Vidalı Plaka Araç Muayeneden Geçer mi ? Ağır mı Hafif Kusur mu? | 2024

Vidalı Plaka Muayeneden Geçer mi ?Vidalı Plaka Araç Muayenesinde Ağır mı Hafif Kusur mu Sayılır? Vidalı Plaka Araç Muayenesinde Sorun Çıkarır mı?

Vidalı Plaka Araç Muayeneden Geçer mi ?

Son zamanlarda araç muayenesinde en geçememe sebeplerinin başında vidalı plakalar gelmekte. Vidalı plakalar araç muayenesinden geçmemektedir diye bir çok söylenti bulunmakta. Tabi ki plaka değiştirmek sıkıntılı bir süreç ayrıca maddi olarak ta cebinizden para çıkmasına sebep olmakta. Bu nedenle vidalı plakalar araç muayenesinden geçer mi? Plaka vidaları nasıl atılmalıdır? Rakamlarla alakasız vidalar araç muayenesinden geçer mi gibi bir çok soru sorulmaktadır.

vidali-plaka-muayeneden-gecermi

Sizler için Tüvtürk uzmanı Erkan beyden vidalı plakaların muayeneden geçip geçmediği konusunda tüm ayrıntıları öğrendik.

Vidalı Plaka Araç Muayeneden Ağır mı Hafif Kusur mu Geçer?

Öncelikle konumuzun başında vidalı plakaların ne zararı olduğunu kısaca anlatmamız gerekiyor. Vidalı plakalar özellikle online denetleme sistemlerinde büyük sorunlara sebep olmakta. Özellikle plaka belirleme yazılımları maalesef vidaları başka sayılara benzetmekte ve cezaları yada kanunsuz işlemleri başka plakalara yazarak karışıklıklara sebep olmaktadır.

plakadaki-vida-muayeneden-gecmiyormu

Tüvtürk plakalarda herhangi bir vida olması araç muayenesinden kesinlikle AĞIR KUSURLU olarak aracın geçememesine sebep olmaktadır. Tek bir vida deliği olsa bile araç muayenesinden geçemiyorsunuz. 

Bu konuda son derece katı kurulları bulunmakta. Sadece plakanın üst köşelerinden vidalamış iseniz ve plaka okunurluğuna en ufak bir etkisi yoksa plakanız muayeneden rahatlıkla geçebilmekte ve sorun çıkarılmamaktadır. Fakat numaralara yakın herhangi bir delik yada vida izi kesinlikle muayeneden kalmanıza sebep olacaktır.

Plakanın standardı ise şu şekilde olmalıdır. Plakanızda TC hologramı ve soğuk damgası bulunması. Beyaz zemin üzerine siyah belirgin harf ve rakamların olması, Plakanın sonunda mavizemin üzerine beyaz TR yazısının bulunması plakanızı kusursuz olarak araç muayenesinden geçmesini sağlayacaktır.

arac-muayenesi-vidali-plaka-sorun-olurmu

Ayrıca trafik polisleri de plakaların üzerinde vida yada delik varsa ceza yazma yetkisine sahipler. Bu nedenle araç muayenesine gitmeden önce plakanızı iyice kontrol edin ve delik yada vida varsa kesinlikle plakanızı söförler odasından yenileyip muayeneye gitmeye özen gösterin.

Yeni plakanızı özellikle vidalamak yerine kaliteli plakalıklar ile üstten ve alttan olmak üzere sıkıştırarak plakanızı aracınıza oturtturmaya özen göstermelisiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.