarak Görülmekte Olan Veterinerlik Mesleğini Sizin İçin İnceledik… Veteriner Maaşı Ne Kadar, Veteriner Nasıl Olunur? En İyi Veteriner Üniversiteleri Hangileri … Sizler İçin Araştırdık Haberimizde…
Veteriner Nasıl Olunur?
Veteriner olmak için öğrenci seçme ve yerleştirme sınavına girmek gerekmektedir. Bu sınavda da sayısal bazda belli bir puan alarak hangi üniversitenin veteriner fakültesine girmek isteniyor ise o fakülteyi tercih etmek gerekiyor. Yapılan tercihler sonucunda en yüksek puanı alarak yerleşen adaylar 5 yıl süreli 10 dönem eğitim alıp başarılı oldukların da veteriner hekim olmaya hak kazanırlar. Öğrenci seçme ve yerleştirme sonucuna göre yapılan tercihler devlet üniversitesi ya da özel üniversite olabilir. Veterinerlik eğitim süresi İngilizce hazırlık dahil 5 senedir. Hazırlık dönemi sonrasında yaz dönemlerinde 30 günlük staj mecburidir.
Veteriner Maaşları
Veteriner maaşları, devlet kademesin de kamu personeli olarak çalışanlar ile özel sektörde çalışanlar birbirinden farklıdır. Özel sektörde çalışanların maaşları net bir rakam söylemek pek doğru olmaz çünkü çalışılan kurumun büyüklüğüne göre ve veteriner hekimin tecrübesine göre değişir. Özelde çalışan yeni mezun bir veteriner ile tecrübeli bir veteriner hekim maaşı farklı olur. Devlet kademesin de veteriner hekim olarak çalışanların eline geçen ücret yeni başlayanlar için ve bekar olanlar için ele geçen meblağ 3000 TL civarında değişir. Evli olanlara artı ilave olarak 181 TL aile yardımı eklenir. Eğer veteriner ek göstergeye düştü ise yani kıdemli eski bir hekim ise bu rakam bekarlar için 3600 TL civarı olur. Aynı şekilde de evlilere aile yardımı eklenir. Çocuklu olan veteriner hekimlere de çocuk parası da eklenir fakat çocuk parası kamu da cüzi bir miktar tutmaktadır.
En İyi Veterinerlik Üniversiteleri
Veterinerlik Üniversiteleri arasında en iyisi Uludağ Veterinerlik Fakültesi diyebiliriz. Bir çok çiftlik ve barınağın bulunduğu Bursa ilinde veterinerler için bir çok staj ve çalışma ortamı vardır. Genellikle tavuk yumurta ve büyük baş hayvan çiftliklerinin bulunduğu bölgede Veterinerlik Fakültesi öğrencileri teoride kalmadan uygulamalı olarak eğitimlerini tamamlayabilirler. ayrıca Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Mezunları Yurt dışında da geçerli diplomaları ile rahatlıkla yurt dışında iş bulma imkanları vardır.
İkinci en iyi üniversite ise İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini söyleyebiliriz. Son derece donanımlı Profesörleri ile eğitim alınmaktadır. Uygulamalı dersleri son derece iyidir. Staj olarak İstanbul’un bir çok bölgesinde çalışma imkanı vardır. Alacağınız diploma Yurt dışında da geçmektedir.
peki ankara nerede acaba , yani neye göre diyeceğim ama siz hocaları da tanımazsınız ki, biz hepimiz ankara üni deki efsane olagelen hocaları biliriz. ama sizde durum farklı.. gerçi meslektaşlar bilir bunları…