Calpol Açıldıktan 1 Ay Sonra Atılmalı mı?

Calpol Açıldıktan Sonra 1 Ayda Çöpe Atılır mı? , Calpol Saklama Talimatı, Calpol Buzdolabında mı Dışarıda mı Saklanır? Calpol Açıldıktan Sonra Ne Kadar Sürede Bozulur? Calpol 1 Ay kullanıldıktan Sonra Atılmalı mı? Calpol 1 ayda Bozulur mu? , Calpol Açıldıktan Sonra 1 Ay İçinde Atılmalı mı?

Calpol Açıldıktan Sonra 1 Ayda Çöpe Atılır mı?

Son dönemde bebekler için en çok kullanılan calpol ağrı kesici hakkında doktorlarda dahil herkesin aklında sorular oluşuyor. Özellikle calpol ilacı açıldıktan sonra 1 ay içinde kullanılmalı. Kullanılmamış ise calpol açıldıktan 1 ay sonra atılmalı? Calpol ilacı 1 ay içinde tüketilmez ise bozulur mu? Bu soru maalesef bebek sahiplerinin en çok kullandığı ilaç olan calpol için çok fazla sorulmakta.

Calpol bebekli ailelerin en çok kullandığı ilaçlardan biri ve google üzerinde en çok calpol ile ilgili şu sorular sorulmakta. Calpol Açıldıktan Sonra 1 Ayda Çöpe Atılır mı? , Calpol Saklama Talimatı, Calpol Buzdolabındamı Dışardamı Saklanır? Calpol Açıldıktan Sonra Ne Kadar Sürede Bozulur? Calpol 1 Ay kullanıldıktan Sonra Atılmalı mı? Calpol 1 ayda Bozulur mu? , Calpol Açıldıktan Sonra 1 Ay İçinde Atılmalı mı? Tüm bu soruların cevabını Uzman doktorların yorumlarından derlediğimiz haberimizde…

Bizde bebeğimiz için arada calpol ilacını kullanıyoruz. Calpol ilacı Bebeklerde ateş düşürmeye , gece rahat uyku uyutmaya ve diş çıkarma dönemlerinde, özel aşı ve devlet aşılarından sonra bebeklerin ve ebeveynlerin imdadına yetişmekte. Calpol çok etkili bir ağrı kesici ve ateş düşürücü fakat ilaç genellikle 1 ay içinde tüketilmeli. Calpol yan etkisi en az ateş düşürücü ve ağrı kesicilerin başında gelmektedir.

Size özel bir tavsiye Calpol ilacının yeterli gelmediği noktada dolven ilacını kullanabilirsiniz.

calpol-acildiktan-sonra-1-ay-icinde-tuketilmelimi

En Doyurucu En İyi Yenidoğan Bebek Maması Markası 2024

Calpol Açıldıktan Sonra 1 Ay İçinde Atılmalı mı? 

Eski hemşireler çocuklarında 6 ay bile dolapta sakladıklarını söyleseler de içeriğindeki şekerlendirici madde maalesef açıldıktan 1 ay sonra katılaşmaya başlıyor ve parasetemol etkisini azaltıyor. Yani siz bebeğinize 1 çay kaşığı veriyorsanız bunu 2 çay kaşığı vermeniz gerekiyor. Calpol buzdolabında saklansa da şekerlenir. Buda bebeğiniz için + bir zarar getirmekte. Bu nedenle calpol ilacını açtıktan sonra 1 ay içinde tüketmeniz gerekiyor.

Kısa bir özet geçmek gerekirse Calpol ilacını açtıktan sonra 1 ay içinde kullanmamız gerekiyor. Açıldıktan sonra 1 ay geçmiş calpol ilacını kullanmıyoruz ve çöpe atıyoruz. Calpol ilacını açtıktan sonra oda sıcaklığında muhafaza ediyoruz. Eğer açmamış isek yedekte duruyorsa kapalı kutusunu buzdolabında saklıyoruz. 

İlacı açtığınızda üzerine açılış tarihini kesinlikle not edin. Çok fazla pahalı bir ilaç olmaması ve doktor tarafından yazılıp sgk tarafından karşılanır olması nedeniyle risk almanında çok fazla anlamı yok. Hemşire ve doktorlar yenidoğan bebeklerde kesinlikle 1 ay sonra calpol atılmalı diye bilgi vermekte. Fakat artık çocuğunuz 3-4 yaşında ise ve calpol iyi geliyorsa buzdolabında 6 ay saklayarak kullanabilirsiniz.

Bu durum calpol ilacının prospektüsünde belirtilmemektedir. Calpol ilacını buzdolabında açmadıysanız saklayabilirsiniz. Fakat açtıktan sonra 25 derecenin altında muhafaza etmeniz gerekiyor. Bazı doktorlar calpol ilacını buzdolabına koymanızı söyler fakat. Bebeklere vermeniz gerektiğinde soğuk olması bebeğinizin bedemciklerine zarar verebilir. Ayrıca şekerleşmeyi arttırır. Bu nedenle buzdolabına koyulmaması gerekiyor.

 

Calpol Resmi Prospektüsü

İlacının resmi kullanım saklama talimatını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

calpol-acildiktan-sonra-saklama-suresi

Calpol İlacı Prospektusu Kullanim ve Saklama Talimati

Bebeklerde Başı Sağa Sola Sallama Neden Olur? Normal midir?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.