Yenidoğan Bebeklerde Korona Virüs Tedavisi ,Süreç Etkileri ve İlerleyişi
Bebeklerde Korona Virüs Kaç Günde Geçer? Bebeklerde Korona Virüs Gelecekte Bir Sorun Çıkarır mı? Yenidoğan Bebeklerde Korona Virüs Nasıl Geçiyor? Bebeklerde Korona Virüs Belirtileri, Bebeklerde Koronavirüs İçin Kullanılan İlaçlar ve Antibiyotikler,Bebeklerde Korona Tedavisi
Günümüzde korona virüs maalesef artık herkesi vuracak gibi görünüyor. Bizde korona virüs olduk ve bebeğimize de maalesef bu lanet virüs bulaştı. Tabi ki biz kendimizi unuttuk tamamen bebeğimize yönlendik. Özellikle günümüzde yenidoğan bebeklerde , 1 aylık bebeklerde ,2 aylık bebeklerde ve 3 aylık bebeklerde korona virüs vakaları çok sık görünmeye başlanmış. Bizde maalesef bu kervana katıldık 2 aylık bebeğimiz maalesef covid-19 virüsüne yakalandı. Ne kadar dikkat ederseniz edin maalesef çocuklar bir şekilde kendilerini sevdirdikleri için çok uzak tutamıyorsunuz.
Peki şimdi bebek covid oldu ne olacak? Şimdi internette arama yapmaya bile başlamışınızdır kesin. Bende ilk başta sizin gibi direk bebeklerde korona nasıl geçer , Bebeklerde korona kaç gün sürer, Bebekler için korona ilacı , Bebeklerde korona sonrası etki kalir mi, Yenidoğan bebeklerde covid 19 kaç günde geçer, Yenidoğan bebeklerde korona ilerleyişi , hatta yenidoğan bebeklerde korona ölümcül müdür? 1 Aylık Gibi maalesef bir çok soru aklınızdan geçecek. Tabi ki bir çok yazı inanın hiç güven vermiyor ve aynı makalenin tekrar tekrar değiştirilerek yazıldığı çok belli olmakta ve boş yazılar.
Gelelim şimdi korona virüs yenidoğan bebekleri nasıl etkiliyor. Birebir başımıza geldiği için en net ağızdan size tüm detayları ileticem.
Yenidoğan Bebeklerde Korona Virüs Süreci
Bebeklerde korona virüs öncelikle çok basit geçmekte. Bunu kesinlikle unutmayın ve rahat olmaya çalışın ne kadar rahat olun desekte çok çok zor tabi ki. Ama rahat olun Covid Virüsünün tüm varyantları bebekleri çok hafif etkiliyor. Yani bebeğinizde ortalama 37.5 ile maksimum 38.5 derece civarında ateş oluyor. Evet yenidoğan bebeklerde bu ateş yüksek sayılır. Fakat bebeğinizin korona olduğunu unutmayın.
Yenidoğan Bebeklerde Korona Virüs Kaç Günde Geçer? Kaç gün Sürüyor?
Korona virüs bebeklerde etkisi çok hafif olduğunu söylemiştir. Hatta Çin’de yapılan araştırmalarda bebek ölümleri hiç görünmemiş . En kötü seneryo yok bunu bilmelisiniz. Tabi ki yinede bebeğinizin üstünden elinizi çekmeyin. Şimdi sizde korona varsa ve bebeğinizde halsizlik ve ateş yükseliyorsa bebeğinizde korona olmuş durumda. Bebeklerde korona ilaç desteği ile ortalama 2-3 günde sorunsuz bir şekilde bitmekte. Bazen 24 saatte bile ilaç desteği ile yenidoğan bebeklerde korona virüs hızlı bir şekilde iyileşiyor. Tabiki Calpol denen ilacı kullanmak gerekiyor. Son dönemde ise bebeklerde bronşite çevirmemesi için Klamer Antibiyotik verilmekte. Şimdi diceksiniz ki benim bebeğim çok küçük antibiyotik vermek istemiyorum ama bu konuda doktorların ortak kararı verilmesinden yana.
Yenidoğan Bebeklerde Kullanılan Korona Virüs İlaçları
Şimdi gelelim kullanacağınız ilaçlara ; Genel olarak bebeklere verilen 2 adet ilaç bulunmakta. Calpol ve Klamer adlı iki ilaç ile karşılaşacaksınız. Calpol zaten pek zararı olmayan ateş düşürücü ve ağrı kesici . burada tek kafanızı kurcalayacak olan Klamer adlı ilaç. bu antibiyotik olduğu için tabi ki küçücük bebeğe antibiyotik başlamak kimse istemez. Ama bebeğiniz korona ve fazla zarar görmeden atlatması için antibiyotik alması şart. Tabi ki bu izim düşüncemiz karar yinede sizin. Ama biz bebeğe zarar gelmemesi için antibiyotiğe başladık.
