Yönetici Asistanı Maaşları, Yönetici Asistanı Nasıl Olunur, Görevleri Neler?

Sekreterliğin Artık Profesyonel Adı Yönetici Asistanı Oldu. Maaş Bakımından Bazen Doktor ve Mühendislerden Bile Fazla Alınabilen Yönetici Asistanı Hakkında Tüm Ayrıntılar Haberimizde..Yönetici Asistanları Ne İşler Yapar? Yönetici Asistanı Olmak İçin Şartlar Nelerdir? Yönetici Asistanı Hangi Özellikler İsteniyor? Yönetici Asistanı Ne Kadar Maaş Alır?

Büyük ölçekli şirketlerin yöneticilerinin sorumluluklarını yerine getirebilmeleri için desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Bu destek yönetici sekreteri ya da yönetici asistanı tarafından gerçekleştirilmektedir.

 Yönetici Asistanı Nasıl Olunur?

Özel bir branş gerektirmeyen bu iş alanı son yıllarda rağbet gören bir meslek haline gelmiştir. Bu nedenle yönetici asistanı nasıl olunur soruları iş arayanlar tarafından sorulmaya başlanmıştır.

Yönetici asistanı olabilmek için 4 yıllık örgün eğitim veren üniversitelerden mezun olma şartı bulunmamaktadır. Ön lisans mezunları ya da lise mezunları da yönetici asistanı olabilmektedir. Aranılan kriterler farklı olduğundan, verilecek yetkilere bağlı olarak genellikle üniversite mezunları tercih edilmektedir.
yonetici-asistani-maaslari

İktisadi ve idari Bilimler mezunlarının kolaylıkla çalışma imkânı bulabileceği bir iş alanıdır. Ancak üniversite mezunu olmayanlar için yönetici asistanlığı sertifikalı eğitimler bulunmaktadır. Bu eğitimler alınarak yönetici asistanı olunabilmektedir

Yönetici Asistanlarında Aranılan Özellikler

Genellikle bayan asistanlar tercih edilmektedir. Diksiyonu düzgün, kıyafetine özen gösteren ve etkin bir şekilde bilgisayar kullanabilen çalışanlar olmaktadır. Şirkette yöneticisinin sağ kolu olarak da tabir edilen yönetici asistanlarının bulunduğu sektöre göre farklı özellikler aranabilmektedir. Örneğin yabancı bir firma ise İngilizce konuşma ve yazma şartı aranabilmektedir.

Yönetici Asistanlarının Görevleri

Yönetici asistanı görevleri özellikle bağlı olduğu yöneticinin işiyle doğrudan ilişkilidir. Bunları şu şekilde özetlemek mümkündür:

  • Yöneticinin günlük ve haftalık programı ve toplantı organizasyonları,
  • Telefon bağlantıları, ziyaretçilerin karşılanması ve ilgilenilmesi
  • Toplantıda not alınması ve gerektiğinde yöneticisini temsil etmesi
  • Yöneticinin seyahat programı varsa uçak, otel gibi organizasyonlarının yapılması ve takibi
  • Departmanına bağlı birimlerden gelen imzaları ve talepleri iletmek
  • Dosyalama işlemlerini gerçekleştirmek gibidir.

yonetici-asistani-nasil-olunur
Yönetici Asistanı Maaşları

İşletmenin cirosuna ya da ölçeğine göre yönetici asistanı maaşları değişiklik göstermektedir. Holdinglerde farklı departmanların farklı yetkilerde yöneticileri bulunmaktadır. Bu tarz büyük işletmelerde, alınacak personelinin sorunlulukları fazlaysa alacağı maaş biraz daha yüksek olacaktır. Küçük ölçekli bir Limited Şirkette çalışacak yönetici asistanının maaşı biraz daha düşük olacaktır. Maaşın aranılan özelliklerle de doğrudan bağlantısı vardır. Örneğin en az 2 yabancı dil koşulu ve üniversite mezunu koşulları aranıyorsa asgari ücretten yüksek bir maaş verilmelidir.