Balkonda Bakılacak Rengarenk Çiçek Tercihleri, Çiçek Bakımı

Yaz Geliyor Rengarenk Balkonlar Yaza Merhaba Diyor… Peki Balkonda En Güzel Hangi Çiçek Yetişir? Nasıl Bakılmalı

“Çok bunaldım, bir mutfağa gideyim!” demeyiz, değil mi? “Bir balkona çıkayım,” deriz.  Amaç, evin havasından sıyrılıp,  farklı bir koku almak, farklı bir hava solumaktır.

Klasik balkonlarda bir masa ve ihtiyaç kadar sandalye vardır lakin artık günümüzde balkonlar da, salonlar, mutfaklar kadar göz alıcı konseptlerle karşımıza çıkmakta. Bu konseptlerin başını da rengârenk çiçeklerle bezenmiş balkonlar alıyor. Şaşırtıcı bir durum mu, elbet de hayır. Çünkü balkon, kendi doğamız, bir nevi evdeki ormanımız.

Peki, balkon için çiçek seçimi nasıl olmalı? Balkonunuzun yönü, metrekaresi, aldığı rüzgâr ve güneş çok önemlidir. Bu etkenlere göze alarak kendi zevkinize göre dekorasyon fikirleri üreterek balkonunuzu bir çiçek cennetine çevirebilirsiniz.

Bunu yaparken dikkat edilmesi gereken ayrı bir husus da, bulunduğunuz kattır. Çünkü zeminden yükseldikçe nem oranı azalır ve çiçekler daha çabuk kurur.  Bu yüzden yüksek katlarda oturuyorsanız, uzun, ağır ve yamuk çiçek türlerinden kaçınmalısınız.

Artemis, dağ kekiği, koyun gözü, sardunya gibi bitkiler, güneş ve kuraklığa dayanabildiği gibi rüzgârdan da etkilenmeyen bitkilerdendir, tercihleriniz bu yönde olabilir.

Balkonunuz güneş almıyor ise, salon yaprağı, sarmaşık, küpe çiçeği gibi bitkiler imdadınıza yetişecektir.

Erigeron papatyası, kar dikeni gibi dayanıklı, hasırotu ve dekoratif çimenler gibi susuzluğa dayanabilen bitkiler de balkonunuz için alternatif olabilir. Kısacası en iyi aday bitkiler, uzun dönemde güneşli ve rüzgârlı ortamlara direnç gösteren bitkilerdir.

Balkonunuz çok mu küçük, saksı çiçekleriniz için yeterli yer yok mu? Buna da çare var. Katlı raflar yerleştirebilir, yukarı doğru uzayan bir bitki ile yana doğru uzayan bir bitkiyi bir araya getirebilir, balkonunuza güzel bir görsellik kazandırabilirsiniz.

Balkon çiçekleri küçük ve hafif olmaları nedeniyle istediğiniz dekorasyonu balkonunuza kolaylıkla uygulayabilirsiniz. Farklı boyut çiçeklerden kendinizce aranjmanlar da yapabilirsiniz. Hayal gücünüze sınır koymayın…

Balkonunuz mobilyalı ise, saksı seçimlerinizi bu yönde yapabilirsiniz. Ama özgür ve rengârenk bir balkon olmasını isterseniz, saksıları istediğiniz renge boyayarak, kendinizde ve balkonunuzda farkındalık yaratabilirsiniz.

Çiçeklerin bir dili olduğuna göre, bizler de onların iyi birer dinleyicisi olmalıyız.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.