Zayıflama İlaçlarındaki Ölümcül Tehlikeler

Zayıflama İlaçları Zararlı mı? Zayıflama İlacı Kullananların Yorumları? Zayıflama İlaçlarının Yan Etkileri ve Tüm Detaylar Haberimizde…

Son zamanlarda zayıflama yöntemi olarak oldukça fazla ve bilinçsiz şekilde kullanılan zayıflama ilaçları vardır. Bu ilaçlar sürekli kullanımda büyük sorun ve sıkıntılar yaratmakta olup, kullanan kişiyi ölüme kadar götürebilir.
Günümüzde teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte satışı oldukça yaygınlaşan ve reklam açısından hemen hemen bütün internet siteleri ve televizyonlarda satışı yapılan birtakım zayıflama hapları mevcuttur. Bu ilaçların içlerinde ne olduğunu yada etken maddesinin ne olduğu bilmiyor nasıl ve hangi koşullarda üretildiği hakkında herhangi bir bilgimizde olmuyor. Bu ilaçlar insan sağlığı açısından oldukça zararlı içerik ve kimyasal barındırabilir ve sizleri ölüme kadar götürebilir.

Zayıflamak isterken vücudunuz da kalıcı hasarlar bırakmanız da kaçınılmazdır. Bazı ilaçların zayıflatması mümkündür. Fakat sağlıklı ve kalıcı kilo vermeniz konusunda bir sağlık çalışmaları olmadığı gibi ürünün orijinal olup olmadığını da bilmememiz sağlığımız açısından büyük bir risk teşkil etmektedir.

Her ilacın bir yan etkisi olduğu gibi kullanılan zayıflama haplarının da içeriğindeki etken maddesine göre belirli yan etkileri vardır.

Hızlı bir şekilde zayıflayıp kilo vermek isteyen birçok kişi henüz onaylanmamış gerekli testlerin yapılmadığı birçok kimyasal ilaç kullanma yoluna gidiyor.

Kilo kaybetmekte bazı ilaçlardan doktor kontrolünde kullanarak fayda sağlayabilir fakat çoğu kişi daha kolay ve pratik olduğu için internet üzerinden araştırıp kullanma yolunu tercih ediyor ve bu yüzden sonu ölüme kadar varan birçok yan etkiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bu etken maddelerinin arasında en zararlı olarak bilinen ve Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklanan sibutramin adında bir maddedir.


Bu etken madde açlık hissini tamamen durdurup uzun süreli tok hissedilmesini sağlıyor. Fakat bunun haricinde yüksek tansiyon, kalp çarpıntısı, bulantı ve uzun süreli yemek yiyememek den dolayı anoreksiya gibi yan etkileri de vardır. Bakanlık tarafından onaysız ve sanal ortamda satılan ilaçların bir çoğunda, herhangi bir bitki veya meyve zayıflamak için etkili olarak gösterilse içinde sibutramin mevcuttur. Bu yüzden kişilerin bakanlık tarafından onaylı bir zayıflama ilacı kullanmaması gerekir.

Zayıflama ilaçları tıbbi ilaçlar olduğundan dolayı, doktor kontrolünde ve aşırı kilolu olmadan kesinlikle kullanılmaması gereken ilaçlardır.

Fazla kilolu olmanız ruh sağlığınızı bozuyor yada sizi kötü hissettiriyor olsa da , zayıflarken de ”beden sağlığınızı” unutmamanızı tavsiye ediyoruz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.