Winmail.Dat Nasıl Açılır? Winmail.Dat Dosyasının İçeriğini Görmek

Winmail.Dat Nedir? Winmail.Dat Nasıl Açılır? Winmail.Dat Virüs müdür? Tüm sorularınızın Cevabı Haberimizde…

Winmail.Dat günümüzde mail kullanıcıların karşılaştığı bir mail gönderisidir. Çoğu zaman Outlook bile bu dosyayı açmamaktadır. Peki nedir bu Winmail.dat dosyası. Aslında bu dosya Exchange Server kullanan sunucular tarafından mailleri tek seferde yollamak yerine birden fazla gönderi şekline getirerek göndermesi anlamına gelir. Bunun faydası ise Mail sunucusunun yükünü hafifletmektir. Fakat bu sunucudan gönderilen parça maillerin karşı taraftaki exchange sunucu tarafından çözülmesi ve tek mail haline getirilmesi gerekmektedir.

Sizin sunucunuz Exchange değilse Pop3 mail hizmeti alıyorsanız yada başka bir mail uygulaması kullanıyorsanız Winmail.Dat dosyasını açamazsınız. Genellikle bu maili görenler virüs zannetmekte yada tekrardan mail gönderilmesini istemekte… Fakat Winmail.Dat dosyalarını açma konusunda çok kolay yöntemler mevcut.

Winmail.Dat Dosyasını Açma Yöntemleri :

Online Web Üzerinden Winmail.Dat Dosyası Açmak

Aslında en basit Winmail.Dat mail dosyasını açma yöntemidir. Online olarak bir web sitesi üzerinden Winmail.Dat dosyanızı yükleyerek açabilirsiniz. İşlemi yapmak çok basittir. girmeniz gereken adres https://www.winmaildat.com adresi. Önce yapmanız gereken gelen maildeki Winmail.Dat  dosyasını bilgisayarınıza kaydetmek. Daha sonra sitedeki Upload a file bölümünden dosya Seç e tıklayarak kaydettiğiniz dosyayı seçmeniz. Start butonuna bastığınızda işlem yapılmaya başlar. Çözülebilecek mail dosya boyutu 10 Mb tır. Daha büyük dosyaları açmaz.
winmail-dat-doosyasi-acmak-1
Winmail.Dat dosyanız çözüldüğünde aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Burada size gönderilen mailin içeriği messagebody.html olarak gösterilir. Resim yada pdf dosyalarıda varsa onlarda listelenir. Üzerine tıklayarak direk olarak indirebilirsiniz.
winmail-dat-doosyasi-acmak-2

 

Program İle Winmail.Dat Dosyası Açmak

Winmail.Dat dosyalarını isterseniz harici bir program desteği ile de açabilirsiniz. Programı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Aslında web üzerinden yapmak oldukça kolaydır. Fakat 10 mb üstü bir dosya ise mecburen bu programı indirerek yapmanız gerekiyor. Programı standart olarak kurun next next diyerek. Program açıldığında bir options bölümü gelecek. Bu ekranda hiçbirşeyi seçmenize gerek yoktur.
winmail-dat-acmak
Aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Buradan Open winmail.dat bölümüne tıklayınız. Gelen ekranda size Winmail.Dat dosyanızı göstermenizi isteyecek. Winmail.Dat dosyanızı seçin ve tamam ‘a basınız. İşlem çok ksıa sürede tanımlanır ve mailin içeriği altındaki pencere görülür. Bu mailleri ister tek tek kaydedebilir isterseniz save all diyerek hepsini bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. Message Text bölümü mailin içeriğidir. Diğerleri ise mailde ekli bulunan dosyalardır.
winmail-dat-acmak2

Mail yazılımı olarak Outlook sürümlerini kullanıyorsanız Rich Text Format’ı kapatmak en kolay çözüm olacaktır… Ayrıca sistem yöneticiniz ile iletişime geçip Exchange Server tarafından da RTF i kapatırsanız bu sorunla bir daha karşılaşmazsınız…

Yorumlar
  1. Melike dedi ki:

    Kaç gündür bu winmail.dat dosyasını açmaya çalışıyorum. Sayenizde 1 dkda açtım .çok teşekkür ederim