Yenidoğan Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer

Yenidoğan Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer, Bebeklerde Hıçkırık Neden Olur?, Bebeklerde Hıçkırık Geçirme Yöntemleri

Yenidoğan Bebeklerde Hıçkırık Nasıl Geçer

Yenidoğan bebeklerde hıçkırık en çok rastlanılan durumlardan biridir. Hıçkırık bazen bebeğinizin uykusunu bile bölebilir. saatlerce uykusuz bırakabilir. Özellikle mamadan sonra gelen hıçkırık tutmasının geçmesi 30 dakikayı bulabilir. Özellikle bebeklerde hıçkırık aslında son derece doğal bir olaydır. Hıçkırık tutan bebek beslenme konusunda sağlıklı bebektir. Hıçkırık ile bebeğinizin sindirim sisteminin geliştiği ve midesinin büyüdüğü anlamına gelir.

yenidogan-bebeklerde-hickirik-nasil-gecer

Bebeklerde genellikle hıçkırık tuttuğunda bebeğiniz ağlayabilir yada huzursuz olabilir. Çünkü bebekler hıçkırık tutmasını hiç sevmezler. Tabi ki birazda huysuz ağlayan bir bebeğiniz varsa hıçkırık dahada tetikler ve daha çok huzursuz ve ağlayan bir bebek olur.

Yenidoğan Bebeklerde Hıçkırık Geçirme Yöntemleri

İnternet ortamında bir çok yöntem anlatılmaktadır. Fakat bu yöntemler aslında pek bir işe yaradığını söyleyemeyiz. Hıçkırık midenden gelen bir durum olduğu için sadece hafif bir şekilde bebeğinizin sırtına vurabilirsiniz ayrıca karın bölgesine yapılan hafif bir masajda bebeğinizin hıçkırığının geçmesini sağlayabilir. Kucağınıza alıp elinizle bebeğinizin karnından tutup biraz öne eğdirmenizde bebeğinizin hıçkırığının geçmesine yardımcı olacaktır.

Ayrıca bir yöntem daha bulunmakta. Bu yöntemde bebeğinizi yumuşak bir yastığa karın üstü yatırabilir ve hafifce sırtına vurabilirsiniz. Bu uygulama ile hem bebeğiniz rahat gaz çıkaracaktır hemde midesinden gelen hıçkırığı geçirecektir.

Bebeklere su vermek tavsiye edilmemektedir. Fakat bebeğiniz formül mama ile besleniyorsa hıçkırık durumlarında azda olsa biberon ile su içirmenizde bebeğinizde hıçkırığın geçmesini sağlayacaktır.

yenidogan-bebeklerde-hickirik

Bebeğinize internet sitelerinde yazılanlar gibi havaya zıplatın karnına bastırın gibi uygulamaları kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Özellikle yeni doğan bebeklerde bu uygulamalar daha çok bebeğinizin huzursuz olmasına sebep olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.