Dolven Açıldıktan 1 Ay Sonra Atılmalı mı? Kullanım Süresi

Dolven Açıldıktan Sonra 1 Ayda Çöpe Atılır mı? , Dolven Saklama Talimatı, Dolven Buzdolabında mı Dışarıda mı Saklanır? Dolven Açıldıktan Sonra Ne Kadar Sürede Bozulur? Dolven 1 Ay kullanıldıktan Sonra Atılmalı mı? Dolven 1 ayda Bozulur mu? , Dolven Açıldıktan Sonra 1 Ay İçinde Atılmalı mı? Dolven Saklama Koşulları? Dolven Buzdolabında mı Oda sıcaklığında mı Saklanır?

Dolven Açıldıktan Sonra 1 Ayda Çöpe Atılır mı? Kullanmak Zararlı mı?

Bebeklerde en çok kullanılan ateş düşürücülerin başında dolven ilacı gelmekte. Dolven neredeyse tüm bebeklerde yan etkisiz olarak kullanılan ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçların başında gelmekte. Bir çok doktorun ilk tercihleri arasında diyebiliriz. Özellikle 12 ile 36 ay arasındaki bebeklerde çok sık kullanılar. Diş çıkarma olsun soğuk alğınlığı olsun bir çok ateş durumunda dolven yardımınıza koşar ve hızlı bir şekilde bebeğinizin ateşini düşürür.

Tabi ki calpol ilacında olduğu gibi dolven ilacında da şekerlenme açıldıktan sonra 1 ay içinde kullanmanın zararlı olduğu söylenmekte. Dolven açıldıktan 1 ay sonra atılmalı? Dolven ilacı 1 ay içinde tüketilmez ise bozulur mu? soruları en çok sorulan sorular arsında gelmekte. Doktorların bir çoğu tabi ki farklı görüşlere sahip bu konuda .

dolven-acildiktan-sonra-ne-kadar-kullanilir

Bebeğiniz varsa kesinlikle bir dönem dolven kullanacaksınız. Ama nasıl muhafaza edilir nasıl kullanılır dan öte 1 ay sonra kullanılır mı sorusu çok fazla kafanızı bulandıracak. Google üzerinde dolven kullanımı ile ilgili bir çok soru sorulmakta bunların başında Dolven Açıldıktan Sonra 1 Ayda Çöpe Atılır mı? , Dolven Saklama Talimatı, Dolven Buzdolabındamı Dışardamı Saklanır? Dolven Açıldıktan Sonra Ne Kadar Sürede Bozulur? Dolven 1 Ay kullanıldıktan Sonra Atılmalı mı? Dolven 1 ayda Bozulur mu? ,Dolven Açıldıktan Sonra 1 Ay İçinde Atılmalı mı? Tüm bu soruların cevabını Uzman doktorların yorumlarından derlediğimiz haberimizde…

Öncelikle bizde dolven ilacını bebeğimizde kullanıyoruz. bebeklerde sadece ateş düşürmekle kalmıyor diş ağrıları olsun yada başka ağrıları varsa onlarıda azaltıyor. Ayrıca aşı dönemlerinde de ateş durumlarında dolven ilacını kullanabilirsiniz. Aşıların yaptığı ateşi azaltır ve kısa sürede normal seviyeye düşürür. Dolven bebekler için çok etkili ve işe yarayan bir ateş düşürücü ve ağrı kesicidir. Bir çok doktor yorumunu inceledik ve sorduk. Ortak kanı ise Dolven ilacını 1 ay kullandıktan sonra çöpe atılması oldu.

dolven-saklama-talimati

Dolven Açıldıktan Sonra 1 Ay İçinde Atılmalı mı? 

Özellikle sağlık ocaklarındaki hemşirelere sorarsanız dolven ilacını bitirene kadar kullanın diyorlar. Fakat içerisinde bulunan şekerlendirici maddeler ilacın etkisini bozuyor ve etkilerini azaltıyor. Belli bir süre sonra katılaşmaya başlıyor ve bebeğiniz içinde çok sağlıklı bir ilaç haline gelmiyor. İçerisindeki etken maddelerde etkisini kaybedebiliyor. dolven dışarıda yada buzdolabında saklasanız bile 1 ay içerisinde kesinlikle 1 ay içinde tüketilmesi gerekmekte. Tabi ki bu ilacı 1 ay içinde bitirmek maalesef çok zor bu nedenle yarısından fazlası çöp olabilmekte.

Calpol Açıldıktan 1 Ay Sonra Atılmalı mı?

Kısaca özetlemek gerekirse doktorların ortak görüşü dolven ilacını açtıktan sonra 1 ay içinde kullanmak. 1 ay sonrasında ise çöpe atmak. İlacı açtığınızda üzerine tarihi not alırsanız çok daha kolay ilacın süresini belirleyebilirsiniz. Tabi ki misal 35 gün geçmiş atmalı mıyım derseniz o konuda bir esneklik var ve kullanmanızda 35-40 günde bir sakınca olmayacaktır. Fakat 6 ay yada 1 yıl gibi sürelerde açılan dolven ilacının kullanılması tavsiye edilmemekte.

dolven-acildiktan-sonra-kac-gunde-bozulur

Bebeklerde Dolven ile Ateş Düşürme

Bebeğinizde ateşlenmişse ve 39 derecelerde ise dolven kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Fakat detaylar için aşağıdaki videodaki doktorumuzu da kesinlikle izlemelisiniz. Son derece faydalı ve doğru bilgiler vermekte. Şuan olmasa da bir gün kesinlikle işinize yarayacaktır bu bilgiler.

Dolven Buzdolabındamı Yoksa Dışarıda Oda Sıcaklığında mı Saklanmalı?

Dolven ilacını saklama koşulları da son derece önemlidir. Bir çok doktorun önerisini ilacı açmadıysanız kesinlikle buz dolabında değil dışarıda oda sıcaklığında muhafaza etmeniz. Fakat ilacı açtıktan sonra kesinlikle buzdolabında muhafaza etmeniz gerekmekte.

Calpol Açıldıktan 1 Ay Sonra Atılmalı mı?

dolven-surup-acildiktan-1-ay-sonra-bozulurmu

Dolven Resmi Prospektüsü

İlacın resmi kullanım talimatlarını ve tüm detaylarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz ve inceleyebilirsiniz.

dolven-acildiktan-1-ay-sonra-atilmalimi

Dolven İlaç Prospektüsü

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.