Arıtma Su Sağlıklı mı? Arıtma Su Cihazları Suyu Mineralleri Öldürür mü?

Su Arıtma Cihazının Arıttığı Su Sağlıklı mı?, Arıtılmış Su Sağlıklı mı?, Arıtılan Suyun Değerleri, Arıtılan Su Saf Sumudur? Arıtma Suyu Cihazlarından Arıtılan Suyun Değerlendirmesi

Son dönemlerde en çok konuşulan artıma su cihazları oldu. Satışlarında inanılmaz bir oranda artış var. Tabi ki damacana sularının çok pahalanması bunda çok büyük etken. Fakat tabi ki çeşmeden gelen şebeke suyunu içilecek seviyeye getirmek için kaliteli filtreler ve kaliteli bir su arıtma cihazını olması gerekiyor. Özellikle ülkemizde artık neredeyse su tesisatçısı bile su arıtma cihazı satmakta. Tabi ki bunlardan bir çoğu plastik kalitesi ,filtre kalitesi olarak cok kötü. hatta yapılan son araştırmalarda satılan su arıtma cihazlarının neredeyse %80 civarında çinden geldiği ve hiçbir kontrole tabi tutulmadığı belirtilmekte.

En İyi Su Arıtma Cihazları 2020 Haberimizi Okuyun…

Tabi ki su artıma cihazı alırken cihazın sertfikalarına çok dikkat etmek gerekiyor. Sahte sertifikali bir çok su artıma cihazıda maalesef satışta. Bunun için güvenilir bilindik markaların su artıma cihazlarını tercih etmek gerekir.

Su Arıtma Cihazının Arıttığı Su Sağlıklı mı?

Bu konuda yapılan bir çok araştırma mevcut. Kaliteli su arıtma cihazlarını kullanırsanız kesinlikle sağlıklıdır. Güvenle tüketebilirsiniz. Fakat Çin malı ismi cismi belli olmayan markaların ve su filtrelerinin ürettiği sular maalesef kanserojen maddeler barındırabilmektedir.

Özellikle denetimi yapılmamış sertifikasız su arıtma cihazlarının depoları bakteri yuvasına dönmekte. Bu depolarda kullanılan malzemenin BPA ‘sız olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Sonuçta bu depo size yıllar boyunca su tutacak ve buradan gelen suyu içeceksiniz. Ayrıca su artıma cihazının deposunun ve borularınında periyodik olarak temizlenmesi ve değişirilmesi gerekmektedir.

Su artıma cihazı yinede damacana yada pet şişelerde bekleyen sulara göre çok iyidir. Sadece piyasada satılan ucuz ve kalitesiz filtreli cihazlardan kesinlikle uzak durun. Normal kalitede bir su arıtmaz cihazının ortalama minimum 1.000 TL üzerinde olması gerektiğini unutmayın. Kullandığınız artıma cihazının filtrelerini deposunu belli periyotlar ile temizlemeyi ihmal etmezseniz sağlıklı su içebilirsiniz.

En Kaliteli Su Arıtma Cihazları 2020 Haberimizi Okuyun…

Türkiye’de bazı illerde ise damacana su yerine çşme suyu içilmekte maalesef. Sular idaresi borularının zamanla küflendiğini kirlendiğini hesaba katarsanız bu gibi bölgelerde en kötü su arıtma cihazının bile içilen bu sulardan daha iyi olacağını kesinlikle unutmamak gerekiyor.

Su arıtma cihazı alırken en önce dikkat etmeniz gereken sertifikaları olmalıdır . NSF, WHO, WQA , FDA sertifikalarına sahip markaların su arıtma cihazlarını alırsanız en azından içiniz rahat bir şekilde arıtma su cihazınızı kullanabilirsiniz.

Arıtma Su Cihazları Suyu Mineralleri Öldürür mü?

Arıtma su cihazları sudaki mineralleri azaltıyor. Hatta bazı filtreler suyu o kadar çok işliyorki size saf su yani tabiri caiz ise akü suyu kıvamında bir su üretiyor.Tabi ki su artıma cihazının içindeki mineral filtresi suya bir miktar değer katmakta fakat bu filtrelerin ömrü çok kısa olmakta. Ne kadarda su artıma cihazını satarken size filtreler 6 ay ile 12 ayda bir değişmesi gerekiyor densede özellikle mineral filtrelerinin en fazla 3 ay kadar kullanılması gerektiğini belirtiyorlar.

Artıma sular sadece sudaki minerali değil iyot miktarınıda çok azaltmaktadır. Bu nedenle aslında arıtılan suyun içinde mineral ve iyot bakımından çok az faydalı olduğunu söyleyebiliriz.

En İyi Su Arıtma Cihazları 2020 Haberimizi Okuyun…