Whatsapp Wifi Üzerinden Resim Video İzlenmemesi Sorunu

Whatsapp’ı Artık Kullanmayan Yok. Sorunu da Çok… En Çok Yaşanan Sorunlardan Biride Wireless Bağlantısında Whatsapp Yazıları Sorunsuz Alması Fakat Resim ve Videoları Görüntüleyememesi… Bu Sorunun Çözümünü Sizler İçin Araştırdık…

Whatsapp kullanıcılarının şu sıralar en büyük sorunlarından ( Wifi )  Wireless bağlantısı ile Whatsapp kullandığınızda yazılar gelmekte fakat resim ve videoları Whatsapp açmamakta. Yükleniyor simgesi devamlı boşa dönmekte. Bunun birden fazla sebebi olabilir .Son günlerde çok fazla şikayet olduğu için bu haberi hazırladık. Android ve ios yüklü cihazlar aşağıdaki yöntemler ile bu sorundan kurtulabilirsiniz.


Yöntem 1 :

Öncelikle Whatsapp yazılımını güncelleyin. AppStore yada Google Play’den yazılımınızı güncelleyebilirsiniz. Whatsapp ‘ın bazı sürümlerinde bu sorunun yaşandığı Whatsapp kaynaklarınca açıklanmıştır.

Yöntem 2 :

Güncelleme ile sorun düzelmedi ise öncelikle şuna dikkat etmeliyiz Telefonda yeterince hafıza ve ram var mı? Genellikle yer sorunu nedeniyle bu sorun yaşayan bir çok kişi olmuştur. En kolay yer açma yöntemi ise telefonun dosya yöneticisindeki whatsapp klasörünü içini temizlemek. Bu klasörde göndferilen alınan tüm bideo ve resimler saklanmaktadır. Bunun yedeğini alıp silebilirsiniz.

Yöntem 3:

En çok rastlanılan sorun ise Uyku ilkesi bölümüdür. Bu bölümün kapalı yani “Hiçbir Zaman”  seçili olması gerekmektedir. Bu bölümü açmak için Telefonunuzun Ayarlar kısmından Wifi > Gelişmiş Sekmesi oradanda Wifi uyku illkesi bölümüne gelin. Hiçbir Zaman kutuşuğunun seçili olduğuna emin olun.

Yöntem 4 :

Son seçenek aslında bu. Yukarıdakiler işe yaramadıysa Whatsapp dizininde bir sıkıntı var görünüyor. Bu sorunu programı tekrar kaldırıp yükleyerek çözebiliriz. Öncelikle kesinlikle Whatsapp klasörününü yedeğini almanız gerekmekte. Whatsapp klasörü dosya yöneticisinin için de Whatsapp klasörü içindedir. Burada size gönderilen resim ve videolar bulunmaktadır. Bu klasörün yedeğini alınız. daha sonra uygulama yöneticisinden Whatsapp yazılımını kaldırınız. İşlem bittikten sonra AppStore yada Google Play’den Whatsapp yazılımını aratarak tekrar indirip kurunuz. Sorununuz düzelecektir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.