Yolda Cama Taş Çarpması ve Çatlak Oto Cam Tamiri Yöntemleri

Yolda Başınıza Gelebilecek En Basit Sorunlardan Biridir Cam Çatlaması. Kamyon Yada Başka Araçların Lastiklerinden Fırlar ve Göz Zevkinizi Bozacak Şekilde Camınızda Çatlağa Sebep Olur… Oto Cam tamiri Hakkında Özel Bilgiler Haberimizde…

Her aracın başına gelebilecek dışsal arıazalardan bir de cam çatlakları dır. Otomobilde çatlak cam tamiri için işin uzmanlarından yardım alınırsa cam değişimi gibi masraflı bir işlemden, basit kimyasal maddeler yardımı ile kurtulmak ve çatlağın yayılarak çoğalmasını önlemek bakımından önemlidir.

Herhangi bir fiziksel nedenle ya da başka bir sebeple camları bir ve ya birkaç yerinden çatlar. Özellikle dünyada önde gelen otomobil fabrikalarının yedek parçalarının pahalı olması, cam değişimi de olsa aracın orijinal inin bozulması gibi nedenler sürücüleri cam değişimi konusunda tedirgin etmektedir. Bu sebeple geliştirilen ürünler çatlağa ustalıkla uygulanıp ve kötü görünümün giderilerek, yerine pürüzsüz bir cam görünümü kazanmak olasıdır.

Kimse istemez ancak ülkemizde trafik kazaları neredeyse sıradanlaşmış durumdadır ve maalesef pek çoğu ölümle sonuçlanmaktadır. Ayrıca kazalara sadece kendi aracınızı kullanırken kaza yapmazsınız. Trafikteki diğer sürücüler ve doğal unsurlar, yolların durumu gibi nedenler dış faktörlerdir. Hal böyle olunca kaza esnasında zarar gören diğer parçalarla beraber araç camlarında oluşan kırklardan ziyade sadece çizik oluşmuşsa öncelikle cam buzlu ise buzu çözülür ve kurulanır. Daha sonra bu işi yapacak olan cihazın sorunu giderebilmesi için camın çatlak olan kısmı tespit edilerek, kimyasal maddenin nüfus etmesini sağlayan bir delik açılır, ardından çatlak kısım bu madde ile doldurulur. Bu cihaz bisiklet pompası ve ya bir tansiyon aletini anımsatır.

Çatlağın yönü ve genişliğine göre tutkal kimyevi madde kullanılmalıdır. Kullanım koşulları iyi takip edilmeli ve kimyasallar kullanım talimatında belirtilen kadar çatlağa akıtılmalıdır. Basıncı iyi ayarlanmalı ve yavaş yavaş iki üç birim arası bir basınç uygulamalısınız. Çatlağın diğer kısmından kimyasal uyguladığınız kısmı ısıtın ve işiniz bittiğinde basıncı yine pompa yardımıyla boşaltın.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.