Zoo Dizisi Konusu, Yorumları, Türü ve Yeni Sezon Bilgileri…

Zoo Dizisi Özgün Konusuyla ve Oyuncu Kadrosuyla Amerika’nın En Çok İzlenen Dizilerinden… Dünyada ve Türkiye’de de Hatrı Sayılır Bir İzleyici Kitlesine Sahip… Zoo Dizisinin Tüm Ayrıntıları Haberimizde…

Zoo dizisi ismiyle aslında akıllara gelen ilk soruyu cevaplar nitelikte. İnsanoğlu ile birlikte yaşadıkları hayvanlar arasındaki, dostluğu, zıtlıkları ve karşıtlıkları anlatan biri dizi. James Patterson’ın romanından uyarlanan Zoo’da insanoğlu ile hayvanlar arasındaki mücadeleyi bilim kurgu , gerilim ve dram unsurları ile anlatılmakta.

Geçmişinde doğaya ve dünyaya hükmeden hayvanlar, insanoğlu ile anlaşmayı ret ederek yeniden dünyaya sahip olmak isterler ise ne olur? İşte Zoo’nun hikayesi buradan kaynak bulmakta. Hayvan saldırılarını inceleyen bir bilim adamının penceresinden bu geri dönüş mücadelesi anlatılmakta. Hayvanların insanlara karşı ayaklanmasını ve şiddete başvurarak gerçekleştirdikleri mücadele içerisinde insanlar ne yapacaklar? Başrolde James Wolk var. James, Jackson Oz karakteri ile hayvanlardan gelen ve başlarda anlam verilemeyen saldırgan tavırları inceleyen bir bilim insanını canlandırıyor. Hayvanların saldırılarının vahşi ve yıkıcı olmasına şüphe yoktur. Ama bu vahşilik yanında zekice tasarlanmış kurnazlıklar da olması, Jackson’ın gizemi aralaması gerektiren çok nedenin olmasını da beraberinde getirir. Nanso Anozise, Nora Arnezeder, Billy Burke diğer oyuncular.
Kitap dört milyondan fazla satarak oldukça önemli bir başarı yakalamıştı. Aynı etkiyi dizi ile görsele dönüştüğünde yakalaması çok kolay olmayacaktır. Kitabı okuyanların diziyi izlemeyi tercih edip etmeyecekleri belli değil. Genelde kitabı okunan film ve diziler izlenmezler. Aslında meraktan izlenirler. Kitap okuyanlar kendi yönetmenleri olduklarından kendi hayal dünyaları ile çektikleri filmi bozmak istemezler belki de. Bazen de ilk birkaç bölümden sonra kitaptan alınan hazzın ve kitaptaki olayların yönetmenin bakışı ile farklı kurgu ile anlatılması sıkıcı gelebilir. Bence yine de denemekte fayda var. İlk sezon on üç bölüm ile tamamlandı. İzleyici için tasarlanan ikinci sezon ise bu yıl Haziran ayının sonunda yayınlanacak. İzleyici kitlesi bir hayli başarılı rakamlara ulaştı. Kurgusu ve bölümler ilerledikçe merak uyandıran konuları kitaptan da alıntılar yaparak kullanılması sebebiyle sürükleyici olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu tarz dizilerde oyunculuğun önemi oldukça fazladır. Elbette yönetmen etkisi. Yönetmenin diziye hakimiyetini ve mekan seçimlerini beğendiğimi söyleyebilirim. Ancak oyunculuk konusunda halledilmesi gereken bazı sorunlar olduğu gerçek. Konusu ve tüm dünyaca bilinen bir kitaptan uyarlanmanın verdiği avantaj ile yoluna sağlam devam edecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.