Calpol Ağrı Kesici Kullanımı:
Şimdi gelelim en zararsız ve ateşi anında düşüren Calpol denen ilaca. Genellikle bebeklere en çok verilen ilaç budur. Hem bebeği rahat uyutur, Hem ateşini düşürür, Hemde ağrısı varsa azaltmakta. 24 saatte 4 kere vermeniz gerekiyor. Emzirdikten sonra yada mamadan sonra 6 saatte bir bebeğinize calpol verebilirsiniz. Şayet bebeğin ateşi düşmüşse ve artmıyorsa kesmeniz gerekiyor. Bebeğinizin ateş 37.0 civarında olması da gayet normal sayılmakta bu süreçte. Zaten 2-3 gün içinde bebeğin ateşi eski haline dönmekte ve 36.5 ile 36.9 arasına dolaşmakta. Calpol her ateş olduğunda verilebilir. Fakat çok fazlası böbreklerine zarar verebilir. Bu nedenle dikkat etmelisiniz. Ortalama olarak 0,5 ölçek kullanılmakta. Aslında söyle hesaplanmakta. Her 5 kilo için yarım ölçek verilmekte. Calpol bu dönemde sizin kurtarıcınız olacaktır.
Klamer Antibiyotik Kullanımı:
Klamer Antibiyotik maalesef bu dönemde kullanılması artık neredeyse şart gözüyle bakılmakta. Tabi ki bebeğiniz çok küçük antibiyotiğe alıştırmak istemiyorsunuz ama maalesef durum bu mecburi bir durum ama yinede karar tamamen ailesi olarak sizde. Ama daha sonrasında yaşanacak başka bir hastalık için keşke kullansaydık dememek önemli. Ben başladım çünkü bebeğimin başka zarar görmesini istemiyorum. Korona maalesef bebeklerde ateş yapıyor ama daha çok yeni olduğu için sonrası pek bilinmiyor. Bu nedenle kullanmak bence en mantıklısı.
Karar verdiyseniz şimdi nasıl Klamer Antibiyotik nasıl kullanılır bakalım zaten doktor size nasıl kullanacağınızı belirtmiştir ama bu Klamer Antibiyotik biraz değişik bir antibiyotik. Bu nedenle yapımı biraz değişik. Toz Granül halinde olduğu için karışımı siz yapıyorsunuz. Ayrıca içinde bir şırınga var ve çocuğunuzun kilosuna göre bu şırıngaya antibiyotik çekip ağzına veriyorsunuz.
kısaca anlatalım ki yaparken fala yada yanlış bir işlem yapmayın. Şimdi öncelikle şişeyi alıyorsunz şişenin üstünde bir çizgi bulunmakta. Bu çizgi sizin koyacağınız su miktarını gösteriyor. Fakat toz olduğu için dikkatli bir şekilde su koymak gerekiyor. Öncelikle içme suyunu iyice kaynatıyoruz ve soğumasını sağlıyoruz. Daha sonrasında şişeye ortalama 3 te 1 oranında su koyup çalkalayın. Bunun amacı hava kabarcıklarından kurtulmak ve tam kıvamında ilacımızı hazırlamak. Daha sonrasında ise çizgiye kadar suyunuzu koyabilirsiniz. Bu sayede tamamen hazırlanmış olur. Şimdi ilacımız hazır bebeğinizin kilosuna göre şırınga ile şişeden sıvıyı çekip bebeğinizin ağzına damlatmalısınız. Merak etmeyin içerisinde tatlandırıcılar sayesinde tadını beğenecektir. Fakat elinize yada bebeğinizin boğaz kısmına dökmemeye özen gösterin çünkü ilaç son derece yapışkan ve son derece zor temizleniyor. size tavsiyem kesinlikle şırıngayı çay kaşığına damlata damlata bebeğe vermek bu şekilde çok daha rahat ilacı almasını sağlarsınız. Bu antibiyotiği doktorunuz farklı bir gün belirtmediği sürece 7 gün boyunca günde 2 kere aynı saatlerde kullanmanız gerekmektedir.
Yukarıdaki tedavi ile bebeğiniz en fazla 2 -3 gün içinde iyileşecektir. Eski neşesine dönecektir. Ateşi düşecektir. Sadece dikkat etmeniz ateşi düşünce Calpol ilacını kesebilirsiniz. Bu tedavi sadece bebeğimizin doktorunun değil 2-3 tane daha doktora danışarak aldığımız önlemdir.
Bebeklerde Korona Virüs İlaçlarının Yan etkileri ve Zararı Var mı?
Tabi ki bebeklerde ilaç kullanımı kesinlikle önerilmemekte. Fakat bebeğinizin sağlığı çok önemli bu nedenle bu ilaçları kullanmak gerekiyor. Zaten bu antibiyotik ve Ağrı kesici yıllardır kullanılan ilaçlar. Bu nedenle kullanmak çokta zararlı değil. Tabi ki bebeğinizin antibiyotiğe tepkisi olabilir. Böbrekleri kaldırmaya bilir. Bu ihtimaller düşük olsa da verirken dikkat etmek gerekiyor.
Aklınıza takılan tüm soruları aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. Elimizden geldiği kadar cevaplarız.